Hazelnoot Paradetaartje

Hazelnoot Paradetaartje

hazelnoot

Hazelnoot Paradetaartje – Lekker Raw recept

Het recept voor dit overheerlijke, raw hazelnoot taartje is verdeeld in tweeën, de taartbodem en de hazelnoot-cacaocrème.

Taartbodem
Keukenbenodigdheden: keukenmachine met S-vormig mes, taartvorm van ca. 20 cm, bakpapier

Ingrediënten
¾ + 1/8 cup dadels, ontpit en in stukken
Eventueel: ½ cup moerbei
4 el kokosolie, au bain-marie gesmolten
¼ tl grof zeezout
1/8 tl vanille poeder
1 cup amandelen
1 cup hazelnoten
½ cup kokosrasp

Bereiding
Voeg dadels, eventueel moerbeien, kokosolie, vanille poeder en zeezout samen in de keukenmachine en mix tot een dadelpasta ontstaat.
Voeg amandelen, hazelnoten en kokosrasp toe en mix tot een plakkerig mengsel ontstaat met kleine stukjes noot.
Als je het mengsel niet plakkerig genoeg vindt, voeg dan een aantal dadels toe en mix nogmaals.
Vet een taartvorm in met kokosolie en leg er een vel bakpapier in.
Schep het mengsel in de taartvorm en druk goed aan zodat een stevige bodem ontstaat.
Zet de taartvorm in de koelkast

Hazelnoot-cacaocrème
Keukenbenodigdheden: blender, notenmelkzak

Ingrediënten
2 ¼ cup hazelnootmelk (hier heb je 1 cup hazelnoten en 3 cups water voor nodig)
2 el + 1 tl (=14 gram) Irish moss
1/3 cup + 1 el cacaopoeder
¼ + 1/8 cup dadels, ontpit, in stukken gehakt
½ cups kokosolie, au bain-marie gesmolten
2 ½ el lecitine
2 à 3 el kokospalmsuiker
¼ tl vanille poeder
1/8 tl fijn Himalayazout

Bereiding
Voeg hazelnoten en water samen in de blender en mix tot de noten heel fijn zijn.
Giet de hazelnootmelk in een notenmelk-zak. Knijp het vocht uit de zak en vang het op in een maatbeker. Zo zeef je de fijngemalen hazelnootschilletjes uit de hazelnootmelk.
Spoel de beker van de blender schoon en giet ¾ cup hazelnootmelk terug in de beker.
Laat het Irish moss uitlekken in een vergiet en spel het onder stromend water schoon.
Voeg het Irish moss toe aan de hazelnootmelk en blend het geheel tot het romig is.
Voeg vervolgens de overige ingrediënten samen in de blender en mix tot een romige massa.
Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de hazelnootvulling over de bodem.
Zet terug in de koelkast en laat minimaal 3 u opstijven.
Haal uit de koelkast en snijd in stukken. Verdeel evt. nog wat extra noten en cacao nibs over de taart. En dan nu… genieten!

Delen: