Cacao bevat een reeks waardevolle voedingstoffen zoals ijzer, kalium, magnesium en cafeïne en een verscheidenheid aan krachtige... Cacao bevat een reeks waardevolle voedingstoffen zoals ijzer, kalium, magnesium en cafeïne en een verscheidenheid aan krachtige antioxidanten. Deze antioxidanten zijn geliefd vanwege hun therapeutische potentieel op het hart en de bloedvaten.
Ons biologische cacaopoeder is voedzaam - met een licht bittere ondertoon - en duurzaam gewonnen uit de cacaoboom in het warme klimaat van Ghana.
Cacao bevat een reeks nuttige voedingsstoffen zoals ijzer, kalium, magnesium en cafeïne en een verscheidenheid aan krachtige antioxidanten. Deze antioxidanten worden geprezen om hun therapeutische potentiële invloed op het hart en de bloedvaten.
Onze cacao is 100% biologisch zonder enige toegevoegde ingrediënten. De cacaoboon wordt voorzichtig koudgeperst en vermalen tot een zeer fijn poeder om zijn krachtige voedingswaarden te beschermen, waaronder:
Flavonoïden zijn een groep plantaardige chemicaliën die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Het zijn geen vitamines of mineralen, beschouw ze als aanvullende stoffen in plantaardig voedsel die de algehele gezondheid ten goede kunnen komen.
Interessant is dat ze - toen ze voor het eerst werden ontdekt - in de eerste helft van de 20e eeuw 'vitamine P' werden genoemd, omdat ze de Permeabiliteit van bloedvaten verminderde. Dit houdt in dat er minder risico op bloedingen ontstaat, en dus beter functionerende aders en slagaders. Daarom wordt aangenomen dat ze 'cardioprotectief' zijn en zodoende het hart beschermen.
Flavanolen zijn een subset van flavonoïden die sterk geconcentreerd zijn in cacaopoeder. Deze plantaardige stoffen komen ook voor in thee, bonen, fruit, bessen en rode wijn. Ze fungeren als antioxidant (Bron: Sciencedirect) en hebben vaatverwijdende (verhoogde bloedstroom) eigenschappen (Bron: Pubmed.gov). Deze kunnen kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart, wat is waargenomen in eerdere onderzoeken (Bron: Pubmed.gov).
Het belangrijkste flavanol dat in cacaopoeder wordt aangetroffen - epicatechine - wordt ook in hoge concentraties aangetroffen in ons cacaopoeder, vergeleken met ander plantaardig voedsel (Bron: Pubmed.gov). Epicatechine kan de productie van stikstofmonoxide verhogen, een stofje dat bloedvaten verwijdt en daardoor de doorbloeding verbetert en de bloeddruk kan verlagen.
Cacaopoeder is een goede bron van magnesium, dat een essentiële rol speelt in een breed scala aan biologische functies die nodig zijn voor een goede gezondheid. Magnesiumgebrek is het tweede meest voorkomende tekort aan voedingsstoffen na vitamine D in ontwikkelde landen.
IJzer is een essentieel mineraal dat het zuurstoftransport door het lichaam reguleert. Een gebrek aan ijzer kan leiden tot vermoeidheid, verminderde cognitieve functie, depressieve symptomen en andere ongewenste klachten.
Kalium is een essentieel mineraal dat voornamelijk voorkomt in fruit, groenten en bonen. Veel mensen voldoen niet aan de dagelijkse behoefte aan kalium. Door meer kalium te binnen te krijgen - bijvoorbeeld via een supplement - kan de bloeddruk verlaagt worden.
Een kleine theelepel cacao draagt bij aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium, ijzer, kalium, koper en meer. Dit zijn allemaal essentiële mineralen die een belangrijke rol spelen in het lichaam, van spiercontractie tot het transporteren van zuurstof in het lichaam en het bevorderen van de immuunfunctie.