Recept vegan pompoentaart
- By Trudy Peters
- 16 dec. 2020
Met deze heerlijke eiwitrijke taart kun je alvast wennen aan de speculaassmaak voor de december maand!
Ingrediënten vegan pompoentaart bodem
- 100 gram boekweitmeel
- 50 gram Plantforce naturel proteïne poeder
- 50-100 ml plantaardige melk
- 1 snufje zout
Ingrediënten vegan pompoentaart vulling
- 400 gram pompoen (gekookt)
- 260 gram tofu (uitgelekt)
- 400 gram soja kwark
- 40 gram Plantforce vanille proteine poeder
- 1 el kaneel + speculaaskruiden + gember
Bereiding vegan pompoentaart
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvorm in met kokosolie of leg er bakpapier in.
- Meng alle ingrediënten van de bodem tot een stevig deeg en bedek de taartvorm hiermee incl. de rand.
- Bak de bodem 15 min. in de oven en meng ondertussen de pompoenvulling (behalve de soja kwark) in een keukenmachine.
- Haal de taartbodem uit de oven, schep de pompoenvulling erin en bak de taart nog eens 30 min. in de oven.
- Laat de taart eerst goed afkoelen en schep de soja kwark er vervolgens op en garneer eventueel met noten/rozijnen.