Over ons

over ons Plent


Samen creëren we een betere wereld

De wereld is momenteel aan enorme veranderingen onderhevig is en dat maakt velen van ons onzeker. Plent biedt je een inspirerende omgeving waar je terecht kunt voor gezonde voeding, ideeën en motivatie om samen aan een gezonde levensstijl te werken.

We zijn meer dan alleen een webshop. Wij bieden een platform voor persoonlijke verbinding en bewustwording. Het creëren van een veilige, gezonde wereld is een continu proces en kunnen we alleen bereiken door samen te werken en naar elkaar te luisteren. Wij willen jou inspireren om jouw steentje bij te dragen aan het uitdragen van deze visie! Heb jij tips, opmerkingen of een verhaal dat we niet mogen missen, laat het ons weten. We horen graag van je!

Voor jezelf zorgen

Voor ons betekent goed voor jezelf zorgen dat je luistert naar je lichaam. Dit begint vaak met het voedsel op je bord. Door gezond te eten, functioneert je lichaam niet alleen beter, je voelt je ook beter over jezelf en hebt meer energie. Juist in deze tijd is het belangrijk dat je voldoende beweegt, regelmatig naar buiten gaat en voldoende mentale rust krijgt. Dit doe je uiteindelijk niet alleen voor jezelf, het heeft ook invloed op jouw omgeving. Zorg jij namelijk goed voor jezelf, dan zul je als gevolg daarvan beter zorgen voor de mensen en de wereld om je heen. Zo is alles is met elkaar verbonden.

Door goed voor jezelf te zorgen, zul je merken dat je een gelukkiger mens wordt. Dat is niet alleen leuk voor jezelf maar ook inspirerend voor je omgeving!Waarom zijn wij anders bij Plent?

Waarom zijn wij anders?

Bij Plent zijn we gedreven om hoogwaardige producten te leveren met gebruikmaking van duurzame en milieuvriendelijke methoden. Elke dag duiken er nieuwe supplementenbedrijven op, en helaas wordt er steeds meer ingeleverd op kwaliteit! Hierbij doelen wij niet alleen op de zuiverheid van de gebruikte ingrediënten, maar ook op de werkomstandigheden van mensen en de impact die de productie en distributie hebben op onze planeet.

Wij produceren al jaren producten van hoge kwaliteit en hebben een basis van trouwe klanten opgebouwd die vertrouwen hebben in onze merken en onze producten.


Niet zomaar een assortiment

Niet zomaar een assortiment

Ons assortiment bestaat uit producten van onze eigen merken, maar ook van andere merken. Wij houden continu in de gaten wat er op de markt wordt gebracht en of dit bij onze visie past. Alleen producten van de hoogste kwaliteit worden aan ons assortiment toegevoegd. Zo hoef jij, als consument, geen onderzoek meer te doen naar de oorsprong en het kwaliteitsniveau van een product. Dit hebben wij al voor jou gedaan.

We werken intensief samen met merken van de hoogste kwaliteit die passen bij onze ideeën en overtuigingen.Duurzame verpakkingen en verpakkingsmaterialen

Duurzame verpakkingen en verpakkingsmaterialen

Waar mogelijk streven we naar milieuvriendelijke verpakkingen. Wij maken steeds meer gebruik van glazen potten met recyclebare tinnen deksels voor onze producten. De plastic verpakkingen die (nu nog) voor producten worden gebruikt, zijn volledig recyclebaar.

Voor het inpakken van bestellingen worden 100% FSC-gecertificeerde kartonnen dozen en papieren vulling gebruikt van gerecycled materiaal. De dozen worden dichtgemaakt met volledig plasticvrije verpakkingstape op basis van gerecycled papier.Biologische ingrediënten

Biologische ingrediënten

Als je onze producten bekijkt, kun je zien dat - waar mogelijk - de producten van onze eigen merken (Big Food, Plent en Plantforce) 100% biologisch zijn en minimale ingrediënten bevatten. We geloven oprecht in het leveren van zuivere producten die minimaal zijn verwerkt. In onze producten zul je geen onnodige toevoegingen vinden.

Alleen het beste is goed genoeg voor onze trouwe klanten, maar ook voor onszelf! De eigen werknemers van Plent zijn ook overtuigd en gebruiken alleen onze eigen supplementen voor het ondersteunen van hun gezondheid.Diervriendelijke productie

Diervriendelijke productie

Hoewel het overgrote deel van onze eigen producten 100% veganistisch is, bieden we een aantal poeders aan van dierlijke oorsprong, zoals biologische wei-eiwitten en colostrum. Wij geven daarbij wel de garantie dat deze producten afkomstig zijn van biologisch gehouden dieren uit duurzame veehouderij, die veilig en ongevaarlijk worden gehouden.

Onze wei-proteïne is bijvoorbeeld uitsluitend afkomstig van grasgevoerde koeien op kleine biologische melkveebedrijven in Duitsland die meer dan 300 dagen per jaar buiten kunnen grazen. En ons biestpoeder wordt alleen geproduceerd uit overtollige melk. Nadat het pasgeboren kalf voldoende heeft gedronken wordt de overige melk onttrokken aan de groeihormoonvrije moederkoe.Geavanceerde tests voor producten

Geavanceerde tests voor producten

Om de beste kwaliteit producten te kunnen leveren, vinden wij het niet voldoende om slechts te vertrouwen op onze eigen tests. Daarom sturen wij verschillende van onze producten naar laboratoria van derden om zowel hun zuiverheid als veiligheid te garanderen.

Onze chlorella-, spirulina- en andere groene poeders zijn bijvoorbeeld een van de weinige in hun soort die geen PAK's bevatten, dit zijn gifstoffen die zich kunnen ophopen in gefermenteerde algenpoeders. En onze plantaardige proteïne is gegarandeerd vrij van GGO's, pesticiden en zware metalen, wat een veelvoorkomend probleem is bij de huidige eiwitpoeders op de markt.