Vitamine A

Vitamine A is een essentiële voedingsstof die een groep organische verbindingen bevat; retinol, retinal, retinoïnezuur en vers... Vitamine A is een essentiële voedingsstof die een groep organische verbindingen bevat; retinol, retinal, retinoïnezuur en verschillende provitamine-carotenoïden. Vitamine A speelt een belangrijke rol bij normale groei en ontwikkeling, instandhouding van het immuunsysteem en goed zicht.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Green Pasture BLUE ICE gefermenteerde levertraan, Munt smaak – 237 ml
  Green Pasture - Blue Ice Gefermenteerde Levertraan - Munt – 237 ml
  Waardering:
  100%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 36,10 39,50 Vanaf 34,50
  (Al vanaf 34,50 p/s)
 2. Green Pasture - Blue Ice™ gefermenteerde levertraan - Kaneel - 237ml
  Green Pasture - Blue Ice™ gefermenteerde levertraan - Kaneel - 237ml
  Waardering:
  100%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 36,10 39,50 Vanaf 34,50
  (Al vanaf 34,50 p/s)
 3. Green Pasture - Blue Ice ™ Gefermenteerde rog lever olie – 120 caps
  Green Pasture - Blue Ice ™ Gefermenteerde rog lever olie – 120 caps
  Waardering:
  98%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 32,95 33,95 Vanaf 31,00
  (Al vanaf 31,00 p/s)

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is vitamine A?

Een van de meest voorkomende misvattingen over vitamine A is dat het maar één voedingsstof is. Vitamine A verwijst in feite naar een groep organische verbindingen, die elk een belangrijke rol in het lichaam spelen. Er zijn verschillende leden van deze vitamine A-groep, maar de twee meest voorkomende zijn retinol en bètacaroteen (Bron: Examine.com).

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine A?

Er komen twee primaire soorten vitamine A voor in onze voeding. Voorgevormde vitamine A is dat wat al in zijn bioactieve en bruikbare vorm is. Dit wordt gevonden in dierlijk orgaanvlees en zuivelproducten. De andere vorm wordt provitamine a (bètacaroteen) genoemd en wordt aangetroffen in fel oranje en geel fruit en groenten. Deze moeten in het lichaam worden omgezet in de vorm die we kunnen gebruiken.

Een leuk maar net zo belangrijk feit is dat vitamine A een in vet oplosbare vitamine is. Dit betekent dat het moet worden verpakt in kleine vetdruppeltjes om door de darmbarrière te worden opgenomen. Wat betekent dit? Welnu, als u groene, gele en oranje groenten koelt, voegt u misschien een bron van vet toe, zoals een theelepel olie in de pan.

Waar is vitamine A goed voor?

Vitamine A is essentieel en we moeten de vitaminegroep uit ons voedsel consumeren, omdat we deze niet in het lichaam kunnen produceren. Retinal, een van de actieve vormen van vitamine A, is belangrijk voor het gezichtsvermogen en ondersteuning van de gezondheid van het oog (Bron: NCBI). Vitamine A is ook een krachtige antioxidant die kan helpen om overmatige opeenhoping van reactieve zuurstofsoorten in het lichaam te voorkomen.


Welk vitamine A-supplement is het beste?

Dat is een geweldige vraag en ook nog een heel belangrijke. U wilt altijd het etiket controleren om er zeker van te zijn dat er voldoende, maar niet buitensporige doses van elke micronutriënt zijn. Bovendien wilt u er altijd voor zorgen dat het merk dat u overweegt een bewezen staat van dienst heeft en een goede reputatie heeft.

Belangrijkste gezondheidsaspecten van vitamine A

Visie en gezichtsvermogen

Vitamine A is belangrijk voor het ondersteunen van een normaal gezichtsvermogen en kan uw vermogen om in het donker te zien verbeteren. Vitamine A levert een cruciale component van eiwitten in het oog die licht absorberen en bijdraagt ​​aan hun voortdurende omzet en regeneratie (Bron: NIH)

Gezondheid van de huid

Een bestanddeel van retinol is het meest voorkomende ingrediënt van de vitamine A-groep dat in supplementen wordt gebruikt (Bron: Examine.com). Dit is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid door overmatige collageenafbraak te voorkomen en door de productie van nieuw collageen te bevorderen (Bron: Examine.com & NCBI).

Immuunondersteuning

Vitamine A speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van celdifferentiatie en -functie, vooral die welke een belangrijke rol spelen in onze immuunrespons. Hoewel geen enkele vitamine het immuunsysteem kan 'versterken' of 'ontsteken', zijn sommigen bekende voorstanders ervan. Vitamine A is er een van.