Maca

Maca is afkomstig van de macawortel of Lepidium meyenii. Het eerste gebruik dateert van meer dan 2000 jaar geleden. Maca is gebr... Maca is afkomstig van de macawortel of Lepidium meyenii. Het eerste gebruik dateert van meer dan 2000 jaar geleden. Maca is gebruikt als therapeutisch middel, voornamelijk als afrodisiacum. Maca bevat antioxidanten, ijzer, kalium, calcium, vitamine C, thiamine (B1) en riboflavine (B2).

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Tested Nutrition - Maca - 100caps.
  Tested Nutrition - Maca - 100caps.
  Morgen in huis
  (Al vanaf 9,86 p/s)
 2. BIG FOOD Maca - 500 gram
  BIG FOOD - Maca - 500 gram - SALE
  Waardering:
  100%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 9,95 12,95 Vanaf 7,95
  (Al vanaf 7,95 p/s)

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

maca poeder

Wat is macapoeder

Maca is afkomstig van de macawortel of Lepidium meyenii, de Peruaanse plant uit de Brassicaceae-familie. Deze plant groeit op grote hoogten van het Andesgebergte in Peru en maakt sinds de oudheid deel uit van het menselijke dieet. Het eerste gebruik van maca dateert van meer dan 2000 jaar geleden. Maca is gebruikt als therapeutisch middel, voornamelijk als afrodisiacum.

Maca bevat:

Het aardse maar toch pittige en lichtzoete poeder wordt geproduceerd uit de macawortel die in veel verschillende kleuren voorkomt, zoals wit, roze, geel en zwart. Hoewel de bladeren van de macaplant kunnen worden gegeten, is het de wortel die de een rijke hoeveelheid voedingsstoffen bevat.

Maca wordt in het vroege voorjaar geoogst, gedroogd, vervoerd en grondig gespoeld zonder gebruik van chemicaliën. De planten worden vervolgens vermalen tot een fijn, voedzaam poeder voordat ze worden vervoerd voor verpakking.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van Macapoeder

Macapoeder is een gewaardeerde bron van verschillende essentiële vitamines en mineralen. Niet voor niets wordt maca een superfood - of eigenlijk superfruit - genoemd. Het bevat ook verschillende fytonutriënten zoals polyfenolen. Bovendien biedt ons Macapoeder ook een bron van complexe koolhydraten, waardoor het een geweldige aanvulling is op je ochtend- of pre-workout-smoothie.

Adaptogeen

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van maca is te wijten aan de overtuiging dat het een krachtig adaptogeen is. Dit zijn kruiden, planten of voedingsmiddelen die een diverse reeks voedingsstoffen bevatten die het lichaam kunnen helpen zich aan te passen aan stress, angst en hormonale stoornissen.

Één manier waarop maca kan helpen om de hormonale balans te reguleren, is door het endocriene (hormonale) systeem in het lichaam te activeren. Dit helpt om de normale afgifte van belangrijke hormonen te behouden. Dit potentiële voordeel van maca is echter onvoldoende bestudeerd bij mensen en vereist meer onderzoek.

Antioxidanten

Velen denken dat maca energie, vitaliteit en het libido stimuleert. Meer onderzoek is nodig om deze voordelen te bevestigen, maar aangetoond is dat de plant verschillende krachtige antioxidanten bevat (Bron: www.ncbi.nlm.nih.gov). Deze omvatten alkaloïden en glucosinolaten, dit zijn bioactieve verbindingen die kunnen helpen de opeenhoping van schadelijke stoffen in het lichaam te voorkomen.

Vitaminen

Maca is ook een bron van verschillende vitamines, zoals vitamine C, riboflavine en niacine. Dit is een set essentiële voedingsstoffen die in grotere hoeveelheden nodig zijn dan mineralen.

Vitamine C is een belangrijke antioxidant, riboflavine ondersteunt de ademhalingsfunctie en thiamine is belangrijk voor de energieproductie.

Mineralen

Mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die we in zeer kleine hoeveelheden nodig hebben, maar zonder zou ons lichaam niet functioneren. Ons Macapoeder is een natuurlijke bron van calcium, kalium en ijzer.

Calcium is belangrijk voor het behoud van gezonde botten, kalium voor de hersen- en zenuwfunctie en voor de energiebalans. IJzer is essentieel voor het efficiënt transport van zuurstof door het lichaam.