Wil je graag een eiwitrijke én tasty snack klaar hebben liggen voor de lekkere trek tussen de maaltijden en workouts door? Deze cookie dough protein bites, met 5 gram eiwitten per bite, zijn perfect voor die momenten. Het heerlijke chocoladelaagje maakt deze treat helemaal af en ze zijn ook nog eens heel makkelijk om zelf te maken!

Dit is wat je nodig hebt voor 16 cookie dough protein bites

  • 300 gram gekookte kikkererwten
  • 100 gram chocolate chips (Dr. Oetker zijn vegan) of cacao nibs
  • 75 gram 100% pindakaas (zonder toevoegingen)
  • 1 scoop Plantforce Synergy Protein Vanille
  • 30 ml ahornsiroop
  • 100 ml amandelmelk

Voedingswaarde: één bite bevat 161 kcal, waarvan 5 gram eiwit, 9 gram vet en 13 gram koolhydraten.

Zo maak je het

Plaats de kikkererwten, pindakaas, proteïnepoeder en ahornsiroop in de keukenmachine en laat de keukenmachine draaien tot er een stevig deeg ontstaat. Als het deeg te stevig is, voeg dan beetje bij beetje de amandelmelk toe, totdat er een smooth, maar stevig deeg ontstaat. Kneed de chocolate chips er nu doorheen.

Plaats het deeg voor ongeveer 15 minuten in de vriezer. Smelt de pure chocolade au bain marie. Rol balletjes van het cookie dough. Het deeg zou stevig genoeg moeten zijn om er met een vork in te prikken. Dip de cookie dough bites één voor één in de pure chocolade en plaats ze vervolgens op een plat bord of een met bakpapier beklede plank of bakplaat. Omdat de cookie dough protein bites nog koud zijn van de vriezer, stolt de chocolade er gelijk omheen. Je kan de bites gelijk proeven, enjoy!

Bewaardadvies: je kan de bites het beste in de koelkast bewaren, maar ze zijn ook perfect om in te vriezen. Ze hebben dan wel een uurtje de tijd nodig om te ontdooien.

Dit recept is gemaakt door Lotta van www.lottaelisabeth.com