Chlorella en spirulina combi

Hoewel vergelijkbaar, bevatten chlorella en spirulina een aantal verschillende voedingsstoffen en daarmee unieke voordelen. Als ... Hoewel vergelijkbaar, bevatten chlorella en spirulina een aantal verschillende voedingsstoffen en daarmee unieke voordelen. Als je niet kunt kiezen tussen deze twee krachtige superfoods, geen probleem! We hebben de twee gecombineerd tot een geheel nieuwe, krachtige, gecombineerde formule.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

chlorella en spirulina combinatie

Wat is Chlorella-Spirulina

Hoewel vergelijkbaar, bevatten chlorella en spirulina een aantal verschillende voedingsstoffen en daarmee unieke voordelen. Als je niet kunt kiezen tussen deze twee krachtige superfoods, hoef je dat niet te doen! We hebben de twee gecombineerd tot een geheel nieuwe, gecombineerde formule.

Wat is chlorella?

Chlorella, Chlorella Vulgaris, is een eencellige zoetwateralg die afkomstig is uit de Chlorellaceae-familie. De groene algen zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen als voedingssupplement, vanwege het rijke en diverse voedingsprofiel.

Wat is spirulina?

Spirulina, Arthrospira Platensis, is een plankton alg die voor het eerst werd ontdekt door de Azteken en die al eeuwenlang deel uitmaakt van de menselijke voeding. Om deze reden beschouwt de Wereldgezondheidsorganisatie spirulina als een van de meest voedzame superfoods ter wereld! Onder het brede scala aan voedingsstoffen die in beide algensoorten zijn te vinden, bevinden zich eiwitten, vitamine B1, B2, B3, B9, B12, magnesium, koper, ijzer en chlorofyl.

Belangrijke gezondheidsvoordelen van chlorella-spirulina

Superfood is een term die tegenwoordig vaak verkeerd wordt gebruikt. Het mag alleen worden gebruikt voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen en daarom als 'bijzonder gezond' worden beschouwd. Zowel chlorella als spirulina zijn voedingsmiddelen die aanvankelijk werden beschouwd als volwaardige alternatieven om te voorzien in de groeiende vraag naar voeding als gevolg van de bevolkingsgroei. Vanwege hun rijke voedingsprofiel hebben deze algensoorten het label superfood gekregen.

Volledige bron van eiwitten

Zowel chlorella als spirulina bestaan voor 50-60% uit volledige eiwitten. Dit betekent dat het de negen essentiële aminozuren, waaronder leucine, levert die we niet in het lichaam kunnen aanmaken (Bron: Pubmed). Groene algen zijn zelfs een van de weinige plantaardige bronnen van complete eiwitten dat beschikbaar is! Om deze reden worden chlorella en spirulina vaak gebruikt als aanvulling op vegetarische en veganistische diëten.

Antioxidanten

Chlorella en spirulina bevatten beide een breed scala aan krachtige plantaardige voedingsstoffen, fytonutriënten genaamd. Deze verbindingen zorgen voor natuurlijke antioxiderende effecten, ontgiften en reguleren van schadelijke stoffen die zich in ons lichaam kunnen ophopen (Bron: Pubmed).

Een recente studie toonde aan dat suppletie met chlorella de niveaus van antioxidanten in het bloed van rokers aanzienlijk verhoogde (Bron: Pubmed). De meest voorkomende klasse van deze anti-oxidatieve voedingsstoffen staat bekend als carotenoïden en chlorella bevat verschillende belangrijke carotenoïden, waaronder luteïne, bètacaroteen en zeaxanthine.


Ook spirulina is een rijke bron van antioxidanten, met name fycocyanine. Dit is goed bestudeerd en er is aangetoond dat spirulina tal van gezondheidsvoordelen biedt, met name het reguleren van schadelijke geoxideerde stoffen die hierboven zijn genoemd (Bron: Journals).

Studies hebben ook aangetoond dat regelmatig gebruik van spirulina mogelijk de productie van afweercellen kan verhogen en kan helpen de activering van het agressievere stadium van de immuunrespons bij atleten te voorkomen (Bron: Tandfonline).

Immune componenten

Hoewel natuurlijke supplementen het immuunsysteem niet snel ‘stimuleren’, kunnen sommigen van deze supplementen de grondstoffen leveren - b.v. antioxidanten, essentiële vetten, vitamines en mineralen - die, als ze regelmatig worden gebruikt, een optimale immuunfunctie kunnen ondersteunen (Bron: Pubmed).

Deze grondstoffen ondersteunen de normale werking van T-cellen en natuurlijke killercellen, de belangrijkste defensie van ons immuunsysteem. Chlorella en spirulina zorgen voor een overvloed aan deze voedingsstoffen en in vroege studies is aangetoond dat het de productie van antilichamen bevordert (Bron: Pubmed). Regelmatige suppletie van chlorella kan ook helpen om het risico en de ernst van infectie bij atleten te verminderen (Bron: Springer.com).

Chlorofyl

Chlorella is een van de rijkste bronnen van een krachtige antioxidant die bekend staat als chlorofyl. Dit is een pigment dat alleen in planten voorkomt en dat nodig is om voedingsstoffen te produceren door fotosynthese. Hoewel mensen het niet om dezelfde redenen kunnen gebruiken, kan chlorofyl helpen om schadelijke stoffen in het lichaam te verwijderen, voor huidherstel en voor een genormaliseerde bloedsuikerspiegel en zuurstoftoevoer.

Vitaminen

Chlorella is een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die een bioactieve bron van vitamine B12 bevatten (Bron: Pubmed). Dit is een essentiële vitamine die we niet zelf in het lichaam kunnen aanmaken. Het wordt meestal verkregen uit dierlijke bronnen, zoals vlees en zuivel. Het is van cruciaal belang voor een goede zenuwfunctie, energie en voor de productie van rode bloedcellen en DNA.

Beide superfood-algen zijn rijke bronnen van vitamine A, B1, B2, B9 (foliumzuur) en vitamine K, dat ons lichaam nodig heeft voor de bloedstolling. Dit zorgt ervoor dat wonden en kneuzingen normaal genezen.

Mineralen

Mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die we maar in zeer kleine hoeveelheden nodig hebben, maar zonder zou ons lichaam niet functioneren. Chlorella is een bron van verschillende belangrijke mineralen, waaronder magnesium, calcium, zink, ijzer, kalium, fosfor, koper en mangaan. In slechts één portie van onze algencombinatie bereik je je dagelijkse ijzerbehoeften. Dit mineraal is essentieel voor de zuurstoftoevoer door het lichaam en het verminderen van vermoeidheid en lusteloosheid (Bron: NCBI).

Hoe chlorella-spirulina te gebruiken

Wij bieden Chlorella-Spirulina aan in tablet- of poedervorm, beide 100% biologisch. Het supplement heeft geen aangename smaak, welke nog het meest op de smaak van spinazie lijkt. Daarom is de tablet wellicht meer geschikt voor mensen met gevoelige smaakpapillen. Is dit echter geen probleem, dan kan het poeder worden vermengd met verschillende dranken, bij voorkeur met fruit- of groentesap. De smaak van de groenten en/of fruit zal de smaak van de chlorella helpen maskeren.