PSYLLIUM HUSK VEZELS

Ga voor schone, gezonde darmen en een platte buik!

psylliumvezels ondersteunen een gezond spijsverteringsstelsel

Ondersteunt een gezond spijsverteringsstelsel

Psylliumvezels zijn onderzocht als effectieve manier om een ​​regelmatige stoelgang te bevorderen. Het is een zacht, bulkvormend laxeermiddel dat in klinische onderzoeken is getest om darmaandoeningen te helpen behandelen en constipatie te verlichten (Bron: New Century Health).

psyllium husk helpt om af te vallen

Ondersteunt bij afvallen

Uit onderzoek is gebleken dat psylliumvezels kunnen helpen bij het verminderen van het lichaamsgewicht bij volwassenen met overgewicht (Bron: Research Gate). Psylliumvezels geven een vol gevoelen helpen zo overmatig eten te verminderen of te voorkomen (Bron: New Century Health).

psylliumvezels werken als een prebioticum

Werkt als een prebioticum

Psylliumvezels werken als een prebioticum dat de groei en activiteit van bifidobacteriën en lactobacili kan stimuleren. Deze activiteit kan helpen bij het bevorderen en behouden van een gezond darmmicrobioom (bron: New Century Health).

Psylliumvezels gezond

Voordelen Psyllium Husk Vezels

Ondersteun je spijsvertering en bevorder een regelmatige stoelgang met onze psylliumvezels! Big Food psyllium husk bevat een flinke dosis oplosbare vezels die je stoelgang helpen verbeteren en een reeks gezondheidsvoordelen biedt:

 • Gezonde darmflora
 • Behoud van een gezond cholesterolgehalte
 • Regelmatige, gezonde ontlasting
 • Onderhoud van de bloedsuikerspiegel
 • Genormaliseerde hongerniveaus
 • Vol gevoel na gebruik

Bronvermeldingen vind je bij de veelgestelde vragen

Extra voordelen van Big Food Psyllium Husk Fibre

Big Food psyllium husk heeft enkele extra voordelen in vergelijking met andere, concurrerende producten. Bij Plent doen we ons uiterste best om u de beste, puurste producten van de hoogste kwaliteit te bieden.

 • Afkomstig van één ingrediënt
 • Rijke bron van oplosbare vezels
 • Goed te combineren met gerechten en drankjes
 • Neutrale smaak

KOOP NU PSYLLIUM HUSK VEZELS!

Wat doet Psyllium Husk voor je lichaam

Voedingsvezels zijn essentieel voor het bevorderen van een regelmatige stoelgang en helpen ons lichaam gezond te houden. Hier bij Plent bieden we Psyllium Husk als bron van voedingsvezels, wat ook wordt aanbevolen vanwege de gezondheidsvoordelen.

voordelen psylliumvezels

Psylliumvezels helpen mogelijk om af te vallen

Psylliumvezels kunnen je helpen een vol gevoel te krijgen na gebruik. Dit vermindert de drang om meer te eten, wat vervolgens kan helpen bij het afvallen. Daarom kan het een geweldige aanvulling zijn op je dieet en lichaamsbeweging om jouw doel voor gewichtsverlies te bereiken!

Psylliumvezels bevorderen groeien van een gezonde darmflora

Een gezonde darm vereist een gezonde darmflora, en daar kan Psyllium husk je bij helpen! Een van de onderzochte voordelen van Psyllium husk is dat het helpt bij het groeien van darmbacteriën. Het werkt als een prebioticum, dat voedsel is voor deze goede bacteriën. Dit kan de darmflora helpen gedijen en helpen bij het handhaven van evenwicht in een goede darmgezondheid (Bron: NCBI).

Psylliumvezels stimuleren je spijsvertering

Het is geen geheim dat een van de wonderen van Psyllium Husk het verbeteren van de spijsvertering is. De voedingsvezel van de psylliumschil is veelvuldig bestudeerd en wordt beschouwd als een conventionele methode voor het verlichten van darmproblemen zoals onder meer prikkelbare darmaandoeningen, colitis ulcerosa, constipatie en diarree. (Bronnen: ResearchGate en New Century Health).

Psylliumvezel biedt verschillende gezondheidsvoordelen

Vezels van Psyllium Husk kunnen mogelijk een positief effect hebben op verschillende ziekten, zoals een hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes. Bronvermeldingen vind je bij de links in dit artikel.

Voldoen aan jouw behoefte aan voedingsvezels

Volgens de Europese Voedsel- en Warenautoriteit (EFSA) zou de aanbevolen inname van voedingsvezels per dag 25 g moeten zijn (Bron: EFSA). Als je dat omrekent naar porties, zijn dat ongeveer 3-4 porties groenten en 2 porties fruit per dag.

Een druk leven, gezin en werk zijn veel gehoorde oorzaken waardoor velen niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit komen. Wanneer we deze aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit per dag niet halen, voldoen we ook niet aan onze behoefte aan voedingsvezels. In dit geval zouden psylliumvezels - zoals Big Food Psyllium Husk - uitkomst kunnen bieden.

Veel mensen weten niet dat Psyllium Husk een functioneel voedingsmiddel is dat kan helpen het lichaam gezond te houden. Psylliumvezels hebben farmaceutische eigenschappen en worden zelfs gebruikt om ziekten te voorkomen (Bron: Research).

"De hoeveelheid vezels die worden gebruikt door inwoners van de VS, is gemiddeld maar de helft van de aanbevolen hoeveelheid van 15 gram per dag"

gebruik psylliumvezels

Hoe gebruik je psylliumvezels?

Wij raden dagelijks 1-2 eetlepels aan. Meng de psylliumvezels met water of sap en roer goed door. Na doorroeren gelijk opdrinken. Drink de hele dag door veel water. Niet gebruiken voor het slapengaan.

Kan ook gebruikt worden bij het bakken (hier is onze Big Food Psylliumpoeder zeer geschikt voor), gestrooid op salades of gemengd in soepen om het vezelgehalte van deze gerechten te verhogen.

Gezondheidsfeiten psylliumvezels

Weetjes over vezels

☼ Het westerse dieet heeft een tekort aan vezels

☼ We hebben niet de spijsverteringsenzymen voor het afbreken van vezels

☼ Vezels worden daarom in de dikke darm gefermenteerd door de darmflora

☼ Onvoldoende vezelinname kan het risico op spijsverteringsziekten vergroten

☼ Oplosbare vezels absorberen water, maken ontlasting zachter en zorgen voor een regelmatige stoelgang


Wij zijn Plent!

Waarom we anders zijn!

Waarom wij anders zijn!

Bij Plent zijn we gedreven om hoogwaardige producten te leveren gebaseerd op uitsluitend duurzame en milieuvriendelijke methoden.

Elke dag duiken er nieuwe supplementenbedrijven op, en helaas doen deze steeds meer concessies aan kwaliteit! Dat hebben wij nooit gedaan en zullen we ook nooit doen!

Wat we anders doen bij Plent

Wat we bij Plent anders doen

Bij Plent is het altijd onze missie geweest om schone, duurzame en uitvoerig geteste producten te leveren die één of meer gezondheidsvoordelen kunnen bieden aan jou als klant.

We kunnen zonder overdrijven zeggen dat we dit - en meer - ook hebben bereikt met onze Big Food Psyllium Husk Vezels.

Zo maken wij het verschil

Zo maken wij het verschil!

Om producten van de beste kwaliteit te kunnen leveren, vinden we het niet voldoende om alleen op onze eigen tests te vertrouwen.

Daarom sturen we verschillende van onze producten naar externe laboratoria om zowel hun zuiverheid als veiligheid te kunnen garanderen.

Veelgestelde Vragen (FAQ's)

Psyllium is een krachtige en zeer heilzame bron van voedingsvezels (arabinoxylan) afkomstig van de Plantago Ovata, een inheemse plant uit Azië, Afrika en de mediterrane regio's van Europa (Bron: NCBI). Ons hoogwaardige product is afkomstig van de kaf van de plantzaailingen.

Ons psylliumpoeder - anders dan onze psylliumvezels - zijn op natuurlijke wijze vermalen tot een fijn poeder dat 99% puur is en gemakkelijk kan worden toegevoegd aan je ontbijtgranen, baksels of smoothies. Jammie!

Psyllium is een zeer populair supplement dat in eerste instantie werd gebruikt als laxeermiddel in de voeding (Bron: NCBI). Het staat bekend als een oplosbare (of viskeuze) vezel, wat verwijst naar het vermogen om op te lossen in water en een gelachtige substantie te vormen. Deze gel bevindt zich in de darm en voegt water toe aan de ontlasting, waardoor de ontlasting wordt verbeterd en een groot aantal extra voordelen wordt geboden.

Er zijn twee primaire classificaties van vezels: oplosbaar en onoplosbaar. Recent is het aanbevolen deze namen te veranderen in viskeus en niet-viskeus. De labels verwijzen eenvoudigweg naar het vermogen van de vezel om in water op te lossen, en beide soorten spelen een belangrijke rol in de voeding:

 • Oplosbare vezels kunnen water in de dikke darm trekken, wat kan helpen om de ontlasting zachter te maken en werkt als een natuurlijk laxeermiddel.
 • Het wordt aanbevolen dat we elke dag minimaal 3-4 gram oplosbare vezels consumeren, met een totale vezelinname van 25-30 gram. 1-2 theelepels van onze natuurlijke psylliumvezels zal je voorzien van je totale dagelijkse oplosbare behoeften!

Oplosbare vezels lossen gemakkelijk op in water, waardoor het een dikke, wasachtige gel vormt. Aan de andere kant mengen onoplosbare vezels zich niet goed met vloeistoffen en blijven ze dus intact in het spijsverteringskanaal. Beide soorten vezels zijn belangrijk, maar we consumeren doorgaans te weinig oplosbare vezels (Bron: Harvard).

Het best bestudeerde voordeel van oplosbare vezels is het potentieel als natuurlijk laxeermiddel. Oplosbare (of stroperige) vezels trekken water in de dikke darm, wat de massa kan vergroten en de ontlasting kan verzachten. Hoewel de meeste vezels in de dikke darm kunnen worden gefermenteerd door onze darmbacteriën, is een bestanddeel van oplosbare vezels dat niet (Bron: NCBI). In één onderzoek was dit de cruciale factor die de smering, het volume en de vochtigheid van de ontlasting verbeterde bij 15 deelnemers die zeven dagen lang psylliumvezels gebruikten in vergelijking met andere vezelsupplementen (Bron: NCBI).

Het is bekend dat het verhogen van de inname van oplosbare vezels helpt de eetlust te onderdrukken, vooral na de maaltijd (Bron: NCBI). Dit type vezel trekt water in de dikke darm, wat de rekreceptoren stimuleert. Wanneer deze worden gestimuleerd, zorgen ze ervoor dat we ons meer vol en verzadigd voelen. In één onderzoek resulteerde een gezonde dosis psyllium voor en na een maaltijd in meer volheid in vergelijking met een placebogroep (Bron: NCBI).

Er is geen aanbevolen beste tijd om psylliumvezels te nemen. Toch is het aan te raden om psylliumvezels in de ochtend te gebruiken, zodat het voldoende tijd heeft om door het spijsverteringskanaal te gaan. Afgeraden wordt om psylliumvezels voor het slapengaan te gebruiken omdat je in de nacht niet drinkt en voldoende vocht belangrijk is om de vezels goed haar werk te laten doen.

Gebruik van psylliumpoeder

We raden aan om 1 theelepel van ons fijne psylliumpoeder over de yoghurt, havermoutpap of in je ochtendsmoothie te strooien! Drink gedurende de dag voldoende water.

Gebruik van psylliumvezels

Wij raden dagelijks 1-2 eetlepels aan. Meng de psylliumvezels met water of sap en roer goed door. Na doorroeren gelijk opdrinken. Drink gedurende de dag voldoende water.

Psyllium husk vezels zijn onderzocht om te helpen bij het verlagen van low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol, dat gewoonlijk wordt aangeduid als een "slecht" cholesterol. Volgens een onderzoek kan een dagelijkse dosis van 10 g Psylliumvezels gedurende ten minste drie weken helpen het slechte cholesterol te verlagen (Bron: Harvard).

Volgens een wetenschappelijk onderzoek kan 20 g Psyllium-vezelsuppletie voor en na een maaltijd het gevoel van volheid aanzienlijk verhogen en mensen helpen hun inname na de maaltijd te verminderen. (Bron: New Century Health). Houd er rekening mee dat dit geen maaltijdvervanger is en dat een balans tussen lichaamsbeweging en gezonde voeding essentieel is om gewicht te verminderen.

Het gebruik van psylliumvezels is in klinische onderzoeken onderzocht om spijsverteringsproblemen te helpen behandelen (Bron: New Century Health). Psyllium husk is onderzocht om constipatie te helpen verlichten en ter behandeling van darmproblemen zoals colitis ulcerosa en prikkelbare darmziekte (Bron: New Century Health). Volgens studies hebben psylliumvezels het vermogen om water in de darm vast te houden, wat kan helpen het water in de ontlasting te verhogen, wat vervolgens de ontlasting kan vergemakkelijken (Bron: MDPI). Om deze reden wordt het ook gebruikt als een remedie tegen diarree, omdat het kan helpen de consistentie van de ontlasting te behouden. Dit wordt beschouwd als een van de meest conventionele methoden voor het verlichten van darmproblemen, waaronder diarree (Bron: Research Gate).

Onderzocht is dat het vermogen van Psylliumvezels om constipatie te helpen verlichten, komt doordat het helpt bij het verbeteren van het metabolisme van de darmflora (Bron: NCBI). Psylliumvezels zijn ook een prebioticum dat het groeien en de activiteit van bifidobacteriën en lactobacili kan stimuleren. Het groeien van deze twee bacteriën kan een gezond darmmicrobioom helpen bevorderen en behouden (Bron: New Century Health).

KOOP NU PSYLLIUM HUSK VEZELS!