Camu Camu

Camu Camu is een fruit en is een populaire superfood met een rijk voedingsprofiel en een hoog gehalte antioxidanten. Deze kracht... Camu Camu is een fruit en is een populaire superfood met een rijk voedingsprofiel en een hoog gehalte antioxidanten. Deze krachtige bessen groeien in het hart van het Peruaanse regenwoud aan de Myrciaria dubia-struik.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. big food camu camu 500 gram
  Big Food Camu Camu poeder RAW - 500g
  Waardering:
  98%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 33,95 36,95 Vanaf 28,95
  (Al vanaf 28,95 p/s)
 2. big food camu camu 250 gram
  Big Food Camu Camu poeder RAW - 250 gram
  Waardering:
  98%
  Morgen in huis
  (Al vanaf 17,96 p/s)
 3. Big Food Camu Camu poeder - 1kg
  Big Food Camu Camu poeder RAW - 1kg
  Waardering:
  98%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 59,95 69,95 Vanaf 55,50
  (Al vanaf 55,50 p/s)

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

camu camu

Wat is camu camu?

Camu Camu is een fruit en is een populaire superfood met een rijk voedingsprofiel en een hoog gehalte antioxidanten. Deze krachtige bessen bloeien in het hart van het Peruaanse regenwoud aan de struik, Myrciaria dubia . De bessen smaken zuur als ze onbewerkt worden gegeten, daarom hebben we ze verwerkt tot een fijn, voedzaam poeder. Bij het maken van het poeder gebruikt Big Food vriesdroogmethoden in plaats van uitdroging om ervoor te zorgen dat de voedingskwaliteit van de bessen intact blijft. Dit zijn slechts enkele redenen waarom dit exotische fruit uit de Amazone zo fantastisch is!

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van camu camu

De camu camu-vrucht is een van de meest voedzame superfoods uit de natuur, boordevol antioxidanten in de pulp, schil en zelfs in de zaden. Het superfruit bevat ook een brede range polyfenolen, flavanolen en carotenoïden (Bron: www.researchgate.net).

Vitamine C

Camu camu is rijk aan vitamine C, een theelepel biedt meer dan tweemaal de dagelijkse hoeveelheid! Deze essentiële vitamine, werkt als een antioxidant, helpt om de duur van verkoudheid te verminderen, en steeds meer studies wijzen uit dat het kan beschermen tegen ziekte bij atleten (Bron: Examine en Examine).

Belangrijk om te vermelden is dat niet alle vitamines op dezelfde manier zijn gemaakt en dat sommige minder geschikt zijn voor ons lichaam. Een studie heeft echter aangetoond dat vitamine C in camu camu biologisch zeer geschikt en stabiel is (Bron: Journals.sagepub.com). Dit betekent simpelweg dat de vitamine efficiënt kan worden opgenomen en na verloop van tijd niet wordt afgebroken.

Magnesium

Camu camu is van nature rijk aan het mineraal magnesium. Dit mineraal werkt als factor voor meer dan 300 cellulaire reacties in het lichaam (Bron: ods.od.nih.gov). Zonder dit kunnen deze reacties niet plaatsvinden en energieniveaus, eiwitsynthese en zenuwfunctie kunnen hieronder lijden (Bron: www.jle.com). Magnesium speelt ook een rol bij het verlagen van de bloeddruk (Bron: Pubmed), waardoor de slaapkwaliteit wordt verbeterd (Bron: www.jle.com) en het risico op osteoporose wordt verlaagd (Bron: Pubmed).

Kalium

Camu camu is een bron van kalium, een belangrijk mineraal en een van de elektrolyten, samen met natrium en magnesium, die we nodig hebben voor de vochtbalans. Als we niet genoeg van deze mineralen binnenkrijgen, raakt de verhouding van water binnen en buiten onze cellen uit balans wat leidt tot uitdroging. Daarnaast is kalium ook een belangrijke factor, vergelijkbaar met magnesium, voor een reeks interacties in het lichaam.

Antioxidanten

Naast vitamine C bevat camu camu ook een breed scala aan verschillende antioxidatieve fytonutriënten, zoals anthocyanen en ellaginezuur, die ontstekingen kunnen verminderen en chronische pijn kunnen verlichten (Bron: www.ncbi.nlm.nih.gov). Ze doen dit door de schadelijke verbindingen die zich in de loop van de tijd in ons lichaam opbouwen op te ruimen of te 'blussen'. Deze opeenhoping, bijvoorbeeld bij rokers, is een belangrijke oorzaak van ziekte. Een studie toonde aan dat suppletie met camu camu gedurende zeven dagen leidde tot verminderde oxidatieve stress bij 20 reguliere rokers (Bron: www.journal-of-cardiology.com).

Hoe camu camu te gebruiken

Omdat de vrucht zo bitter is, hebben we een fijn poeder samengesteld dat veel lekkerder is.

Voeg een theelepel (3 g) van onze biologische camu camu toe aan water, sap of yoghurt, 1-2 keer per dag. Zorg ervoor dat je goed roert voordat je het opdrinkt.