Wobenzym is een enzympreparaat. De enzymcombinatie in wobenzym versnelt genezingsprocessen en elimineert de oorzaak van pijn (bi... Wobenzym is een enzympreparaat. De enzymcombinatie in wobenzym versnelt genezingsprocessen en elimineert de oorzaak van pijn (bijv. Bij gewrichtspijn zoals artrose en reuma). Mensen gebruiken de kracht van enzymen al duizenden jaren. Slechts enkele decennia geleden is echter wetenschappeli...
Wobenzym is een enzympreparaat. De enzymcombinatie in wobenzym versnelt genezingsprocessen en elimineert de oorzaak van pijn (bijv. Bij gewrichtspijn zoals artrose en reuma). Mensen gebruiken de kracht van enzymen al duizenden jaren. Slechts enkele decennia geleden is echter wetenschappelijk bewezen wat enzymtherapie precies tot een echt succesverhaal maakt en hoe de helende effecten ervan kunnen worden versterkt. De makers van Wobenzym speelden hierin een doorslaggevende rol. Hun unieke enzymcombinatie werd al in de jaren veertig ontwikkeld. Patiënten hebben tot op de dag van vandaag kunnen profiteren van hun schat aan ervaring: Wobenzym is al bijna 60 jaar verkrijgbaar in Duitse apotheken - en heeft ondertussen de doorbraak gemaakt in bijna 30 landen op drie continenten.
Herstel met geschiedenis - de helende kracht van de enzymen
Al in het Oude Testament wordt beschreven dat een wond genezen wordt door het aanbrengen van een vijgenpleister. Wat destijds al goed was uit eeuwenlange ervaring, kan nu wetenschappelijk worden verklaard: Vermoedelijk zat het enzym ficine, dat in vijgen overvloedig aanwezig is, achter het succes van de behandeling. Maar mensen vertrouwen altijd op enzymen om meer dan alleen medische redenen: deze speciale eiwitstoffen maken het ook mogelijk om druiven tot wijn te fermenteren, en ze zijn de drijvende kracht van de gist in het deeg van gebakken goederen.
De term enzym staat daarom ook voor "in gist". Het werd in 1878 geslagen door de Duitse fysioloog Wilhelm Friedrich Kühne. Tegenwoordig verwijzen wetenschappers alleen naar biokatalysatoren die chemische reacties mogelijk maken als enzymen.
Individuele enzymen konden pas aan het begin van de 20e eeuw worden geïsoleerd. Dit vergroot de kansen op hun medische toepassing en industriële productie. De constante kwaliteit van de bereidingen was gemakkelijker te garanderen. En ze werden een exclusieve therapie voor de "welgestelde" en betaalbare hulp voor alle patiënten - net als de huidige wobenzym.
Het pad van wobenzym naar succesvolle therapie
Een universeel genie uit Oostenrijk wordt beschouwd als een echte pionier op het gebied van enzymtherapie, vooral voor kankerpatiënten: de Weense arts Professor Max Wolf concentreert zijn onderzoek sinds 1930 op deze vorm van behandeling, richtte het Biological Research Institute in New York op en huurde de biochemicus Helen Benitez uit Columbia in Universiteit a. Samen ontwikkelden ze een combinatie van enzymen die een ontstekingsremmend effect hebben en een positief effect kunnen hebben op degeneratieve processen: Het "Wolf-Benitez enzymmengsel", later kortweg "WoBe enzym" genoemd, werd al snel erg populair bij patiënten en vormde de basis hiervoor de wobenzym van vandaag.
Eind jaren vijftig ontmoette professor Wolf de bioloog Karl Ransberger. Samen met de endocrinoloog professor Hellmut Haubold in München onderzocht hij in die tijd intensief de effecten van vitamines. Haubold richtte het bedrijf MUCOS op in 1949 en Ransberger nam het management in 1957 over. Professor Wolf zocht partners om zijn voorheen complexe en dus dure enzymmengsel van de hoogste kwaliteit toegankelijk te maken voor het grote publiek.
Als gevolg hiervan werkten ze samen en de vriendschappelijke band werd al snel een zakelijke relatie. Wobenzym kwam in 1960 op de Duitse markt. MUCOS is uitgebreid. In 2007 werd Mucos overgenomen door het Canadese bedrijf Atrium Innovations, ook succesvol met diverse gezondheidsproducten. Tegenwoordig is Wobenzym verkrijgbaar in meer dan 30 landen op drie continenten. En er wordt onderzoek gedaan naar genezende enzymen.