Arthur Andrew - FODMAP DPE - 180 caps
FODMAP DPE (Digestive Probiotics and Enzymes) is een mix van gespecialiseerde enzymen en sporenvormende probiotica die je lichaam kunnen helpen om sterk fermenteerbare voedingsmiddelen - die algemeen bekend zijn als FODMAP's - goed te verteren.
FODMAP DPE is bedoeld om je te helpen de vervelende lichamelijke reacties te beperken die gepaard gaan met het gebruiken van FODMAP-bevattende voedingsmiddelen voor mensen met gevoelige darmen (PDS).
Belangrijkste voordelen van FODMAP DPE
- Veganvriendelijk
- Kan helpen om een normale darmgezondheid te behouden
- Kan helpen bij het verminderen van gas & opgeblazen gevoel
- Maakt het mogelijk om een uitgebreider scala aan voedingsmiddelen te gebruiken binnen het FODMAP-dieet
Wat weet jij van FODMAP-gevoeligheid?
FODMAP's zijn een groep koolhydraten met een korte keten die bekend staan als zogenaamde fermenteerbare oligosachariden, disachariden, monosachariden en polyolen. Ze worden vaak in verband gebracht met spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, boeren, winderigheid en buikpijn.
Je kunt last hebben van FODMAP-gevoeligheid waarbij je bepaalde voedingsmiddelen - die een bepaalde suiker/koolhydraat bevatten of een aantal daarvan - niet kunt eten zonder maag- en/of darmklachten te krijgen.
Helaas is het bijna onmogelijk om alle voedingsmiddelen met een hoog FODMAP-gehalte te vermijden. Dit is vooral een probleem als je bijvoorbeeld uit eten gaat of bij vrienden/familie blijft eten. Spijsverteringsenzymen zoals FODMAP DPE zijn dan ideaal om jezelf te beschermen tegen maag-darmklachten als gevolg van FODMAP's.
Waarom Arthur Andrew FODMAP DPE ideaal is voor jou!
FODMAP DPE (Digestive Probiotics and Enzymes) is een mix van gespecialiseerde enzymen en sporenvormende probiotica die je lichaam kunnen helpen om sterk fermenteerbare voedingsmiddelen - algemeen bekend als FODMAP's - goed te verteren.
FODMAP DPE is bedoeld om je te helpen de maag- en/of darmklachten onder controle te houden die het gevolg zijn van het eten van FODMAP's. Daardoor hoef jij je geen zorgen te maken wanneer het moeilijk is om je aan het dieet te houden, bijvoorbeeld als je bij iemand blijft eten of uit eten gaat.
Met de hulp van FODMAP DPE kun je:
- Gevarieerder eten
- Een opgeblazen gevoel en overmatig gas verminderen
- Voedselangst verminderen en genieten van verschillende gerechten
Wat maakt Arthur Andrew FODMAP DPE speciaal?
FODMAP DPE is samengesteld uit krachtige ingrediënten die je kunnen helpen een normale darmgezondheid te behouden en je zorgen over maagklachten en darmklachten te verminderen!
Welke enzymen vind je in Arthur Andrew FODMAP DPE?
Alfa-galactosidase
Alfa-galactosidase - het primaire enzym dat wordt gebruikt in populaire producten die gas verminderen - is verantwoordelijk voor het afbreken van complexe suikers tot eenvoudige suikers. Hierdoor worden bepaalde gasproducerende voedingsmiddelen zoals kruisbloemige groenten en peulvruchten beter verteerbaar. Dit enzym is essentieel voor Oligosachariden, de "O" in FODMAP's.
Amylase
Een enzym dat zetmeel gedeeltelijk afbreekt tot maltose. Amylase wordt van nature uitgescheiden door de alvleesklier en het speeksel. Dit enzym is essentieel voor Monosachariden, de "M" in FODMAP's.
Glucoamylase
Zet zetmeel om in suiker zoals amylase, maar is het meest actief bij een zeer zure pH. De opname van dit bestanddeel zorgt ervoor dat veel suikers worden afgebroken voordat ze de maag verlaten. Dit enzym is essentieel voor Monosachariden, de "M" in FODMAP's.
Lactase
Het lactase enzym is verantwoordelijk voor de hydrolyse van de melksuiker lactose tot glucose en galactose. Dit enzym is essentieel voor disachariden, de "D" in FODMAP's.
Cellulase
Een enzym dat cellulose of plantaardige vezels verteert. De meeste dieren (waaronder mensen) produceren van nature geen cellulase. Daarom zijn ze niet in staat om de meeste energie in plantaardig materiaal te gebruiken zonder aanvulling van dit enzym.
Xylanase
Dit enzym kan het polysacharide xylaan verteren tot xylose, een hoofdbestanddeel van plantencelwanden. Er zijn aanwijzingen dat xylanase de afbraak van bepaalde kunstmatige zoetstoffen en conserveermiddelen kan helpen ondersteunen.
Hemicellulase
Breekt hemicellulose af, een type polysacharide dat complexer is dan enkelvoudige suiker en dat samen met cellulose in alle celwanden van planten aanwezig is.
Pectinase
Breekt pectine af, een robuust bestanddeel van plantencelwanden. Pectine zelf is geen FODMAP, maar het wordt in veel FODMAP-rijke voedingsmiddelen aangetroffen en is fermenteerbaar. Dit enzym helpt bij het afbreken van fermenteerbaar voedsel, de "F" die anders misschien niet wordt geclassificeerd als voedsel met een hoog FODMAP-gehalte.
Diastase
Breekt zetmeel af in kleinere suikermoleculen die bekend staan als maltose en glucose. Dit enzym ondersteunt de vertering van zowel mono- als disacchariden, de "D" en "M" van FODMAP.
Maltase
Breekt maltose af in glucose, wat het lichaam nodig heeft om de suiker als energie te gebruiken. Dit enzym is essentieel voor disachariden, de "D" in FODMAP's.
Invertase
Ook bekend als sucrase, is het een enzym dat sucrose (een disaccharide) afbreekt tot zijn glucose- en fructose-bouwstenen. Dit enzym is essentieel voor disachariden, de "D" in FODMAP's.
Bètaglucanase
Breekt glycosidebindingen af, dit zijn in wezen bindingen die een suikermolecuul vasthouden aan een molecuul van een ander koolhydraat. Dit enzym is essentieel voor disachariden, de "D" in FODMAP's.
FODMAP Probiotische Mix
Een mix van twee krachtige, op sporen gebaseerde probiotica die kunnen helpen bij het balanceren en herstellen van een gezond microbioom. Hoewel er geen spijsverteringsenzymen zijn die polyolen direct afbreken - de "P" in FODMAP's, voornamelijk aanwezig in "suikervrije" producten - hebben veel FODMAP-patiënten een verstoorde darmmicrobioom die kan bijdragen aan polyol-intolerantie. De combinatie van Bacillus subtilis en Bacillus clausii kan helpen de darmbalans te herstellen en een regelmatige stoelgang te ondersteunen door te beschermen tegen constipatie en diarree.