Gerstegras

Gerstegras, ofwel Hordeum vulgare L., is een krachtig superfood boordevol essentiële voedingsstoffen! Vanwege het diverse voedi... Gerstegras, ofwel Hordeum vulgare L., is een krachtig superfood boordevol essentiële voedingsstoffen! Vanwege het diverse voedingsprofiel wordt dit krachtige groene gras al eeuwenlang voor medicinale doeleinden gebruikt.

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Sunwarrior - Bio Ormus Supergreens - Naturel - 450 g
  Sunwarrior - Bio Ormus Supergreens - Naturel - 450 g
  Morgen in huis
  Speciale prijs 52,95 54,95 Vanaf 51,50
  (Al vanaf 51,50 p/s)
 2. Health Force - Vitamineral Green - 150 gram
  Health Force - Vitamineral Green - 150 gram
  Morgen in huis
  Speciale prijs 24,95 27,50 Vanaf 23,50
  (Al vanaf 23,50 p/s)
 3. Plantforce greens
  Plantforce® - Greens - 200 gram
  Morgen in huis
  Speciale prijs 22,95 24,95
 4. Sunwarrior - Bio Ormus Supergreens - Mint - 225g
  Sunwarrior - Bio Ormus Supergreens - Mint - 225g
  Morgen in huis
  Speciale prijs 27,50 29,95
 5. Sunwarrior - Bio Ormus Supergreens - Mint - 450g
  Sunwarrior - Bio Ormus Supergreens - Mint - 450g
  Morgen in huis
  Speciale prijs 49,88 54,95
 6. SUNWARRIOR BIOLOGISCHE ORMUS SUPERGREENS NUTUREL 225 GRAM
  Sunwarrior - Bio Ormus Supergreens - Naturel - 225g
  Morgen in huis
  Speciale prijs 27,50 29,95
 7. Health Force - Vitamineral Green - 400 caps - Gratis verzending
  Health Force - Vitamineral Green - 400 caps
  Morgen in huis
  (Al vanaf 71,96 p/s)

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

gerstegras poeder

Wat is gerstegras?

Gerstegras, ofwel Hordeum vulgare L., is een krachtig superfood boordevol essentiële voedingsstoffen! Vanwege het diverse voedingsprofiel wordt dit krachtige groene gras al eeuwenlang voor medicinale doeleinden gebruikt. Ons 100% natuurlijke en biologische gerstegraspoeder is duurzaam afkomstig van de jonge, rijpe bladeren van de gersteplant die in Canada groeit.

Gerstegras is een geconcentreerde bron van vezels, vitamine C, magnesium, ijzer en een reeks fytonutriënten en antioxidanten (Bron: Agriculture Journals).

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van gerstegras

Ons gerstegras is biologisch en 100% natuurlijk, non-GMO en zonder toevoegingen. De gerstebladeren worden gedroogd en fijn gemalen tot een zeer fijn poeder, op een manier die de volgende voedingsstoffen het beste beschermt:

 • Vezels
 • IJzer
 • Vitamine C
 • Chlorofyl

Onoplosbare vezels

Ons biologische gerstegras poeder bestaat voor 49% uit vezels, een waarde die veel groter is dan de meeste extracten van gerstegras. Het sap wordt meestal gebruikt om de onoplosbare vezels van de bladeren te verwijderen tijdens de verwerking. Wij gebruiken deze methode niet en kiezen ervoor om het vezelgehalte intact te houden. We kunnen deze vorm van vezels namelijk niet verteren, en daarom kan het bijdragen aan een verbeterde spijsvertering, verlaagd cholesterol en het onderdrukken van het hongergevoel (Bron: Jandonline).

IJzer in gerstegras

Gerstegras is een natuurlijke bron van ijzer, een cruciaal mineraal waar veel mensen niet voldoende van binnen krijgen. IJzer is een mineraal dat wordt opgenomen in hemoglobine, de zuurstoftransportcellen van ons lichaam. Het is essentieel voor de efficiënte levering van zuurstof aan alle weefsels en dus voor de energieproductie.

Vitamine C in gerstegras

Slechts een kleine theelepel van ons gezonde gerstegraspoeder levert meer dan tweemaal van de dagelijkse behoefte aan vitamine C, een essentiële in water oplosbare vitamine die een antioxidant in het lichaam is. Vitamine C kan ook helpen om de duur van verkoudheid te verminderen (Bron: Examine). En hoewel het de frequentie van verkoudheid onder de algemene bevolking misschien niet vermindert, is aangetoond dat het beschermende effecten heeft bij atleten.

Chlorofyl

Gerstegras wordt ook aangeprezen vanwege een reeks gezonde enzymen en antioxidanten, zoals chlorofyl. Dit is een pigment dat alleen in planten voorkomt en nodig is om via fotosynthese voedingsstoffen te produceren. Hoewel mensen het niet om dezelfde redenen kunnen gebruiken, kan chlorofyl helpen om schadelijke stoffen in het lichaam te ontgiften, voor huidherstel, regulering van de bloedsuikerspiegel en zuurstoftoevoer.