Açai bessen

Van açaibessen wordt gezegd dat ze ‘buitengewone biologische eigenschappen’ bevatten en ze worden beschouwd als krachtige s... Van açaibessen wordt gezegd dat ze ‘buitengewone biologische eigenschappen’ bevatten en ze worden beschouwd als krachtige superfoods. De bessen bevatten een hoge concentratie polyfenolen, flavonoïden en anthocyanen. Dit zijn allemaal krachtige antioxidanten.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Açai Resveratrol Antioxidant - 360 caps
  Health Force - Antioxidant Extreme - 360 caps
  Morgen in huis
  Speciale prijs 55,00 64,45 Vanaf 52,50
  (Al vanaf 52,50 p/s)

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

acai bessen

Wat zijn acai bessen?

Acai-bessen worden beschouwd als een superfood met 'buitengewone biologische eigenschappen'. De bessen bevatten een sterke concentratie polyfenolen, flavonoïden en anthocyanen: allemaal krachtige antioxidanten (Bron: www.sciencedirect.com).

Acai-bessen zijn zelfs rijker aan deze antioxidanten dan bosbessen, die erg populair zijn geworden vanwege hun antioxidantgehalte. Het zijn ook fantastische bronnen van essentiële vetten en tal van extra micronutriënten.

We hebben bessen van de hoogste kwaliteit ingekocht van natuurlijk en duurzaam gekweekte bronnen om een ​​krachtig poeder te formuleren.

 • Anthocyanen
 • Polyfenolen
 • Flavonoïden
 • Polyfenolen

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van acai bessen

De zeer gewaardeerde açaibes is populair door de grote hoeveelheid aan antioxidanten, anthocyanen, flavonoïden en andere polyfenolen. Deze verbindingen kunnen het functioneren van hart en hersenen verbeteren.

Anthocyanen - Krachtige antioxidant

De populariteit van de superbessen - als superfood of superfruit - is grotendeels te danken aan het uitgebreide antioxidantprofiel, vooral anthocyanen. Dit zijn verbindingen die krachtige antioxiderende effecten in het lichaam hebben en groenten en fruit hun diepe kleur van rood, blauw en paars geven. Acai-bessen hebben een diepblauw pigment, wat wijst op het rijke gehalte aan anthocyanen in deze voedzame supervrucht.

Polyfenolen

Polyfenolen zijn plantaardige stoffen die voorkomen in fruit, groenten en andere planten, zoals cacao. Ze zijn zeer antioxidatief, maar bieden ook veel extra gunstige effecten op het lichaam. De belangrijkste polyfenolen in acaibessen omvatten quercetine, orientin en proanthocyanines, en nog veel meer (Bron: www.sciencedirect.com).

Afgezien van hun sterke antioxiderende eigenschappen, is aangetoond dat polyfenolen chronische ontstekingen in het lichaam helpen verminderen. Dit verbetert de doorbloeding en heeft een beschermend effect op de slagaders en het hart.

Flavonoïden

Flavonoïden zijn een groep polyfenolen of plantaardige stoffen die veel beschermende eigenschappen bieden in het lichaam. Het zijn geen vitamines of mineralen, maar beschouw ze als aanvullende stoffen in plantaardig voedsel die de algehele gezondheid ten goede kunnen komen.

Ze werden voor het eerst ontdekt in de eerste helft van de 20e eeuw en werden "vitamine P" genoemd, omdat ze de Permeabiliteit van bloedvaten verminderden. Dit houdt in dat er minder risico op bloedingen ontstaat, dus over het algemeen beter functionerende aders en slagaders. Op deze manier wordt aangenomen dat ze 'cardioprotectief' zijn en zodoende het hart beschermen.

Antioxidanten - Immuniteit & algemene gezondheid

Afgezien van de bovengenoemde voedingsstoffen, bevatten acaibessen ook een reeks andere fenolen die antioxiderende effecten hebben. Antioxidanten zijn verbindingen in het lichaam die schadelijke stoffen die door het lichaam circuleren - en schade aan onze weefsels veroorzaken - opruimen of neutraliseren.

Wanneer deze stoffen, vrije radicalen genaamd, zich over een lange periode ophopen, kunnen ze ziekten veroorzaken (Bron: Pubmed). Een uitgebalanceerd dieet met veel fruit en groenten kan de opbouw van deze stoffen helpen voorkomen.

Ons rijke acaibessenpoeder kan je helpen dit doel te bereiken door een gezonde dosis van deze antioxidanten in slechts één theelepel per dag te bieden.

Laag glycemisch

Als we suiker eten - een enkelvoudig koolhydraat - stijgt onze bloedsuikerspiegel snel. Dit is niet optimaal voor prediabetische en diabetische personen.

Bessen, vooral acai, staan bekend om hun zoetheid en toch geringe invloed op het verhogen van de bloedsuikerspiegel. Dit is de reden waarom ze vaak worden gegeten door prediabetici en diabetespatiënten. Bovendien kunnen ze geschikt zijn voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.