Zwarte komijnolie

Zwarte komijnolie (Nigella Sativa) wordt gewonnen komijnzaad waarvan ca. 35-40% uit olie bestaat. Dit medicinale specerij heeft ... Zwarte komijnolie (Nigella Sativa) wordt gewonnen komijnzaad waarvan ca. 35-40% uit olie bestaat. Dit medicinale specerij heeft krachtige bioactieve componenten - zoals thymoquinone - dat ondersteunend werkt voor vele facetten van de gezondheid en voor het algemene welzijn en een lang leve...

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Plent Zwarte Komijn olie capsules
  Plent - Zwarte Komijn Olie - 90 capsules
  Waardering:
  100%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 9,50 10,95 Vanaf 7,95
  (Al vanaf 7,95 p/s)

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

zwarte komijnolie

Zwarte komijnolie

Zwarte komijnolie (Nigella Sativa) wordt gewonnen uit komijnzaad dat uit ca. 35-40% olie bestaat. Dit medicinale specerij heeft krachtige bioactieve componenten - zoals thymoquinone - dat veelbelovend is voor vele facetten van gezondheid, maar ook voor het algemeen welzijn en een lang leven (Bron: Pubmed.gov).

Eigenschappen zwarte komijnolie:

De zaden hebben een uitgebalanceerd profiel van eiwitten, vetzuren en koolhydraten. De olie wordt echter gezien als het actieve deel, aangezien deze de belangrijkste bioactieve verbinding van het hele zaadje bevat (thymoquinone).

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van zwarte komijnolie

Zwarte komijnolie kan een positief effect hebben op depressie bij personen met antidepressieve effecten overmatige ontstekingen (Bron: Pubmed.gov), waarvan bekend is dat het bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van depressies (Bron: Pubmed.gov).

Bij één studie - onder gezonde niet-depressieve mannen die dagelijks werden gesuppleerd met 500 mg N. Sativa gedurende vier weken - werd een verbetering in de gemoedstoestand gemeten in vergelijking met placebo (Bron: Pubmed.gov).

Bij ouderen zijn er aanwijzingen dat verbeteringen in geheugen en herinnering optreden na tweemaal daags 500 mg N. Sativa gebruikt te hebben gedurende negen weken. Dit suggereert milde geheugenverbeterende eigenschappen bij senioren na suppletie (Bron: Pubmed.gov).

Ten slotte is er ook bewijs voor immuuncelregulatie bij het gebruik van zwarte komijnolie. Het is mogelijk N. Sativa zou kunnen beschermen tegen overmatige vorming van arteriële plaque, ook wel bekend als atherosclerose (Bron: Pubmed.gov).

Zwarte komijnolie als antioxidant & ontstekingsremmend

Sativa heeft een krachtige antioxiderende werking (Bron: Pubmed.gov). En na oraal gebruik lijkt het het vermogen van macrofagen (immuuncellen) om schadelijke indringers te vernietigen (bacteriën, virussen, parasieten etc.) te verbeteren (Bron: Pubmed.gov).

Er lijken relatief krachtige ontstekingsremmende eigenschappen te zijn op macrofagen, na orale inname van zwarte komijnolie (Bron: Pubmed.gov). Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door het remmen van een heftige reactie op inflammatoire stressoren (Bron: Pubmed.gov).

Vitamine E in zwarte komijnolie

Een antioxidant - en essentiële vetoplosbare vitamine - in zwarte komijnolie die een vitale rol speelt in het beschermen van onze celmembranen tegen schade is vitamine E (Bron: Pubmed.gov). Het is ook aangetoond dat het een positief effect heeft op het immuunsysteem van de ouderen, en vele andere essentiële functies in het lichaam (Bron: Pubmed.gov).