Vitamine B5

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Vitals - Vitamine B5 - 100 capsules (250 mg)
  Vitals - Vitamine B5 - 100 capsules (250 mg)
  Morgen in huis
  (Al vanaf 17,06 p/s)
 2. SALVESTROL® PLATINUM
  Vitals SALVESTROL® PLATINUM 60 CAPSULES
  Morgen in huis
  Speciale prijs 74,95 79,95 Vanaf 72,95
  (Al vanaf 72,95 p/s)
 3. Vitals ELKE DAG PLATINUM 60 TABLETTEN
  Vitals ELKE DAG PLATINUM 60 TABLETTEN
  Morgen in huis
  Speciale prijs 42,95 44,95 Vanaf 40,95
  (Al vanaf 40,95 p/s)
 4. Vitals Elke Dag Mama - 60 capsules
  Vitals Elke Dag Mama - 60 capsules
  Morgen in huis
  Speciale prijs 24,95 26,95 Vanaf 23,95
  (Al vanaf 23,95 p/s)
 5. Vitals Elke Dag mama - 60 tabletten
  Vitals Elke Dag Mama - 60 tabletten
  Morgen in huis
  Speciale prijs 31,95 39,95 Vanaf 29,95
  (Al vanaf 29,95 p/s)
 6. Garden of Life - Vitamine B complex
  Garden of Life - Vitamine B Complex
  Morgen in huis
  Speciale prijs 18,95 20,95 Vanaf 17,95
  (Al vanaf 17,95 p/s)

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Vitamine B5 (panthotheenzuur)

Wat is vitamine B5 (pantotheenzuur)?

Pantotheenzuur is een essentiële vitamine die ook wel vitamine B5 wordt genoemd. De belangrijkste rol in het lichaam is om een ​​precursor te zijn die nodig is om een ​​cofactor te vormen (een stof waarvan de aanwezigheid essentieel is voor de activiteit van een enzym) voor veel enzymen in het menselijk lichaam. Het draagt ​​ook bij aan het metabolisme van vetzuren en aminozuren (Bron: NCBI ).

Waar wordt de vitamine B5 / pantotheenzuur aangetroffen?

Het wordt in verschillende hoeveelheden in de meeste voedselgroepen aangetroffen. In dierlijke bronnen wordt een grotere concentratie gevonden dan in planten, hoewel deze laatste ook een behoorlijke bron kunnen zijn. De beste bronnen zijn verrijkte ontbijtgranen, volle granen, zonnebloempitten, champignons, wat groenten, kip, rundvlees en orgaanvlees (Bron: NCBI ).

Voor wie is vitamine B5 / pantotheenzuur goed?

De kans is groter dat u baat heeft bij het nemen van een supplement als u geen dierlijk voedsel gebruikt, gastro-intestinale problemen heeft die de opname van voedingsstoffen belemmeren. Bovendien zullen alcoholisten, mensen met een slechte voedingsdiversiteit en iedereen die ondervoed is, dit waarschijnlijk moeten aanvullen.


Wanneer moet u vitamine B5 / pantotheenzuursupplementen gebruiken?

Het supplement bij de maaltijd innemen is het beste, maar niet essentieel. Omdat pantotheenzuur in water oplosbaar is (niet opgeslagen in het lichaam, uitgescheiden in de urine), kan het worden geconsumeerd met een glas water. Indien mogelijk heeft het echter de voorkeur om het supplement bij een maaltijd te consumeren.

Wat zijn de tekenen van een tekort aan vitamine B5 / pantotheenzuur?

Er zijn er veel, u kunt een reeks symptomen ervaren vanwege de diverse rol. Een tekort wordt geassocieerd met gevoelloosheid en verbranding van handen en voeten, hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, rusteloosheid, verstoorde slaap en gastro-intestinale stoornissen bij anorexia (Bron: NCBI).

Hoeveel vitamine B5 / pantotheenzuur heb ik per dag nodig?

De toelaatbare bovengrens voor vitamine B5 is in Europa niet gedefinieerd, wordt verondersteld een lage toxiciteit te hebben en geen ernstige bijwerkingen te veroorzaken. De adequate inname is 5 mg / dag voor zowel mannelijke als vrouwelijke volwassenen. De enige uitzonderingen zijn zogende (7 mg/dag) en zwangere vrouwen (6 mg/dag), die meer nodig hebben. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de opname van populatie en voedingsstoffen, klik HIER . (Bron: NCBI en NCBI)

Belangrijkste aspecten van vitamine B5

Er zijn er veel, u kunt een scala aan symptomen ervaren vanwege de diverse rol. Een tekort wordt geassocieerd met gevoelloosheid en verbranding van handen en voeten, hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, rusteloosheid, verstoorde slaap en gastro-intestinale stoornissen met anorexia (Bron: NCBI).

Vetzuren

Pantotheenzuur lijkt zelfs in hoge doseringen veilig te zijn. Het vormt een stof die pantethine wordt genoemd en die wordt onderzocht om het cholesterolgehalte te verbeteren en triglyceriden (vetten in het bloed) te verlagen. Pantethine is de vorm die de meeste vitamine B5-supplementen bieden. Een essentiële voedingsstof voor een normaal vetzuurmetabolisme.