Acerola

De voedingsrijke acerolabes is een van de krachtigste natuurlijke bronnen van vitamine C die beschikbaar is, maar heeft ook een ... De voedingsrijke acerolabes is een van de krachtigste natuurlijke bronnen van vitamine C die beschikbaar is, maar heeft ook een aantrekkelijk voedingsprofiel van anthocyanines.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Big Food Acerola poeder
  Big Food - Acerola Poeder - 200 gram
  Morgen in huis
  (Al vanaf 19,95 p/s)
 2. Big Food Acerola poeder RAW - 400g
  Big Food Acerola poeder RAW - 400g
  Morgen in huis
  29,95
  (Al vanaf 32,95 p/s)

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

acerola poeder

Wat is acerola

Acerola, of Malpighia emarginata, is een heerlijke kersachtige bes die wordt geteeld in delen van Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en Mexico. Vanwege deze tropische oorsprong wordt het soms de Barbados Cherry genoemd.

De voedingsrijke acerolabes is een van de krachtigste natuurlijke bronnen van vitamine C die beschikbaar is, maar heeft ook een aantrekkelijk voedingsprofiel van anthocyanines. Dit zijn natuurlijke plantaardige stoffen met krachtige antioxiderende functies die kunnen helpen om ontstekingen te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en de immuun functie te ondersteunen.

Net als alle producten van Big Food is ons acerolapoeder 100% biologisch en bevat het geen toegevoegde ingrediënten. Bovendien wordt het gevriesdroogd bij zeer lage temperaturen van 40-50 ° C om de volgende hoeveelheid voedingsstoffen intact te houden:

Belangrijke gezondheidsvoordelen van acerola

Acerolapoeder bevat verschillende essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine A, B1, B2, B3, calcium en ijzer.

Vitamine C

Acerola is een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine C die beschikbaar is. Studies hebben zelfs aangetoond dat het meer dan vijf keer het vitamine C-gehalte van sinaasappels, aardbeien en ander fruit kan bevatten. Door de bessen te vriesdrogen en voorzichtig te verpoederen tot een fijn, delicaat poeder, hebben we nog meer van deze voedingsstoffen in een kleine, hapklare maatschep kunnen stoppen. Vitamine C is essentieel ter ondersteuning van het immuunsysteem om ziekten te bestrijden en te voorkomen.

Antioxidanten

Ons acerolapoeder biedt ook een zeer geconcentreerde bron van antioxidanten uit deze superbes. Deze staan bekend als anthocyanines en helpen bij het verwijderen (of blussen) van schadelijke stoffen die zich tijdens ontstekingen in het lichaam ontwikkelen. Een hogere consumptie van deze antioxidanten kan helpen om ontstekingen te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en de immuun functie te ondersteunen.

Vitaminen en mineralen

Acerola bevat ook bètacaroteen (vitamine A), calcium, ijzer en tal van andere belangrijke vitamines en mineralen. Dit zijn essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor honderden functies in het lichaam, zoals de productie van energie, spijsvertering, cognitief functioneren en zenuwgezondheid. Je kan er zeker van zijn dat we deze intact hebben gehouden in ons veelzijdige acerolapoeder!

Hoe acerola te gebruiken

Er zitten geen toegevoegde ingrediënten in ons 100% Acerolapoeder en de smaak komt rechtstreeks van de bes. Net als kersen heeft het een zoete, zure smaak die een heerlijke en voedzame twist zal geven aan je smoothies, shakes of sap. Voeg hiervoor een maatschep toe en mix goed om de smaak te maximaliseren. Je kunt 's ochtends ook een of twee maatschepjes toevoegen aan je ontbijtgranen, pannenkoeken of havermout.