Vijf redenen waarom je een Chlorella Spirulina combinatiesupplement zou moeten gebruiken

Vijf redenen waarom je een Chlorella Spirulina combinatiesupplement zou moeten gebruiken

Chlorella en spirulina zijn een uitstekende bron van verschillende voedingsstoffen en trekken daarom de aandacht van veel mensen die een gezonde leefstijl belangrijk vinden. Maar wist je dat deze twee het beste samen werken om je gezondheid te ondersteunen?  

Laten we het hebben over Chlorella en Spirulina en waarom het goed kan zijn om deze gecombineerd te nemen.  

Maar eerst dit: zijn Chlorella en Spirulina hetzelfde?  

Nee, ze zijn niet hetzelfde. Chlorella en Spirulina zijn twee van de meest bekende microalgen. Ze behoren tot verschillende soorten. Chlorella is een eencellige cyanobacterie en Spirulina is een meercellige (met meerdere cellen) filamenteuze cyanobacterie. Beide leven in water en bevatten bioactieve stoffen zoals eiwitten, vitaminen, pigmenten, langeketen meervoudig onverzadigde vetzuren, maar ze hebben verschillende voedingwaarden. 

Redenen voor het nemen van een Chlorella Spirulina combinatie supplement 

Chlorella en Spirulina zijn twee microalgensoorten die vaak worden gezien als een "Superfood" en "Voedsel van de toekomst". Beide zijn uitstekende bronnen van eiwitten, lipiden en fytochemicaliën.  

Waarom je chlorella en spirulina met elkaar wilt combineren:

Five Reasons to use Chlorella Spirulina Supplement

Reden #1: Goede bron van complete eiwitten 

Chlorella en Spirulina wordt vaak samen gebruikt als aanvulling op vegetarische en veganistische diëten. Chlorella en Spirulina. bevatten een hoog eiwitgehalte (meer dan 50% drooggewicht). In dit opzicht presteren beide microalgen beter dan planten die hier vaak voor worden gebruikt, met name soja, in termen van voedings- en eiwitkwaliteit (Bron: Medcraveonline).  

Redenen # 2: Goede bron van zogenaamde fenolische verbindingen 

Fenolverbindingen, of polyfenolen, zijn bioverbindingen die chemisch zijn opgebouwd uit een of meer fenolische ringen die koolstof en waterstof bevatten.  

Chlorella en Spirulina microalgen zijn rijke bronnen van fenolverbindingen die antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen ondersteunen. Bovendien zijn Chlorella en Spirulina bestudeerd voor hun positieve invloed op het immuunsysteem. (Bron:  Medcraveonline).  

Reden #3: Goede bron van chlorofyl 

Chlorella en Spirulina zijn twee van de rijkste natuurlijke bronnen van chlorofyl. Chlorofyl is een plantenpigment dat helpt bij de voedselproductie van planten en microalgen. Voor mensen is het gunstig omdat het neuroprotectieve, antioxiderende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen bevat (Bron: Medcraveonline).  

Reden #4: Goede bron van vitaminen en mineralen 

Vitaminen 

Beide superfoods bevatten veel vitamine A, C, E, B1, B2, B9 (folaat) en B12. Dit zijn allemaal voedingsstoffen die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Deze voedingsstoffen zijn nodig voor basale lichaamsprocessen zoals neuronfunctie, energieproductie, het aanmaken van rode bloedcellen en DNA-synthese. 

Vitamine B12, aan de andere kant, kan voornamelijk worden verkregen via dierlijke bronnen, zoals vlees en zuivel, wat een uitdaging is voor veganisten. Dit is de reden waarom Chlorella Spirulina kan helpen om extra vitamine B12 te leveren aan het dieet van een vegetariër of veganist.  

Mineralen 

Een combinatie van Chlorella en Spirulina bevat mineralen zoals kalium, magnesium, mangaan en zink die essentiële cofactoren zijn in specifieke lichaamsprocessen die bijdragen aan het behoud van het zenuwstelsel, de hartgezondheid (Bron: Live Science) en nog veel meer! 

Reden #5: Positieve resultaten bij het verlichten van bepaalde ziekten 

Onderzoek naar Chlorella en Spirulina heeft positieve resultaten laten zien bij het helpen reguleren van de bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel. Verder is het onderzocht om bij te dragen aan wondgenezing (Bron: Medcraveonline, NCBI, MDPI).  

Five Reasons to use Chlorella Spirulina Supplement

Eindoordeel 

Naar onze mening en op basis van wetenschappelijk bewijs kunnen we concluderen dat Chlorella en Spirulina twee verbazingwekkende superfoods zijn die samen kunnen worden ingenomen om nog meer gezondheidsvoordelen te krijgen. Waarom zou je kiezen tussen de twee als je het beste van beide kan krijgen, toch?  

Chlorella en Spirulina zijn uitstekende bronnen van eiwitten, lipiden, fytochemicaliën en andere voedingsstoffen. Als combinatiesupplement kan het wonderen doen voor je lichaam! Bekijk ons aanbod van chlorella spirulina combinatiesupplementen en zie wat het kan doen voor jouw gezondheid.  

Delen: