NU 10% KORTING OP PLENT BEAUTY CARE (UITGEZONDERD VOORDEELPAKKETTEN) MET CODE: PBC10

Waarom kiezen voor collageen hydrolysaat

Waarom kiezen voor collageen hydrolysaat

Naast plantaardige proteïne en wei-proteine is collageen ook een hele goede eiwitbasis. Het heeft ook nog extra eigenschappen die andere eiwitbronnen niet allemaal bezitten. Als je naar Collageen zoekt zie je vaak twee soorten: gelatine en collageen hydrolysaat. Wat het verschil is tussen deze typen lees je in dit artikel.

Populaire collageen producten

verschil tussen collageen hydrolysaat en gelatine

Collageen hydrolysaat als bron van eiwitten

Vrijwel iedereen is bekend met wei-eiwitten. Deze vorm van dierlijke eiwitten wordt het meest gebruikt voor eiwitpoeders, voedingssupplementen, shakes en smoothies. Het voordeel van van wei-proteïne, vooral wanneer je spieren op wilt bouwen, is het ideale aminozuurprofiel voor dit doel (meer informatie over dit onderwerp vind je in deze blog van onze voedingsdeskundige).

Wat velen niet weten, is dat collageen hydrolysaat ook een goede bron is van eiwitten. Het verschil is echter, dat collageen hydrolysaat unieke aminozuren bevat die ondersteunend kunnen werken voor een gezonde, mooie huid en haar en gezonde gewrichten.

De functie van collageen in het lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en dan met name in de huid, de botten en het bindweefsel. Om collageen in je lichaam op gezond peil te houden, kan het interessant zijn om een supplement te gebruiken die de collageen in je lichaam aanvult. Dit is vooral interessant als je ouder bent dan 25, omdat je lichaam dan steeds minder goed collageen kan aanmaken. Als je bedenkt dat zo'n 25-30% van de eiwitten in je lichaam uit collageen bestaat, zul je de noodzaak hiervan begrijpen.

wat is collageen hydrolysaat

Het verschil tussen gelatine en collageen hydrolysaat

Gelatine is een eiwitproduct dat ontstaat door het hydrolyseren (splitsen) van collageen. Dit collageen is afkomstig van de huid en beenderen van voornamelijk varken, rund, kip en vis. Collageen hydrolysaat ontstaat door verdere verwerking van gelatine waarbij de eiwitten verder zijn afgebroken doormiddel van enzymen. Door dit verwerkingsproces wordt collageen hydrolysaat makkelijker door het lichaam opgenomen. Wanneer je collageen hydrolysaat vermengt met water, blijft het vloeibaar, in tegenstelling tot gelatine die een gelei vormt wanneer het met water wordt gemengd. De smaak van beide is neutraal.

Waarom kiezen voor collageen hydrolysaat in plaats van gelatine

De aminozuren die voorkomen in gelatine en collageen hydrolysaat zijn gelijk. Alleen de manier waarop ze reageren in het lichaam en hoe het wordt opgenomen is anders. Collageen Hydrolysaat wordt beter in het lichaam opgenomen dan gelatine. Zowel gelatine als collageen hydrolysaat zijn breed inzetbaar in dranken en gerechten. Vanwege de goede opneembaarheid in het lichaam wordt als supplement meestal gekozen voor collageen hydrolysaat. Lees ook: 'Viscollageen peptides - een populair nieuw supplement?'.

Gelatine vs. collageen hydrolysaat

 GELATINECOLLAGEEN HYDROLYSAAT
Afkomstig van:huid en botten van dierenhuid en botten van dieren
Aminozuurprofiel:gelijk in beide productengelijk in beide producten
Oplosbaar in:lauw en warm waterkoud, lauw en warm water
Reactie met water:wordt geleiblijft vloeibaar

collageen hydrolysaat

Voordelen van collageen hydrolysaat

  • Goede bron van eiwitten
  • Bevat hoge concentraties glycine, lysine en proline
  • Neutraal van smaak
  • Afkomstig van rund of vis
  • Ondersteunt de aanmaak van collageen in het lichaam
  • Wordt vooral gebruikt ter ondersteuning van gezonde gewrichten, huid, haar en nagels

Voordelen van gelatine

  • Goede bron van eiwitten
  • Bevat hoge concentraties glycine, lysine en proline
  • Neutraal van smaak
  • Afkomstig van rund of vis
  • Wordt vooral gebruikt ter ondersteuning van een gezonde darmwerking

10% korting op collageen van Plent en Big Food

Gebruik de kortingscode:

COLLAGEN10

kortingscode collageen

Populaire collageen producten

Delen: