Helpt collageen tegen huidveroudering, zoals rimpels?

Helpt collageen tegen huidveroudering, zoals rimpels?

In deze blog gaan we de beschermende en herstellende voordelen onderzoeken die collageen onze huid zou bieden, met speciale nadruk op de effecten van veroudering. Kan het namelijk wel de impact van veroudering verminderen?

Populaire collageen producten

Kan collageen de effecten van huidveroudering vertragen?

Wat is collageen en welke typen zijn er?

Collageen is de meest voorkomende vorm van eiwit in ons lichaam. Er zijn meer dan 20 verschillende soorten eiwitten, die allemaal belangrijke componenten zijn van ons kraakbeen, bindweefsel, pezen, botten, huid en nagels. Het meest voorkomende type in het menselijk lichaam is type I (bindweefsel, botten, pezen), maar we hebben ook aanzienlijke hoeveelheden van onder andere type II (kraakbeen) en type III (huid, bloedvaten) (Bron: NCBI).

Collageen als supplement

Collageen dat als supplement wordt gebruikt, is gewoon een bron van het structurele eiwit dat kan bijdragen aan het herstel van beschadigde huid, gewrichts- en pees-/bindweefselverwondingen en meer. Het is bekend dat naarmate we ouder worden, onze interne productie van collageen geleidelijk afneemt, wat een van de redenen is voor de vorming van rimpels in de huid.

hoe werken collageensupplementen?

Hoe werken collageensupplementen?

Zoals gezegd is collageen een van de meest dominante eiwitten in het menselijk lichaam. Hierdoor produceren we de verschillende soorten collageen van nature in het lichaam. Maar naarmate we ouder worden, begint deze natuurlijke productie af te nemen. Dit gebeurt al vanaf je 25e levensjaar!

Dit is waar collageensupplementen van pas kunnen komen!

Collageensupplementen (zoals viscollageen en rundercollageen) kunnen een boost geven van de collageenpeptiden die nodig zijn voor herstel en verbetering van onze huid, haar en nagels. Maar wat nog belangrijker is, wanneer we collageen gebruiken, worden dit naar celstructuren getransporteerd die bekend staan ​​als fibroblasten. Deze structuren zijn verantwoordelijk voor de productie van niet alleen collageen, maar ook elastine, wat onze huid elasticiteit geeft. Er wordt aangenomen dat door meer collageen naar deze fibroblasten te sturen, ze de productie verbeteren (Bron: PARjournal).

Kan collageen rimpels en huidbeschadiging verbeteren en voorkomen?

Kan collageen rimpels en huidbeschadiging voorkomen en verbeteren?

Net als in onze bindweefsels en pezen is collageen een belangrijk onderdeel van de huid. Het vormt in feite de structurele basislaag van onze huid en zorgt ervoor dat deze flexibel is en bestand is tegen beschadiging (Bron: PARJournaal). Er wordt aangenomen dat het gebruik van collageensupplementen de interne productie van collageen kan bevorderen uit structuren die bekend staan ​​als fibroblasten in de huid.

Studies naar de voordelen van collageen

In een grote studie werden de dermatologische (huidgerelateerde) voordelen van collageen (Bron: NCBI) getoond. De beoordeling omvatte 11 onderzoeken en meldde dat:

  • "Voorlopige resultaten zijn veelbelovend voor het korte en lange termijn gebruik van orale collageensupplementen voor wondgenezing en anti-huidveroudering."
  • "Orale collageensupplementen verhogen ook de huidelasticiteit, de hydratatie en de collageendichtheid van de huid. Suppletie met collageen is over het algemeen veilig zonder gerapporteerde bijwerkingen.”

Een andere studie combineerde viscollageenpeptiden met antioxidanten bij 41 vrijwilligers die zichtbare tekenen van huidveroudering vertoonden. Met behulp van echografie waren er na twee maanden suppletie verbeteringen in de huiddikte en dichtheid van de dermis (lederhuid) (Bron: NCBI).

Lees hier uitgebreide informatie: 'Wetenschappelijke onderzoeken naar collageen. Werkt het echt?'

Kan collageen de effecten van huidveroudering vertragen?

Conclusie

De hoeveelheid onderzoeken naar collageen groeit elke dag omdat het een van de meest populaire beautysupplementen op de markt wordt! Het is belangrijk dat je als consument op de hoogte bent van de vermeende en daadwerkelijke voordelen die het kan bieden. Dat is de reden waarom we deze blog hebben gelanceerd!

Ik hoop dat je genoten hebt van dit artikel, voel je vrij om hieronder je gedachten te delen of vragen te stellen!

10% korting op collageen van Plent en Big Food

Gebruik de kortingscode:

COLLAGEN10

kortingscode collageen

Populaire collageen producten

Delen: