Omega 3 vegan

Vis en krill zijn niet de enige bronnen van omega 3-vetzuren. Algen zijn een volledig plantaardige bron van zowel EPA als DHA, d... Vis en krill zijn niet de enige bronnen van omega 3-vetzuren. Algen zijn een volledig plantaardige bron van zowel EPA als DHA, de essentiële vetzuren. We hebben een reeks van onze eigen formuleringen samen met enkele zeer vertrouwde merken, allemaal met dezelfde visie, om een product van ...

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. I Feel Vegan Fine Pakket - Vitamine C complex - Vitamine D - Omega 3 Vegan
  I Feel Vegan Fine Pakket - Vitamine C complex - Vitamine D - Omega 3 Vegan
  Morgen in huis
  56,14 Normale prijs 74,85
  (Al vanaf 56,14 p/s)
 2. Voel Je Blij Pakket - Plantforce Chlorella - Vegan Omega 3 - Magnesium
  Voel Je Blij Pakket - Plantforce Magnesium - Vegan Omega 3 - Chlorella
  Morgen in huis
  56,89 Normale prijs 75,85
  (Al vanaf 56,89 p/s)
 3. Voel Je Blij Pakket - Plantforce Chlorella - Vegan Omega 3 - Magnesium
  Voel Je Extra Blij Pakket - Plantforce Magnesium - Vegan Omega 3 - Chlorella
  Morgen in huis
  71,89 Normale prijs 95,85
  (Al vanaf 71,89 p/s)
 4. Testa Omega-3 DHA + EPA - 3 x 45 Capsules
  Testa Omega-3 DHA + EPA - 3 x 45 Capsules
  Morgen in huis
  55,35 Normale prijs 61,50
  (Al vanaf 55,35 p/s)
 5. Testa Omega-3 DHA - 60 Capsules
  Testa - Omega-3 DHA - 60 Capsules (4 blisters)
  Morgen in huis
  Speciale prijs 14,95 16,95 Vanaf 13,25
  (Al vanaf 13,25 p/s)
 6. SUNWARRIOR OMEGA-3 VEGAN DHA+EPA 60 SOFTGELS
  SUNWARRIOR OMEGA-3 VEGAN DHA+EPA 60 SOFTGELS
  Waardering:
  90%
  Morgen in huis
  (Al vanaf 31,95 p/s)
 7. Testa Omega-3 DHA + EPA - 45 Capsules (1 doos met 3 blisters)
  Testa Omega-3 DHA + EPA - 45 Capsules
  Waardering:
  98%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 19,50 20,50 Vanaf 17,00
  (Al vanaf 17,00 p/s)
 8. Plantf0rce® - Omega 3 (Vegan EPA & DHA) - 120 softgels
  Plantforce® - Omega 3 (Vegan EPA & DHA) - 120 softgels
  Morgen in huis
  Speciale prijs 27,95 29,95 Vanaf 26,00
  (Al vanaf 26,00 p/s)

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

algenolie epa dha

Veganistische omega 3

Wat is veganistische omega 3-olie?

Veganistische omega 3-olie is duurzaam gewonnen uit planktonalgen, wat een van de weinige plantaardige bronnen van EPA en DHA is die beschikbaar zijn! Visolie is tegenwoordig een van de meest populaire supplementen op de markt geworden! Ze worden gebruikt door mensen die niet genoeg vis of essentiële vetzuren binnenkrijgen. Vis is echter niet de enige methode om deze vetzuren, bekend als EPA en DHA, te consumeren. Algen en andere plantaardige oliën hebben zelfs een vergelijkbaar vetzuurprofiel.

Deze zijn een uitstekende optie voor vegetarische en veganistische eters, omdat ze de omega-3-vetzuren leveren zonder een spoor van dierlijk product. Bekijk hieronder het aanbod aan vertrouwde merken!

Wat is omega-3?

Velen zijn goed vertrouwd met de term "Omega 3" en zullen het vaak zien op de verpakking van voedselproducten, toch? Maar helaas hebben velen nog steeds geen volledig begrip van wat Omega 3 is.

Sta ons toe een deel van de verwarring op te lossen. Omega 3 is de term die wordt gebruikt voor de drie belangrijkste vetzuren alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Vetzuren zijn de bouwstenen van alle vetten in onze voeding. Wanneer voedsel een of meer van deze vetzuren bevat, wordt aangenomen dat het meer voordelen biedt.

Omega 3-vetzuren zijn essentieel voor het beheersen van ontstekingsreacties, signaalroutes, het functioneren van de hersenen, componenten van celmembranen en om energie te leveren (via calorieën) voor dagelijkse activiteit (Bronnen: Examine.com & NIH.gov ).

Het omega 3-vetzuur ALA staat bekend als 'essentieel' in de menselijke voeding omdat we het niet zelf kunnen produceren. Dit wordt vervolgens in het lichaam omgezet in EPA en vervolgens in DHA, de vorm die het meest invloed heeft op het lichaam. Soms produceren we deze vetzuren echter nogal inefficiënt.

Waar is veganistische omega-3 goed voor?

Helaas zijn er geen voedingsbronnen van EPA of DHA voor veganisten. Omdat het lichaam EPA en DHA niet efficiënt kan synthetiseren (maken), is suppletie de enige betrouwbare route. Al onze batches van algenolie ondergaan geavanceerde testprocedures om de productkwaliteit te waarborgen en onze toewijding om de consument op de eerste plaats te stellen.

Afgezien van plantaardige omega-3 kan veganistische omega-3 ook een haalbare route zijn voor mensen die niet regelmatig vis consumeren in hun dieet. Natuurlijk kun je hier met visolie gaan, maar waarom zou je het niet veranderen en algenolie proberen?


Welk veganistisch omega-3-supplement is het beste?

Als vuistregel dient u er altijd voor te zorgen dat de producten die u overweegt afkomstig zijn van een vertrouwd, gerenommeerd en kwalitatief hoogstaand merk. Als dit teveel werk voor u is, hoeft u zich geen zorgen te maken! Dat deel van het winkelen hebben we weggelaten, want alleen de beste kwaliteitsproducten worden hier bij PLENT verkocht. Dus wat het product ook is, u kunt er zeker van zijn dat het van hoge kwaliteit is.

Specifiek wat betreft visoliën, wil je die met voldoende niveaus van zowel EPA als DHA. Volgens het Institute of Medicine is de adequate inname (AI) voor ALA 1,6 g voor mannen en 1,1 g voor vrouwen (Bron: IOM ). De AI is ingesteld op ALA omdat het in het lichaam wordt omgezet in EPA en DHA. Zorg er bij het kopen van visoliesupplementen voor dat er voldoende ALA, EPA en DHA zijn. Deze vindt u op het etiket van de meeste producten.

Soorten Omega 3

Eicosapentaeenzuur (EPA)

EPA ondersteunt de lokale ontstekingsreacties, als u bijvoorbeeld uw enkel verdraaide en deze ontstoken raakte, oefende EPA zijn effect lokaal uit bij het enkelgewricht. EPA draagt ​​ook bij tot het handhaven van normale circulerende vetzuurconcentraties en het reguleren van de stemming.

Docosahexaeenzuur (DHA)

DHA is opgenomen in onze celmembranen die zorgen voor structuur en functie. DHA ondersteunt ook de hersenfunctie en de gezondheid van het oog. Het is absoluut noodzakelijk voor zwangere en zogende moeders om voldoende DHA aan te vullen of te verkrijgen via verrijkte producten (200 mg extra per dag bovenop het dieet) om de ontwikkeling van de ogen en de hersenen van de foetus te ondersteunen.

Belangrijkste gezondheidsaspecten van omega-3-olie

Grondstof voor ontstekingsremmende moleculen

Zoals vermeld, voorzien omega-3-vetzuren (EPA en DHA) het lichaam van de voorlopers voor de vorming van ontstekingsremmende moleculen die bekend staan ​​als eicosanoïden. (Bron: NCBI )

Ontstekingsremmende moleculen zijn noodzakelijk in het lichaam om zich te verdedigen tegen zwelling, weefselschade en andere negatieve reacties op oxidatieve stress.

Cognitief vermogen

Er is een schat aan bewijs dat gunstig is voor de cognitief-gerelateerde voordelen van omega-3-vetzuren. Sommigen hebben aangetoond dat regelmatige suppletie kan beschermen tegen cognitieve achteruitgang bij volwassenen: betere prestaties bij tests van non-verbaal redeneren en mentale flexibiliteit, werkgeheugen en woordenschat met een hogere DHA-status. (Bron: NCBI )

Met betrekking tot kinderen specifiek, hebben interventiestudies aangetoond dat verbeterde DHA-voeding van de moeder het risico op een slechte visuele ontwikkeling vermindert. (Bron: NCBI )

Spieronderhoud

Van omega-3-vetzuren is bekend dat ze de eiwitsynthese versterken, het proces van het opbouwen of synthetiseren van nieuw spierweefsel. Een studie toonde de anabole eigenschappen van algenolie aan bij jonge volwassenen en volwassenen van middelbare leeftijd. (Bron: NCBI )

Bovendien is ook aangetoond dat suppletie met omega-3-vetzuren het begin van vertraagde spierpijn kan verminderen. (Bron: NCBI ) Dit kan u helpen sneller te herstellen en meteen terug naar de sportschool!

Stemming & angst

Een andere goed onderbouwde rol van essentiële omega-3-vetzuren is de impact die ze kunnen hebben op de verbetering van de stemming (Bron: NCBI ) en de vermindering van angst. (Bron: NCBI ) Deze studie toonde aan dat suppletie met omega- 3 had anxiolitische effecten op het lichaam.