Erwten-proteïne

Onze erwtenproteïnes zijn een hoogwaardig, plantaardig eiwitsupplement dat 100% biologisch is en zonder toevoegingen. Het is he... Onze erwtenproteïnes zijn een hoogwaardig, plantaardig eiwitsupplement dat 100% biologisch is en zonder toevoegingen. Het is het perfecte alternatief voor veganisten, vegetariërs of mensen met een gevoeligheid of intolerantie voor wei, omdat het alle essentiële aminozuren bevat.

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

erwtenproteïne

Wat is erwtenproteïne?

Onze erwtenproteïne is een 100% biologisch en plantaardig eiwitsupplement dat je kan helpen om aan je dagelijkse eiwitbehoeften te voldoen en spiergroei te maximaliseren. Erwtenproteïne is een perfect alternatief voor veganisten, vegetariërs of mensen met gevoeligheid voor of intolerantie voor wei.

Is erwtenproteïne een compleet eiwit?

Erwteneiwit is een van de weinige complete plantaardige eiwitbronnen. Dit betekent simpelweg dat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Studies hebben aangetoond dat de anabole of spieropbouwende reactie op erwteneiwit na weerstandstraining hetzelfde kan zijn als wei-proteïne.

Voordelen van erwtenproteïne

  • Compleet eiwit
  • Veganistisch
  • Hoge verteerbaarheid
  • Verzadigend

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van erwtenproteïne

Wat wordt bedoeld met een compleet eiwit?

Wat bedoel je met ‘compleet’? Blij dat je het vraagt! Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle eiwitten gelijk zijn. Aminozuren zijn de bouwstenen van alle eiwitten, en van sommige van deze blokken is bekend dat ze ‘essentieel’ zijn. Dit betekent simpelweg dat het lichaam ze niet kan produceren en dat we ze via onze voeding binnen moeten krijgen. Er zijn 9 essentiële aminozuren, en veel plantaardige eiwitten zijn laag in aminozuren, of bevatten deze niet allemaal.

Is erwtenproteïne net zo goed voor spieropbouw als wei-proteïne?

Erwteneiwit is echter één van de uitzonderingen en bevat alle 20 aminozuren. Een studie wees uit dat zowel wei- als erwteneiwit zeer vergelijkbare verbeteringen vertoonden in de spierrespons op normale training met hoge intensiteit (Bron: NCBI).

Kun je afvallen als je erwtenproteïne gebruikt?

Eiwitten hebben meer energie en tijd nodig om af te breken en te verteren. Om deze reden is bekend dat het de meest vullende of verzadigende voedingsstof is. Het is aangetoond dat het eten van een eiwitrijk dieet de dagelijkse energie-inname vermindert, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies. Het toevoegen van erwtenproteïne aan je dieet kan gewichtsverlies dus ondersteunen.

Is erwtenproteïne goed verteerbaar?

Door de erwten te vermalen tot een poeder voor dit pure, hoogwaardige eiwitsupplement, worden de vezels afgebroken. Als het gaat om het opnemen van eiwitten, is dit een goede zaak . Voedsel met veel vezels kan de verteerbaarheid van het eiwit in dat voedsel verminderen. Zelfs wanneer een voedingsmiddel relatief veel eiwitten bevat, is het daardoor mogelijk dat je lichaam dit niet allemaal kan gebruiken.

Dit is een veelvoorkomend probleem voor veganisten en vegetariërs, omdat plantaardig voedsel doorgaans vezelrijker is dan dat van dierlijke bronnen. We hebben deze barrière weggehaald en ons erwteneiwit is daardoor veel beter verteerbaar dan andere plantaardige eiwitbronnen.