Een healthy lifestyle volgens Loulou Machinè van Go With The Glow

Geschreven door Anna van Neerven

Loulou Machinè uit Amsterdam heeft samen met haar zus Isabella ‘Go With The Glow’ opgezet. Vanuit dit platform promoten ze een holistische en plantaardige levensstijl. Daarnaast werkt ze parttime als projectmanager bij duurzaam & communicatie agency W.Green en is ze in september begonnen met een vierjargie opleiding Ayurveda aan Delight Academy.

‘Ik houd van gezelschap van vrienden en familie, creatief en actief bezig zijn maar kan ook ontzettend genieten van relaxen en chillen. Ik kook graag en goed eten is mijn ultieme hobby. Vooral van zoets en taartjes houd ik, en om in balans te blijven doe ik (hot) yoga, kickboksen, krachttraining en ik fiets en wandel wat af. Het liefst zoek ik hiervoor een groene omgeving op.’

Een healthy lifestyle volgens Loulou

Een gezonde lifestyle betekent voor mij zo veel mogelijk gevarieerd, vers, onbewerkt, lokaal, seizoengebonden en plantaardig eten maar ook een gezonde relatie hebben met voeding. Ik heb vroeger een hele verstoorde relatie met voeding gehad waarbij ik mezelf heel veel onthield en ik geloof dat een gezonde mindset en balans essentieel is voor een healthy lifestyle.

 ‘Gezond ben je als je van jezelf houdt en je mind, body en spirit in balans zijn.'

In Ayurveda zeggen ze niet je bent wat je eet, maar je bent wat je verteert. Je kunt nog zo gezond eten maar als je het niet goed verteert dan heb je er ook niets aan. Vertering is niet alleen gericht op voeding maar ook op emoties en gedachten. Het is belangrijk om een moment op de dag te nemen waarbij je ook je emoties en gedachten verteert en archiveert. Wat je in je lichaam stopt maar ook waar je naar luistert, wat je kijkt en met wie je om gaat heeft invloed op je gesteldheid.

Hoe ziet jouw voedingspatroon eruit?

 Loulou eet geen dag hetzelfde, om twee redenen:

  1. Om zo gevarieerd mogelijk te eten
  2. Omdat er zoveel eten is wat ik lekker vind! Het zou zonde zijn om twee dagen hetzelfde te eten.

Eigelijk zijn er al niet genoeg eetmomenten op een dag vind ik haha! Voor mijn Ayurvedische Kapha constitutie is het aangeraden om licht te ontbijten of helemaal niet. Ik kijk in de ochtend aan hoe ik me voel maar meestal vind ik het toch wel heel fijn om te ontbijten. Vooral in de winter starten met een warme maaltijd vind ik heerlijk en het is voor mij ook een moment van ontwaken en contemplatie. Pasgeleden ontdekte ik een porridge van bloemkoolrijst met Golden Milk poeder. Warme havermout of boekweitpap met plantaardige melk, kardemom en witte tahini vind ik ook fijn.

Ik ontbijt vaak met vers fruit of een warme apple chutney met komijn en kurkuma. In de middag eet ik meestal warm, denk aan een curry of chickpea massala met groenten en rijst, of quinoa met groenten en kruiden en tofu. ’s Avonds eet ik vaak ook weer warm of een buddha bowl van leftovers. Ik ga ook heel graag uit eten om nieuwe vegan tentjes uit te proberen!

Haar favorite food op dit moment   lou lou

Nu in de herfstsferen crave ik naar alles met pompoen! Geroosterde pompoen, pompoensoep, pompoen taart en pumpkin spice lattes en smoothies. Ik zag laatst op instagram een recept voor pompoen fudge! Die moet ik nog proberen te maken.

Waar haal jij je health inspiratie vandaan?

Ik kook haast nooit op recept en heel erg op gevoel. Ik probeer efficiënt om te gaan met de boodschappen die ik in huis heb. De meeste inspiratie doe ik op als ik met anderen kook of bij anderen eet. Tijdens mijn opleiding Ayurveda hebben we al twee kookcursussen gehad, daar heb ik veel geleerd en op mijn werk koken we dagelijks vers. Iedere collega heeft een andere smaak en stijl van koken dus daar doe ik inspiratie op. Mijn zus heeft ook altijd fijne en makkelijke recepten, al kook ik sinds haar zwangerschap meer voor haar ;)

Loulou’s gouden tips voor een happy, healthy lifestyle

Zoals ik eerder aangaf zegt de Ayurvedische leer : Je bent wat je verteert. Focus dus niet alleen op wát je eet en wát je doet maar ook op hóe je eet en hoe je je voelt. Doe dingen met aandacht, neem de tijd om eten, emoties en gedachten te verwerken. Wees dankbaar voor wat je hebt en herinner jezelf er dagelijks aan. Het gaat om balans, dus wees niet te streng voor jezelf. De ene dag lekker naar yoga en de andere een drankje en een taartje. Dat mag heus!

Wat zijn je ambities?

Ik heb er zoveel! Met 'Go With The Glow' heel veel harten bereiken en mensen inspireren vaker plantaardig te eten. Met mijn Ayurvedische opleiding mezelf, anderen en de wereld helen. Op persoonlijk gebied mijn vrienden en familie koesteren en altijd dichtbij me hebben. Ook zou ik heel graag een gezin starten met heel veel kindjes!

Wat wil je ons graag meegeven?

Ik vind dat je verantwoordelijkheid moet nemen voor je leven hier op aarde. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk en gezondheid, maar ook voor de invloed van jouw keuzes op anderen en het geheel. 

‘Met elke keuze die je maakt kun je een verschil maken. Maak die keuze vanuit compassie. En ook al lukt het niet altijd, heb in ieder geval de intentie.’

Als je het leven koestert, dan koester je je niet alleen je eigen leven, maar al het leven op aarde. Dus laten we ons best doen om ál het leven te bewaken! Go Vegan ;) 


Loulou heeft ons echt geinspireerd met haar visie over een healthy lifestyle. Wij blijven haar natuurlijk met haar 'Go With The Glow' & Ayurda journey. Volg haar op instagram loulou_ahimsa & via Go With The Glow