Colostrum

Colostrum bevat een reeks aan voedingsstoffen, waaronder essentiële vetten en aminozuren, koolhydraten, vitamines en mineralen.... Colostrum bevat een reeks aan voedingsstoffen, waaronder essentiële vetten en aminozuren, koolhydraten, vitamines en mineralen. Het is rijk aan belangrijke groeifactoren en immuunsysteemcomponenten die essentieel zijn voor antibacteriële en antivirale eigenschappen.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Plent Colostrum poeder 250 gram
  Plent - Colostrum poeder - 250Gram
  Waardering:
  92%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 35,00 42,95 Vanaf 34,00
  (Al vanaf 34,00 p/s)
 2. Plent Colostrum Poeder 500 gram
  Plent - Colostrum Poeder - 500g
  Waardering:
  97%
  Niet op voorraad
  Speciale prijs 65,00 79,95 Vanaf 50,00
  (Al vanaf 50,00 p/s)

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

colostrumWat is colostrum

Colostrum is een rijk en krachtig poeder, gemaakt van moedermelk (biest) van koeien die alleen in de eerste 3-4 dagen na de geboorte van de kalveren wordt geproduceerd. Het is het eerste voedsel dat pasgeboren kalfjes krijgen en daarom bevat het een uitgebreide reeks essentiële voedingsstoffen, waaronder essentiële vetten en aminozuren, koolhydraten, vitamines en mineralen (Bron: Springer.com). Daarnaast is het ook rijk aan belangrijke groeifactoren en immuunsysteemcomponenten die essentieel zijn voor antibacteriële en antivirale eigenschappen (Bron: Pubmed).Dit is een reden waarom biest een van onze meest populaire supplementen is. In tegenstelling tot gewone melk of eiwit op basis van melk, is colostrum een sterk geconcentreerde vloeistof, met een verscheidenheid aan bioactieve stoffen, die niet vergelijkbaar zijn met andere melksoorten (Bron: Examine).

Kwaliteit van ons colostrumpoeder

Voor de algemene consument kan het erg moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen hoogwaardige en lage kwaliteit colostrum (biest). Dit komt door de grote variatie in verwerkingsmethoden die doorgaans worden gebruikt. Wij geven graag inzicht in onze verwerkingsmethode.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van colostrum (biest)

Colostrumpoeder van Plent is van de hoogste kwaliteit, afkomstig van groeihormoonvrije koeien en wordt pas verzameld nadat de kalveren voldoende hebben gedronken. Dit is officieel geverifieerd. Vervolgens drogen we de hoogwaardige biest op lage temperatuur om de voedingswaarden zo goed mogelijk te behouden.

Immuuncomponenten colostrum

De naam "Immune Melk" wordt soms gebruikt voor colostrum vanwege de essentiële immuunantistoffen die het bevat, vooral IgG, IgA en IgM (Bron: NCBI).

In feite bevat het veel meer van deze antilichamen dan moedermelk. In één studie kregen topsporters 12 weken lang colostrumsupplementen. Dit resulteerde in een toename van 79% in IgA-antilichamen in het speeksel (Bron: Pubmed)!Deze antilichamen zijn essentieel voor bescherming tegen infectie en ziekte wanneer ze binden aan pathogene bacteriën, virussen en allergenen (Bron: Pubmed). Een ander recent onderzoek, onder gezonde volwassenen die Colostrum 90 dagen hebben gebruikt wees uit dat de deelnemers significant minder verkoudheden en verkoudheidsgerelateerde symptomen ontwikkelde in vergelijking met de placebogroep (Bron: Pubmed).

Groeifactoren

Colostrum is een rijke bron van groeifactoren en een multifunctioneel eiwit dat bekend staat als lactoferrine. Van deze verbindingen is aangetoond dat ze therapeutische effecten hebben op de darm- en darmpermeabiliteit, een aandoening die bekend staat als 'lekkende darm'.In een kleine studie, onder atleten met darmpermeabiliteit werd 80% van de symptomen voorkomen door regelmatig colostrum (biest) te gebruiken Bron: Pubmed). In een ander vergelijkbaar onderzoek, leidde het gebruik van biestpoeder gedurende 20 dagen , tot een vermindering van de symptomen van darmpermeabiliteit en een terugkeer naar normaal functioneren (Bron: Pubmed).

Colostrum afkomstig uit duurzame veehouderij

We hebben gekozen voor rauwe (koudverwerkte) volle melk biest van duurzaam gehouden vee. Alle kalveren krijgen de benodigde biestmelk voordat we deze extraheren. We laten de melk vriesdrogen om een fijn maar sterk geconcentreerd poeder te maken en voegen geen vulstoffen of conserveringsmiddelen toe. Er is geen hogere kwaliteit volle melk colostrum dan die van Plent.

Hoe colostrumpoeder te gebruiken

Vanwege het natuurlijke vetgehalte van de voedzame melk is colostrumpoeder romig en zeer lekker van smaak. Het is een geweldige aanvulling op veel gerechten en drankjes, maar kan ook gewoon met water worden vermengd.