Chlorella

Clorella is een bron van belangrijke vitamines en mineralen, chlorofyl en carotenoïden. Door deze superfoodalgen tot een kracht... Clorella is een bron van belangrijke vitamines en mineralen, chlorofyl en carotenoïden. Door deze superfoodalgen tot een krachtig poeder te vermalen, kan de hoeveelheid van slechts één theelepel je voorzien in de dagelijkse behoeften van veel van deze micronutriënten.

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Plantforce - Energieke Huid Pakket L - MSM - Vitamine C Complex en Chlorella
  Plantforce - Energieke Huid Pakket L - MSM - Vitamine C Complex en Chlorella
  Morgen in huis
  62,30 Normale prijs 77,87
  (Al vanaf 62,30 p/s)
 2. Plantforce - Energieke Huid Pakket - MSM - Vitamine C Complet en Chlorella
  Plantforce - Energieke Huid Pakket - MSM - Vitamine C Complet en Chlorella
  Morgen in huis
  62,30 Normale prijs 77,87
  (Al vanaf 62,30 p/s)
 3. Plantforce - Energieke Huid Pakket - MSM - Vitamine C Complet en Chlorella
  Plantforce - Energieke Huid Pakket XL - MSM - Vitamine C Complex en Chlorella
  Morgen in huis
  94,31 Normale prijs 125,75
  (Al vanaf 94,31 p/s)
 4. Voel Je Blij Pakket - Plantforce Chlorella - Vegan Omega 3 - Magnesium
  Voel Je Blij Pakket - Plantforce Magnesium - Vegan Omega 3 - Chlorella
  Morgen in huis
  56,89 Normale prijs 75,85
  (Al vanaf 56,89 p/s)
 5. Voel Je Blij Pakket - Plantforce Chlorella - Vegan Omega 3 - Magnesium
  Voel Je Extra Blij Pakket - Plantforce Magnesium - Vegan Omega 3 - Chlorella
  Morgen in huis
  71,89 Normale prijs 95,85
  (Al vanaf 71,89 p/s)
 6. Plantforce - Weerstand Pakket L - Vit C Complex - Vit D - Chlorella
  Plantforce - Weerstand Pakket L - Vit C Complex - Vit D - Chlorella
  Morgen in huis
  58,30 Normale prijs 72,87
  (Al vanaf 58,30 p/s)
 7. Plantforce - Weerstand Pakket - Vit C Complex - Vit D - Chlorella
  Plantforce - Weerstand Pakket XL - Vit C Complex - Vit D - Chlorella
  Morgen in huis
  89,50 Normale prijs 111,87
  (Al vanaf 89,50 p/s)
 8. Big Food Chlorella Poeder 500 gram
  Big Food - Chlorella poeder - 500gr - SALE
  Waardering:
  100%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 17,95 25,95

Gratis verzending v.a. € 45,- in NL & BE

Voor 22u besteld op werkdagen = zelfde dag verzonden

 1. Algomed Chlorella 350g
  Algomed® - Chlorella poeder - 350gr
  Waardering:
  95%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 52,50 57,50 Vanaf 47,00
  (Al vanaf 47,00 p/s)
 2. Algome® - Chlorella 100G - (400 Tabletten a 250mg p/st)
  Algomed® - Chlorella 100G - (400 Tabletten a 250mg p/st)
  Waardering:
  95%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 27,95 29,75 Vanaf 25,00
  (Al vanaf 25,00 p/s)

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

chlorella

Wat is chlorella

Chlorella - Chlorella Vulgaris - is een eencellige zoetwateralg die afkomstig is van de familie Chlorellaceae. In de afgelopen jaren is chlorella - vergelijkbaar met spirulina - enorm in populariteit toegenomen als voedingssupplement vanwege het rijke en diverse voedingsprofiel.

Superfood is een term die tegenwoordig vaak verkeerd wordt gebruikt. De term 'superfood' mag alleen worden gebruikt voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan een grote verscheidenheid van voedingsstoffen en daarom als 'bijzonder gezond' worden beschouwd. Chlorella is een voedingsmiddel dat aanvankelijk werd beschouwd als een voedingsalternatief om te voorzien in vraag vanuit de groeiende bevolking. Vanwege het rijke voedingsprofiel krijgt chlorella het label superfood.

Clorella - dat voor ongeveer 50-60% uit eiwitten bestaat - is een bron van belangrijke vitamines en mineralen, chlorofyl en carotenoïden (bijv. Luteïne). Door deze superfoodalgen tot een krachtig poeder te vermalen, kan de hoeveelheid van slechts één theelepel je voorzien in de dagelijkse behoeften van veel van deze micronutriënten.

Compleet eiwit

Chlorella bestaat voor 50-60% uit eiwitten en een portie van 25 g levert bijna 15 gram eiwitten! In feite staat het superfood bekend als een compleet eiwit, omdat het de 11 essentiële aminozuren bevat - waaronder leucine (Bron: NCBI)- dat we zelf niet kunnen aanmaken (Bron: Pubmed). Omdat je het in kleine doses inneemt, lijkt het misschien niet op een natuurlijke eiwitshake, maar toch klopt het helemaal! Om deze reden wordt Chlorella vaak gebruikt als aanvulling op vegetarische en veganistische diëten.

Antioxidanten in chlorella

Chlorella bevat een breed scala aan krachtige plantaardige voedingsstoffen, fytonutriënten genaamd. Deze staan ​​bekend om hun antioxiderende werking, ontgiftende werking en het blussen van schadelijke stoffen die zich kunnen ophopen in de lichaam (Bron: Pubmed).

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat suppletie met chlorella de antioxidantenniveaus in het bloed van rokers aanzienlijk verhoogd (Bron: Pubmed). De meest voorkomende klasse van deze antioxidatieve voedingsstoffen staan bekend als carotenoïden. Chlorella bevat verschillende belangrijke carotenoïden, waaronder luteïne, bètacaroteen en zeaxanthine.

Hoewel natuurlijke supplementen het immuunsysteem niet altijd stimuleren, kunnen sommigen de grondstoffen leveren - b.v. antioxidanten, essentiële vetten, vitamines en mineralen - die, indien regelmatig geconsumeerd, kunnen helpen om een ​​optimale functie van het immuunsysteem te ondersteunen (Bron: Pubmed).

Studies hebben ook aangetoond dat regelmatig gebruik van chlorella mogelijk de productie van afweercellen kan verhogen en de activering van het agressievere stadium van de immuunrespons bij sporters helpt voorkomen (Bron: Tandfonline.com).

Immuuncomponenten van chlorella

Chlorella levert een overvloed aan componenten die het immuunsysteem verbetert, zoals T-cellen en NK-gevechtscellen en in vroege studies is aangetoond dat het de productie van antilichamen versnelt (Bron: NCBI). Regelmatige gebruik van chlorella kan ook helpen om het risico en de ernst van infectie te verminderen bij atleten (Bron: Springer.com).

Chlorofyl

Onder de vele antioxidanten die in chlorella voorkomen, zit een pigment dat bekend staat als chlorofyl. In feite is chlorella een van de rijkste natuurlijke bronnen van chlorofyl die er zijn! Dit pigment zit in alle planten en is nodig om voedingsstoffen te produceren door middel van fotosynthese. Hoewel mensen het niet gebruiken voor fotosynthes, kan chlorofyl helpen om schadelijke stoffen uit het lichaam te drijven, voor huidherstel, een gereguleerde bloedsuikerspiegel, verbeterde zuurstoftoevoer en om te ontgiften.

Vitaminen

Chlorella is een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die een bioactieve bron bevat van vitamine B12 (Bron: NCBI). Dit is een essentiële vitamine, ook bekend als cobalamine, en wordt meestal verkregen uit dierlijke bronnen, zoals vlees en zuivel. Vitamine B12 is van cruciaal belang voor de zenuwfunctie, energieproductie en de rode bloedcel- en DNA-synthese.

Mineralen

Mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die we in zeer kleine hoeveelheden nodig hebben, maar zonder dit zou ons lichaam niet functioneren. Chlorella is een bron van verschillende belangrijke mineralen, waaronder magnesium, calcium, zink, ijzer, kalium, fosfor en mangaan.

Gebruik van chlorella bij dieren

 • Zowel Chlorella als Spirulina poeders vormen complete voedingsmiddelen. Beide voedingsstoffen zullen bij opname van een overmaat, uitgescheiden worden via de ontlasting.
 • Chlorella en spirulina vullen elkaar heel mooi aan. Het gebruik van beiden samen, is dus ideaal.
 • Bij dieren die gevoelig zijn voor diarree is het gebruik van alleen spirulina echter de beste keuze.
 • Dieren met obstipatie kunnen beter gaan voor chlorella.
 • Bij dieren die veel gifstoffen binnen hebben gehad van bijvoorbeeld medicatie, zware metalen (vaccinaties), herbiciden, pesticiden etc., kan chlorella goed ingezet worden.
 • Bij dieren die een goede eiwitbron nodig hebben om bijvoorbeeld aan te komen, wordt spirulina gebruikt om aan te komen, maar het werkt ook ondersteunend bij afvallen. Spirulina brengt de opslag van vet in balans.
 • Voeg de stoffen voor optimaal gebruik geleidelijk toe en bouw op tot de onderhoudsdosis.
 • Wanneer je dier niet goed lijkt te reageren op chlorella, dan kan dat komen door het gemis aan het enzym cellulase.