Spirulina

Spirulina is alg die voedsel en zuurstof levert voor een grote verscheidenheid aan waterleven. Vanwege het unieke en uitgebreide... Spirulina is alg die voedsel en zuurstof levert voor een grote verscheidenheid aan waterleven. Vanwege het unieke en uitgebreide voedingsprofiel beschouwt de Wereldgezondheidsorganisatie spirulina als één van de meest voedzame superfoods ter wereld!

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Plent Spirulina Poeder
  Plent - Spirulina poeder RAW - 250 gram - SALE
  Morgen in huis
  Speciale prijs 9,95 19,95 Vanaf 7,95
  (Al vanaf 8,50 p/s)
 2. Marcus Rohrer Spirulina Navulverpaking - 540 tabletten
  Marcus Rohrer Spirulina Navulverpaking - 540 tabletten
  Morgen in huis
  Speciale prijs 27,95 34,95 Vanaf 25,50
  (Al vanaf 25,50 p/s)
 3. Marcus Rohrer Spirulina - 180 tabletten
  Marcus Rohrer Spirulina - 180 tabletten
  Niet op voorraad
  Speciale prijs 14,95 15,95 Vanaf 13,50
  (Al vanaf 13,50 p/s)
 4. Big Fod Spirulina Tabletten
  Big Food - Spirulina - 1kg / 2000 tabl. (500mg)
  Waardering:
  100%
  Morgen in huis
  (Al vanaf 33,50 p/s)
 5. Big Food Spirulina Poeder
  Big Food - Spirulina poeder Raw - 1kg - SALE
  Morgen in huis
  Speciale prijs 25,00 39,95

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

spirulina

Wat is spirulina

Spirulina is een planktonische, blauwgroene alg die voedsel en zuurstof levert voor een grote verscheidenheid aan waterleven. Het maakt deel uit van de menselijke voeding sinds het eeuwen geleden door de Azteken werd ontdekt. Vanwege het unieke en uitgebreide voedingsprofiel beschouwt de Wereldgezondheidsorganisatie spirulina als één van de meest voedzame superfoods ter wereld!

Onder het brede scala aan voedingsstoffen die in deze groene alg zijn verpakt, bevinden zich complete eiwitbronnen, antioxidanten, fycocyanine en carotenoïden, ijzer, koper en andere mineralen (Bron: www.nal.usda.gov).

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van spirulina

Onze spirulina is biologisch en 100% natuurlijk zonder toevoegingen. De algen worden fijngemalen tot een zeer fijn poeder, op een manier die de volgende voedingsstoffen het beste beschermt:

Eiwit

Spirulina bestaat voor 55-65% uit volledig eiwit. Dit maakt het een van de weinige plantaardige bronnen van compleet eiwit dat alle negen essentiële aminozuren levert. Bovendien is de verteerbaarheid van dit eiwit meer dan 80%, wat zeldzaam is voor plantaardig voedsel. De verteerbaarheid van een voedingsmiddel is een indicator van hoeveel proteïne in het lichaam wordt opgenomen en verbruikt. Doorgaans is de verteerbaarheid van plantaardig voedsel ongeveer 60-70%, terwijl dit bij dierlijke bronnen 80-90% is.

Phycocyanin

De blauwe zweem in spirulina komt van het pigment fycocyanine. Dit is een diepblauw pigment dat algen helpt bij de fotosynthese door licht op te vangen. In feite is deze antioxidantverbinding een van de belangrijkste componenten van spirulina (Bron: Examine)! Deze gezonde verbinding heeft namelijk krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. En vroege studies hebben aangetoond dat het de lever en de nieren kan beschermen (bron: NCBI).

Carotenoïden

Carotenoïden zijn een speciale klasse van plantaardige stoffen met krachtige antioxidatieve effecten in het lichaam. Spirulina bevat verschillende bronnen waaronder zeaxanthine, bètacaroteen en chlorofyl (Bron: Pubmed). Deze verbindingen vangen gezamenlijk schadelijke reactieve moleculen op die zich in het lichaam ophopen en schade veroorzaken.

Een studie toonde aan dat de carotenoïden in spirulina – biologisch gezien - veel bruikbaarder zijn dan die in spinazie (Bron: Pubmed).

IJzer

Spirulina is van nature rijk aan ijzer, waarvan is aangetoond dat het een relatief hoge biologische bruikbaarheid heeft in vergelijking met andere plantaardige bronnen (Bron: www.sciencedirect.com). IJzer is een mineraal dat is te vinden in hemoglobine, de zuurstoftransportcellen van ons lichaam. Het is essentieel voor een efficiënte zuurstoftoevoer naar alle weefsels en dus voor de energieproductie.

In één onderzoek verbeterde ijzersuppletie de zuurstofverzadiging en de immuunfunctie van hemoglobine bij oudere volwassenen met een voorgeschiedenis van ijzertekort (bloedarmoede) (Bron: NCBI).

Mineralen

Een kleine theelepel spirulina levert al een gezonde dosis magnesium, zink, koper en mangaan. Deze mineralen zijn allemaal essentiëel bij meer dan 300 chemische reacties in het lichaam en dragen bij tot het behoud van een gezond zenuwstelsel en de cardiovasculaire gezondheid.

Hoe spirulina te gebruiken

We bieden spirulina in tablet- of poedervorm. Vanwege de rijke voedingswaarde van spirulina is het bekend dat het een uitgesproken smaak heeft. Het poeder kan worden gemengd met verschillende dranken, hoewel het wordt aanbevolen om te vermengen met fruit- of groentesap. De smaak van de groenten en/of fruit zal de smaak van de spirulina helpen maskeren.

Veel van onze klanten combineren spirulina met chlorella Wij hebben tevens spirulina-chlorella combinatie in het assortiment.

Gebruik van spirulina bij dieren

 • Zowel Chlorella als Spirulinapoeders vormen complete voedingsmiddelen. Beide voedingsstoffen zullen bij opname van een overmaat, uitgescheiden worden via de ontlasting.
 • Chlorella en spirulina vullen elkaar heel mooi aan. Het gebruik van beiden samen, is dus ideaal.
 • Bij dieren die gevoelig zijn voor diarree is het gebruik van alleen spirulina echter de beste keuze.
 • Dieren met obstipatie kunnen beter gaan voor chlorella.
 • Bij dieren die veel gifstoffen binnen hebben gehad van bijvoorbeeld medicatie, zware metalen (vaccinaties), herbiciden, pesticiden etc., kan chlorella goed ingezet worden.
 • Bij dieren die een goede eiwitbron nodig hebben om bijvoorbeeld aan te komen, wordt spirulina gebruikt om aan te komen, maar het werkt ook ondersteunend bij afvallen. Spirulina brengt de opslag van vet in balans.
 • Voeg de stoffen voor optimaal gebruik geleidelijk toe en bouw op tot de onderhoudsdosis.
 • Wanneer je dier niet goed lijkt te reageren op chlorella, dan kan dat komen door het gemis aan het enzym cellulase.