MCT

MCT is enorm populair geworden, vooral bij atleten en mensen die streven naar gewichtsverlies, omdat MCT's niet goed in het lich... MCT is enorm populair geworden, vooral bij atleten en mensen die streven naar gewichtsverlies, omdat MCT's niet goed in het lichaam worden opgeslagen. Bovendien is vet de meest energierijke voedingsstof en vanwege de snellere verteerbaarheid van MCT's is het een efficiënte energiebron.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Applied Nutrition - MCT olie - 490ml
  Applied Nutrition - MCT olie - 490ml
  Morgen in huis
  (Al vanaf 13,46 p/s)
 2. Ekopura - Mct Olie poeder C8/C10 - 450gr
  Ekopura - Mct Olie poeder C8/C10 - 450gr
  Morgen in huis
  (Al vanaf 25,49 p/s)
 3. Big Food MCT olie poeder - 500g
  Big Food - MCT Olie poeder - 500gr
  Morgen in huis
  Speciale prijs 37,95 39,95 Vanaf 35,00
  (Al vanaf 35,00 p/s)
 4. Big Food MCT Olie 500ml
  Big Food - MCT Olie - 500ml
  Morgen in huis
  Speciale prijs 37,95 39,95 Vanaf 35,00
  (Al vanaf 35,00 p/s)

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

mct poeder

Wat is MCT?

Triglyceriden met middellange ketens (MCT's) zijn, zoals de naam doet vermoeden, vetzuren van gemiddelde lengte, die tussen vetten met een korte en lange keten geplaatst kunnen worden. De drie soorten variëren simpelweg vanwege de verschillende ketenlengtes. We hebben een neutraal smakend, palmolievrij poeder ontwikkeld dat rijk is aan MCT-olie.

Wat betekent dit allemaal? Goede vraag! Vanwege hun kortere lengte zijn de MCT's gemakkelijker verteerbaar dan de vetzuren met een langere keten. Bovendien komt het type met lange keten het meest voor in ons voedsel en consumeren we heel weinig MCT's.

MCT-poeder is enorm populair geworden, vooral bij atleten en mensen die streven naar gewichtsverlies, omdat MCT's niet goed in het lichaam worden opgeslagen. Bovendien is vet de meest energierijke voedingsstof en vanwege de snellere verteerbaarheid van MCT's is het een efficiënte energiebron.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van MCT-poeder

Efficiënte energie

Koolhydraten zijn de favoriete energiebron in het lichaam, maar ze bevatten minder dan de helft van de energie per gram vet. Helaas hebben langeketen vetzuren een complexe structuur waardoor het moeilijker en tijdrovender is om af te breken en als energie te gebruiken.

MCT's worden gemakkelijk verteerd en komen rechtstreeks in de lever, waar ze vervolgens naar de cellen worden getransporteerd, omdat ze door hun kleinere structuur gemakkelijker de celmembranen kunnen passeren. Eenmaal in de cel kunnen ze gebruikt worden om energie te produceren.

Snelle vertering

Zoals vermeld zijn MCT's korter, maar ze zijn ook beter oplosbaar en vloeibaar bij kamertemperatuur. Wat betekent dit? Wanneer MCT's worden ingenomen, hebben ze minder werk en tijd nodig om te verteren en te absorberen, vergeleken met vetzuren met een langere keten. Dit kan helpen om de opslag van koolhydraten (glycogeen) te verminderen, wat kan helpen om vermoeidheid te verminderen.

Minder opslag van vet

Omdat de MCT's snel beschikbaar zijn om energie te produceren, worden ze mogelijk niet goed in het lichaam opgeslagen en daarom worden ze vaak gebruikt als vervanging voor andere soorten vet. Het is om deze reden dat MCT's worden gebruikt bij het verminderen van gewicht en lichaamsvet.

Essentiële vetzuren

Vetten zijn essentiële voedingsstoffen, wat betekent dat ze nodig zijn in het dagelijks leven. Behalve dat vetten het grootste deel van de opgeslagen energie in het lichaam uitmaken, zijn ze ook essentieel voor de opname van micronutriënten. Vanwege hun hoge verteerbaarheid kunnen MCT's daarom de opname van vitamines en mineralen in de darm bevorderen.

Sport en prestaties

Als we langere tijd sporten, raakt onze opslag van koolhydraten uitgeput. Als we blijven sporten, gaat ons lichaam over op vetverbranding voor de benodigde energie. Hoewel deze vetzuren rijker zijn en meer energie produceren dan koolhydraten, gaat het langzamer.

Dit is waar MCT-poeder zijn belangrijke taak volbrengt! De ketens met kortere lengte worden direct in de bloedbaan afgezet en worden dan sneller afgebroken om energie te leveren. Dit is een van de redenen dat veel atleten MCT-supplementen gebruiken.

Er zijn rapporten die stellen dat inname van MCT-poeder tijdens het sporten een deel van de koolhydraatvoorraad (glycogeen) in de spier kan sparen. Dit kan helpen om gedurende langere tijd een hogere intensiteit te handhaven, hoewel er op dit gebied meer onderzoek nodig is.

Hoe MCT-poeder te gebruiken

Neem 1 eetlepel van ons MCT-poeder, 1-2 keer per dag. Het oliepoeder heeft een neutrale smaak en verandert de smaak van je drankjes of gerechten niet. Het wordt meestal toegevoegd aan maaltijden, soepen, sauzen of drankjes.

Het is belangrijk om te onthouden dat MCT-poeder geen calorievrij supplement is en in de voeding moet worden vervangen door een gelijk aantal andere vetten, als gewichtsverlies jouw doel is.