Kokos

Kokosolie staat bekend als de ‘melk’ van de Cocos Nucifera of Coconut. Kokos is een van de belangrijkste voedselbronnen voor... Kokosolie staat bekend als de ‘melk’ van de Cocos Nucifera of Coconut. Kokos is een van de belangrijkste voedselbronnen voor verschillende eilandvolkeren in de zuidelijke Stille Oceaan, waarvan de meeste bekend staan ​​om hun opmerkelijk goede gezondheid en lange leven.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

kokosolie biologisch

Kokosolie

Kokosolie staat bekend als de ‘melk’ van de Cocos Nucifera of Coconut en is een echte superfood. Kokos is een van de belangrijkste voedselbronnen voor verschillende eilandvolkeren in de zuidelijke Stille Oceaan, waarvan de meeste bekend staan ​​om hun opmerkelijk goede gezondheid en lange leven (Bron: Pubmed).

Kokosolie is meermaals negatief in de media naar voren gekomen, meestal vanwege het hoge vetgehalte dat het bevat (> 99% vet). Dit is niet onjuist; de olie is rijk aan middellange vetzuren (MCT's). Er is echter in een onderzoek aangetoond dat deze MCT's een ​​reeks voordelen bieden wanneer het is opgenomen in een uitgebalanceerd dieet (Bron: Pubmed). Recent bewijs heeft zelfs aangetoond dat kokosolie, wanneer het met mate wordt geconsumeerd, specifieke voordelen voor de huid kan hebben en energie kan leveren tijdens de prestatie.

Onze 100% biologische kokosolie wordt gewonnen uit kokos zonder gebruik van chemicaliën. De romige en heerlijke olie kan onder andere gebruikt worden om te koken, tanden poetsen, als smeerpasta, huidolie, haarolie en bij het bakken. Bekijk de lekkerste recepten met kokosolie hier!

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van kokosolie

Efficiënte levering van energie

De vetzuren in kokosolie worden eenvoudig verteerd en komen rechtstreeks in de lever terecht, waar ze vervolgens naar de cellen worden verspreid. Door hun kleinere structuur kunnen ze gemakkelijker de celmembranen passeren. Eenmaal in de cel kunnen ze nu worden gebruikt om op een efficiëntere manier energie te produceren dan vetzuren met een langere keten.

Snelle spijsvertering

Zoals gezegd zijn de MCT's in kokosolie korter, maar ook beter oplosbaar en vloeibaar bij kamertemperatuur. Maar wat betekent dit?

Wanneer de MCT's in kokosolie worden ingenomen, hebben ze minder werk en tijd nodig om te verteren en te absorberen, vergeleken met vetzuren met een langere keten. Dit kan helpen om de de opslag van koolhydraten (glycogeen) te verminderen, wat het begin van vermoeidheid kan helpen vertragen.

Verminderde opslag van vet

Omdat de MCT's in kokosolie snel beschikbaar zijn om energie te produceren, worden ze mogelijk niet goed in het lichaam opgeslagen en worden ze daarom vaak gebruikt als vervanging voor andere soorten vet. Om deze reden zijn er veel supplementen met MCT's voor het verminderen van gewicht en lichaamsvet.

Essentiële vetzuren

Zoals gezegd kreeg kokosolie enkele jaren geleden negatieve aandacht vanwege het hoge vetgehalte. Vetten zijn echter essentiële voedingsstoffen, wat betekent dat ze nodig zijn voor het dagelijks leven. Behalve dat vetten het grootste deel van de opgeslagen energie in het lichaam vormen, zijn ze ook essentieel voor de opname van micronutriënten. Vanwege hun hoge verteerbaarheid kunnen MCT's daarom de opname van vitamines en mineralen in de darm bevorderen.