Fodmap DPE helpt bij het beheersen van de problemen die gepaard gaat met het eten van FODMAP-bevattende voedingsmiddelen voor mensen met gevoeligheden
Als u af en toe last heeft van een opgeblazen gevoel, oprispingen, ongemak of zelfs diarree na de maaltijd, kunt u gevoelig zijn voor gewone suikers die gemakkelijk fermenteren in het spijsverteringsstelsel. Deze suikers worden FODMAPs genoemd. De eenvoudigste oplossing zou zijn om deze voedingsmiddelen uit je dieet te schrappen, maar elk type eliminatiedieet kan moeilijk zijn. Het volledig elimineren van FODMAP's is waarschijnlijk onmogelijk, of op zijn minst onwaarschijnlijk om te bereiken met behoud van een uitgebalanceerd dieet. FODMAP's worden meestal aangetroffen in enkele van de meest voedzame groenten, fruit, granen en peulvruchten. Gelukkig is FODMAP DPE gemaakt om de zorg weg te nemen of een maaltijd al dan niet tot stress kan leiden.
FODMAP DPE (Digestive Probiotics and Enzymes) is een mix van gespecialiseerde enzymen en sporenvormende probiotica die het lichaam helpt bij het goed verteren van sterk fermenteerbare voedingsmiddelen, algemeen bekend als FODMAP's.
Fodmap DPE spijsverteringsondersteuning
Wat zijn FODMAP's?
FODMAP's zijn een groep koolhydraten met een korte keten, bekend als fermenteerbare oligosachariden, disachariden, monosachariden en polyolen en worden vaak in verband gebracht met spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, boeren, winderigheid en buikpijn. Veelvoorkomende FODMAP-voedingsmiddelen.
De meeste mensen ervaren deze spijsverteringsproblemen omdat FODMAP-koolhydraten slecht worden verteerd of onverteerd blijven als ze door het spijsverteringsstelsel gaan. Uiteindelijk komen deze onverteerde voedingsmiddelen in contact met darmbacteriën waar ze fermentatie ondergaan en gas produceren dat de vele veelvoorkomende symptomen veroorzaakt die gepaard gaan met FODMAP-voedingsmiddelen.
Wie heeft baat bij FODMAP DPE?
Mensen met FODMAP-intolerantie
U hebt al voedsel met een hoog FODMAP-gehalte geïdentificeerd en geëlimineerd. Het vermijden van problematische FODMAP's is echter moeilijk wanneer u uit eten gaat, en soms zelfs wanneer u thuis maaltijden bereidt. U wilt kunnen genieten van eten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u wordt blootgesteld aan voedsel dat uw spijsvertering kan verstoren.
- Voeg een breder scala aan voedingsmiddelen toe aan het dieet
- Verminder af en toe gas & opgeblazen gevoel
- Verminder voedselangst en geniet weer van eten
De vegetariër/veganist
Je houdt van je plantaardige dieet, maar sommige van deze zeer voedzame voedingsmiddelen houden niet altijd van je. FODMAP DPE kan helpen om fruit, groenten en peulvruchten beter te verteren. Hierdoor kun je meer voedingsstoffen vrijgeven en opnemen, terwijl je onaangenaam en gênant gas voorkomt.
- Digest & ontgrendel meer voedingsstoffen
- Verminder af en toe gas & opgeblazen gevoel
- Geniet van een grotere verscheidenheid aan FODMAP's
De fijnproever
Je leeft om te eten, niet om te leven, maar bepaalde voedingsmiddelen kun je gewoon niet verdragen zonder vervelende bijwerkingen. Of u nu vaak reist of graag uit eten gaat, soms zit de lekkerste maaltijd gewoon niet goed. Het innemen van FODMAP DPE voor elke maaltijd kan gasvorming, een opgeblazen gevoel en angst voorkomen. Geniet meer van het voedsel waar je van houdt en rust gemakkelijk, wetende dat je je daarna niet ongemakkelijk zult voelen.
- Geniet van een breder scala aan voedingsmiddelen
- Verminder af en toe gas & opgeblazen gevoel
- Verminder voedselangst en geniet van avontuurlijk eten
fodmap-gevoeligheid
Weet je al dat je een FODMAP-gevoeligheid hebt? Mensen die aan FODMAP-gevoeligheid lijden, kunnen bepaalde voedingsmiddelen die een bepaalde suiker/koolhydraat bevatten of een aantal daarvan niet eten zonder maagklachten te krijgen.
Net zoals mensen die lijden aan lactose-intolerantie (een veelvoorkomende FODMAP)-intolerantie, kunnen genieten van beperkte zuivelniveaus door het lactase-enzym te nemen, kunnen mensen met FODMAP-gevoeligheden enorm profiteren van de toevoeging van een krachtig spijsverteringsenzym zoals FODMAP DPE.
Degenen met ernstige of zelfs matige FODMAP-gevoeligheden bereiden maaltijden meestal thuis in plaats van uit te gaan om het risico te voorkomen dat ze per ongeluk voedsel met een hoog FODMAP-gehalte, zoals knoflook en ui, binnenkrijgen. Helaas is het bijna onmogelijk om alle voedingsmiddelen met een hoog FODMAP-gehalte te vermijden, vooral als je uit eten gaat. Dit maakt spijsverteringsenzymen zoals FODMAP DPE een essentiële partner om jezelf te beschermen tegen ongemak als gevolg van een accidentele blootstelling aan FODMAP's.
Vergeet de zorgen, koop vandaag FODMAP DPE en eet weer lekker.
Voorgesteld gebruik
Aanwijzingen: Neem FODMAP DPE in met 8 oz water aan het begin van elke FODMAP-bevattende maaltijd, of zoals voorgeschreven door uw arts uit de gezondheidszorg. Extra capsules kunnen worden ingenomen voor grotere maaltijden of tijdens perioden van incidenteel ongemak.*
Dagelijks onderhoud: 1 tot 2 capsules per maaltijd.
Ingrediënten Fodmap DPE
Alfa-galactosidase
Alfa-galactosidase, het primaire enzym dat wordt gebruikt in populaire gasverlichtingsproducten, is een enzym dat verantwoordelijk is voor het afbreken van complexe suikers tot eenvoudige suikers. Hierdoor worden bepaalde gasproducerende voedingsmiddelen zoals kruisbloemige groenten en peulvruchten beter verteerbaar. Dit enzym is belangrijk voor Oligosachariden, de “O” in FODMAP's.
Amylase
Een enzym dat zetmeel gedeeltelijk afbreekt tot maltose. Amylase wordt van nature uitgescheiden door de alvleesklier en het speeksel. Dit enzym is belangrijk voor monosachariden, de “M” in FODMAP's.
Glucoamylase
Zet zetmeel om in suiker zoals amylase, maar is het meest actief bij een zeer zure pH. De opname van deze component zorgt ervoor dat veel suikers kunnen worden afgebroken voordat ze de maag verlaten. Dit enzym is belangrijk voor monosachariden, de “M” in FODMAP's.
Lactase
Het enzym dat verantwoordelijk is voor de hydrolyse van de melksuiker lactose tot glucose en galactose. Dit enzym is belangrijk voor disachariden, de “D” in FODMAP's.
Cellulase
Een enzym dat cellulose of plantaardige vezels verteert. De meeste dieren (inclusief mensen) produceren op natuurlijke wijze geen cellulase en zijn daarom niet in staat om de meeste energie in plantaardig materiaal te gebruiken zonder aanvulling van het enzym.
Xylanase
Een enzym met het vermogen om het polysacharide xylaan te verteren tot xylose, een hoofdbestanddeel van plantencelwanden. Er zijn aanwijzingen dat xylanase de afbraak van bepaalde kunstmatige zoetstoffen en conserveermiddelen kan helpen ondersteunen.
Hemicellulase
Breekt hemicellulose af, een type polysacharide dat complexer is dan enkelvoudige suiker en samen met cellulose aanwezig is in alle celwanden van planten.
Pectinase
Breekt pectine af, een robuust bestanddeel van plantencelwanden. Pectine zelf is geen FODMAP, maar het wordt in veel FODMAP-rijke voedingsmiddelen aangetroffen en is fermenteerbaar. Dit enzym helpt bij het afbreken van fermenteerbaar voedsel, de “F” die anders misschien niet worden geclassificeerd als voedsel met een hoog FODMAP-gehalte.
Diastase
Breekt zetmeel af in kleinere suikermoleculen die bekend staan als maltose en glucose. Dit enzym helpt de vertering van zowel mono- als disachariden te ondersteunen, de “D” en “M” van FODMAP.
Maltase
Breekt maltose af in glucose, wat het lichaam nodig heeft om de suiker als energie te kunnen gebruiken. Dit enzym is belangrijk voor disachariden, de “D” in FODMAP's.
Inverteren
Ook bekend als sucrase, is een enzym dat sucrose (een disaccharide) afbreekt tot zijn glucose- en fructose-bouwstenen. Dit enzym is belangrijk voor disachariden, de “D” in FODMAP's.
Bètaglucanase
Breekt glycosidebindingen af, wat in wezen een binding is die een suikermolecuul vasthoudt aan een molecuul van een ander koolhydraat. Dit enzym is belangrijk voor disachariden, de “D” in FODMAP's.
FODMAP Probiotic Blend
Een mix van twee krachtige op sporen gebaseerde probiotica die kunnen helpen bij het balanceren en herstellen van een gezond microbioom. Hoewel er geen spijsverteringsenzymen zijn die polyolen direct afbreken, is de “P” in FODMAP's die voornamelijk voorkomen in “Sugar Free” producten, hebben veel FODMAP-patiënten een verstoorde darmmicrobioom die kan bijdragen aan polyol-intolerantie. De combinatie van Bacillus subtilis en Bacillus clausii kan helpen de darmbalans te herstellen en de regelmaat te ondersteunen door te beschermen tegen occasionele constipatie en diarree.
Veelgestelde vragen
Wat is FODMAP DPE?
FODMAP DPE is een combinatie van probiotica en enzymen die is samengesteld om mensen met gevoeligheid voor specifieke koolhydraten te helpen die gemakkelijk fermenteren en spijsverteringsproblemen veroorzaken. Deze voedingsmiddelen zijn geclassificeerd als FODMAP's.
Hoe verschilt FODMAP DPE van andere enzymproducten?
FODMAP DPE is geformuleerd met het specifieke doel om fermenteerbare koolhydraten af te breken en tegelijkertijd het darmmicrobioom te herstellen. Deze hele formule is gericht op deze lastige voedingsmiddelen en breekt geen eiwitten of vetten af.
Wat zijn spijsverteringsenzymen?
Enzymen zijn eiwitten die fungeren als katalysatoren bij biochemische reacties. Elk enzym heeft een specifieke reactant die bekend staat als een substraat, dat kan worden gezien als een slot en een sleutel. FODMAP DPE bevat verschillende enzymen of “sleutels” die kan “ontgrendelen” (of breken) veel van de soorten voedsel die veel voorkomen in onze voeding. De enzymen in FODMAP DPE zijn specifiek voor de vertering van specifieke koolhydraten/suikers die worden aangetroffen in voedingsmiddelen met een hoog FODMAP-gehalte.
Hoe weet ik of spijsverteringsenzymen me zullen helpen?
Hoewel bepaalde personen met ernstige intoleranties mogelijk geen baat hebben bij het gebruik van spijsverteringsenzymen, zal een groot percentage van degenen met FODMAP-gevoeligheden verlichting ervaren van veelvoorkomende spijsverteringsklachten. Als je ooit een eliminatiedieet hebt ondergaan en specifieke voedingsmiddelen hebt gevonden die de neiging hebben om gastro-intestinale klachten te veroorzaken, kan het toevoegen van FODMAP DPE ervoor zorgen dat je weer van die voedingsmiddelen kunt genieten.
Hoe werkt FODMAP DPE?
FODMAP DPE is een enzymmengsel dat zorgt voor een meer volledige vertering en minder verteringsfermentatie van specifieke koolhydraten die bekend staan als FODMAP's (fermenteerbare oligosachariden, disachariden, monosachariden en polyolen).
Wanneer is de beste tijd om FODMAP DPE in te nemen?
Neem FODMAP DPE onmiddellijk voor het eten of bij uw eerste hap. FODMAP DPE kan ook na de maaltijd worden ingenomen om spijsverteringscomplicaties te verlichten, zoals af en toe winderigheid, een opgeblazen gevoel en indigestie die specifiek zijn voor FODMAP-voedingsmiddelen.
Kan ik FODMAP DPE innemen met andere supplementen?
FODMAP DPE kan veilig worden gebruikt met alle andere voedingssupplementen.
Hoe lang duurt het voordat FODMAP DPE werkt?
Als het product wordt ingenomen met lastig voedsel, moet het product onmiddellijk helpen het begin van de symptomen te verlichten.
Is FODMAP DPE koosjer?
De formule is koosjer en een kopie van de certificering is op verzoek verkrijgbaar.
Is FODMAP DPE vegetarisch of veganistisch?
De FODMAP DPE formule is vegan volgens de richtlijnen van de AMERICAN VEGETARIAN ASSOCIATION.
Is FODMAP DPE niet-GMO (genetisch gemodificeerd organisme)?
Ja, FODMAP DPE is niet-GMO. De ingrediënten in en gebruikt om deze formule te produceren zijn geen genetisch gemanipuleerde organismen volgens het NATIONAL ORGANIC STANDARDS BOARD.
Let op: aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Bezoek de Arthur Andrew Medical-website voor de laatste informatie over dit product.