Bijenpollen

Biologische bijenpollen bestaan uit voedzame bijennectar boordevol B-vitamines, antioxidanten, en essentiële vetzuren. Het is s... Biologische bijenpollen bestaan uit voedzame bijennectar boordevol B-vitamines, antioxidanten, en essentiële vetzuren. Het is steeds populairder binnen een gezonde leefstijl en biedt een uitgebreid en kleurrijk voedingsprofiel.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. BIG FOOD Bijenpollen - 500 gram
    BIG FOOD Bijenpollen - 500 gram
    Niet op voorraad
    Speciale prijs 15,95 16,95 Vanaf 15,00
    (Al vanaf 15,00 p/s)

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

bijenpollen

Wat zijn bijenpollen?

Biologische bijenpollen zijn een nieuw opkomende, voedzame nectar boordevol B-vitamines, antioxidanten, en essentiële vetzuren. Het is steeds populairder geworden binnen een gezonde leefstijl en biedt een uitgebreid en kleurrijk voedingsprofiel met meer dan 200 actieve verbindingen. Voor het merk Plent gebruiken we alleen de meest delicate kweekmethoden om de grote verscheidenheid aan enzymen en voedingsstoffen het beste te behouden.

In Duitsland zijn bijenpollen officieel erkend als een geneeskrachtig voedingsproduct door de Gezondheidsraad (Bron: Linkspringer). Ons polyflorale stuifmeel is afkomstig van verschillende bloemsoorten, verzameld door foeragerende bijen. Eenmaal bereikt, combineren de bijen dit stuifmeel met nectar of speekseloplossing. Vervolgens wordt het vervoerd, overgebracht naar en opgeslagen in de honingraten van de bijenkorf en afgesloten met een laag was en honing. Dit wordt bijenbrood genoemd, en als het eenmaal verzegeld is, begint het te fermenteren, om het voedingsprofiel zo goed mogelijk te behouden: 

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van bijenpollen

Van bijenpollen is bekend dat ze een overvloed aan actieve, gezonde stoffen bevatten; meer dan 200 om precies te zijn (Bron: www.apiservices.biz)! Deze bestaan uit een verscheidenheid aan voedingsstoffen (eiwitten, koolhydraten en essentiële vetten), vitamines, aminozuren, fenolische verbindingen en biologische enzymen. Dit kleurrijke en uitgebreide voedingsprofiel is de reden dat bijenpollen echt een superfood is.

Antioxidanten

Bijenpollen zijn onlangs erkend vanwege het rijke profiel aan antioxidanten en het vermogen om oxidatieve schade te verminderen. Dit soort schade wordt veroorzaakt door de opeenhoping van schadelijke moleculen die ontstaan wanneer bewerkte voedingsmiddelen worden gegeten, gerookt, overmatig alcohol wordt gedronken, niet regelmatig wordt gesport en wanneer er sprake is van angst of stress.

Als deze oxidatie niet wordt bestreden met een gezonde balans van antioxidanten in onze voeding, kunnen ze een negatieve invloed hebben op het lichaam. Bijenpollen hebben een hoog antioxidantprofiel dat wordt aangeboden door de reeks flavonoïden en polyfenolen die het bevat (Bron: Cabdirect). Er is aangetoond dat dit de opbouw van de schadelijke moleculen (reactieve zuurstofsoorten) die de schade veroorzaken, blust of opruimt.

Een recente studie meldde dat het hogere gehalte aan polyfenol en flavonoïden, in verschillende soorten bijenpollen, in lijn was met een verbeterd vermogen om vrije radicalen op te vangen, een proces van antioxidatie (Bron: www.tandfonline.com).

Quercetin

Een van de zeer heilzame antioxidatieve stoffen in bijenpollen is Quercetin. Er is aangetoond dat deze flavonoïde invloed heeft op de hoeveelheid pro-inflammatoire verbindingen, wat resulteert in een vermindering van ontsteking verbetering van het herstel (Bron: Pubmed).

Vitaminen

Bijenpollen zijn een bron van in vet oplosbare vitamines A, D en E, evenals de in wateroplosbare vitamines B1, B2, B6 en C. Het wordt vooral aangeprezen als een rijke bron van de energieproducerende B-vitamines. Deze fungeren als begeleidende moleculen voor het vrijkomen en produceren van energie uit het voedsel dat we eten, en zullen bijdragen aan het algehele energieniveau.

De bijen weten echt wat ze doen, hè?

Hoe bijenpollen te gebruiken

Neem dagelijks 1-2 theelepels van onze biologische bijenpollen. Het heeft een sappige, zoete en pittige smaak en kan dus worden toegevoegd aan smakelijke gerechten, drankjes of gewoon alleen worden geconsumeerd. Het smaakt het best als het wordt toegevoegd aan yoghurt, pap of sap.