Bea Recuerdo (BSc)

BSc Nutritionist and Dietician

Beef Bone Broth: is het zo gezond als wordt beweerd?

Beef Bone Broth: is het zo gezond als wordt beweerd?
Bottenbouillon, of bone broth, wordt gebruikt door beroemdheden en influencers. Het zou je immuunsysteem boosten, botten en gewrichten sterk houden, zorgen voor betere slaap, helpen tegen huidveroudering, een weldaad zijn voor mensen met prikkelbare darmen (PDS) en nog veel meer. Maar de vraag is, is de hype over runderbottenbouillon echt de moeite waard? Maakt het echt zijn populariteit en vermeende gezondheidsvoordelen waar?

Lees meer

7 tips voor gezonde darmen: het microbioom

7 tips voor gezonde darmen: het microbioom
In de vorige blog hebben we al gezegd dat het belangrijk is dat de micro-organismen in je darmen of darmmicrobioom zich in een staat van "eubiose" bevinden en niet in "dysbiose". Darmgezondheid is grotendeels afhankelijk van de juiste voedselkeuzes en levensstijl. Het is echt heel erg belangrijk om je darmmicrobioom gezond te houden, omdat het bijdraagt aan je algehele welzijn en gezondheid.

Lees meer

Gezondheid begint in je darmen? 3 belangrijke dingen om te weten!

Het Microbioom: gezondheid, begint het in je darmen?
Wanneer je hoort over micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels, denk je misschien aan de schadelijke dingen die het met je lichaam kan doen. Maar niet alle micro-organismen slecht voor je. Ons lichaam is in werkelijkheid de thuisbasis van een biljoen micro-organismen die jou helpen overleven en gezond te blijven. Leuk weetje is: de meeste micro-organismen leven in onze darmen, het darmmicrobioom!

Lees meer

Vegan proteïne versus weiproteïne - Wat zijn de verschillen?

Vegan proteïne versus weiproteïne - Wat zijn de verschillen?
Dit artikel vergelijkt deze twee eiwitbronnen en helpt je te beslissen welke eiwitbron voor jou de beste keuze is. We kijken o.a. naar de verschillende opties, verteerbaarheid, kwaliteit en smaak. Het kiezen van het juiste eiwitsupplement kan namelijk een uitdaging zijn omdat er veel keuzes op de markt zijn, maar ook de keuze tussen weiproteïne en vegan proteïne kan al keuzestress veroorzaken voor niet-vegans.

Lees meer

Beste vegan proteïnepoeder - Top 9

Beste vegan proteïnepoeder - Top 9
Tegenwoordig schakelen mensen om verschillende redenen over op een vegetarisch of veganistisch dieet. Het kan een gezondheidsreden zijn, een persoonlijke, religieus geloof en nog veel meer. Desalniettemin kan het lastig zijn om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Een van de eerste vragen bij de overstap naar een vegan dieet is vaak: "Hoe krijg ik voldoende eiwitten binnen?" Dit is een uitdaging, vooral voor atleten en bodybuilders die spieren willen opbouwen.

Lees meer