Ruilen & retourneren

Het kan voorkomen dat je een product retour wilt sturen omdat je het toch niet wilt hebben. Je hebt het recht (herroepingsrecht) je bestelling tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling zonder opgave van reden te retourneren mits het product niet beschadigd of de verpakking niet meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te beoordelen.

Product beschadigd of sprake van een productiefout?

Wanneer er een probleem met het product zelf is, bijvoorbeeld als het beschadigd is aangekomen of er is sprake van een productiefout, dan valt dit onder de niet-goed-geld-terug-garantie en is er een andere werkwijze, die vind je op deze pagina: niet-goed-geld-terug-garantie.

Kan ik een product ruilen?

Producten kunnen niet via onze retourprocedure geruild worden. In plaats daarvan kun je het product retour sturen en een nieuwe bestelling plaatsen. Bestel jij vóór 23.59 uur op werkdagen, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden!

product-retourneren

Bestelling retourneren

Om jouw product(en) retour te sturen, kun je hier je retour aanmelden (in 2 minuten geregeld!). Nadat je de retour hebt aangemeld, heb je 14 dagen de tijd om de product(en) retour te sturen. Je krijgt het volledige orderbedrag inclusief de initiële verzendkosten gecrediteerd binnen 14 dagen na ontvangst van de retourproduct(en) in het magazijn, mits de product(en) in originele staat verkeren. De kosten voor retour naar de webwinkel zijn voor eigen rekening (volgens de wet koop op afstand). Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te beoordelen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Werkwijze retourneren - stap voor stap

  1. Meld hier je retour aan (in 2 minuten geregeld!)
  2. Verpak de retourproduct(en) met zorg
  3. Gebruik het retourlabel dat je bij retourmelding hebt ontvangen
  4. Geef het pakket binnen 14 dagen af bij een servicepunt
  5. Binnen 14 dagen na het aanmelden van jouw retour, storten wij het orderbedrag inclusief de eventuele initiële verzendkosten terug

Eisen voor retourzending

  • Je hebt binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling je retour aangemeld.
  • Je stuurt de retourzending binnen 14 dagen na het aanmelden van de retour terug.
  • Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking geretourneerd worden.
  • Eventuele veiligheidsseals dienen nog intact te zijn.
  • De retourzending is voldoende gefrankeerd.