Big Food - Cacao poeder RAW - 500 g - Bio
Big Food Biologische Cacaopoeder is een van de puurste bronnen van cacao. Het heeft een bitterzoete, geroosterde smaak, waardoor het een heerlijke aanvulling is op je smoothies, yoghurt, ijs, toetjes en baksels.
Het smaakt niet alleen heerlijk, maar het bevat ook een scala aan waardevolle voedingsstoffen zoals ijzer, kalium, magnesium en cafeïne en een verscheidenheid aan bioactieve stoffen.
Voordelen Big Food Biologische Cacaopoeder:
- Raw & een van de zuiverste vormen van cacao
- Duurzaam geproduceerde Ghanese cacao
- Rijke bron van krachtige antioxidanten
- Kan de gezondheid van het hart en de spierfunctie ondersteunen
Daarom koop je bij Plent
- Vóór 23.59 uur besteld:
- Dezelfde werkdag verzonden
- Gemiddelde klantbeoordeling 9.4
- Gratis levering vanaf € 45,-
Voordelen van onze cacaopoeder in vergelijking met andere
- Rauw
- Laag in cadmium
- Veganistisch
- Lactosevrij
- Glutenvrij
- Geen suiker toegevoegd
- Duurzaam geproduceerd
- Keto-vriendelijk
Waarom kiezen onze klanten voor Big Food Biologische Cacaopoeder?
Big Food Biologische Cacaopoeder is een chocoladeachtig, voedzaam cacaopoeder met een licht bittere ondertoon. Het is duurzaam afkomstig van de Theobroma cacaoboom in de warme klimaten van Ghana.
Het bevat een reeks nuttige voedingsstoffen zoals ijzer, kalium, magnesium, cafeïne en een verscheidenheid aan krachtige antioxidanten. Deze antioxidanten worden aangeprezen vanwege hun therapeutische werking op de gezondheid van het hart en de bloedstroom.
Wat is Cacaopoeder?
Cacao wordt het 'voedsel van de goden' genoemd vanwege zijn rijke smaak en voedingskracht. Het bevat meer dan 300 chemisch verschillende verbindingen en is rijk aan plantaardige polyfenolen, zoals flavonoïden die een van de meest gunstige polyfenolen zijn die antioxiderende werking in het lichaam hebben.
Hoe wordt Big Food Cacaopoeder gemaakt?
Big Food Cacaopoeder wordt gemaakt van Cacaobonen die eruit ziet als grote peul-achtige vruchten met witte zaden, een kleverige, zoete en zure pulp (Bron: Online Library). De cacaobonen worden zorgvuldig koud geperst en de vaste delen worden vervolgens gemalen, waardoor het lekkerste cacaopoeder ontstaat.
Waarom wil jij Big Food Biologische Cacaopoeder?
Onze cacaopoeder is biologisch en laag in cadmium
De meeste cacaoproducten (waaronder chocolade) bevatten melk, suiker en andere toevoegingen. Big Food cacaopoeder is een perfect startpunt als je een biologisch en puur cacaopoeder wilt gebruiken zonder troep en onnodige ingrediënten.
Van nature bevat cacao cadmium, ook als de grond geen zware metalen bevat, en zelfs als het van biologische landbouw afkomstig is. Maar Big Food Biologische Cacao bevat alleen het van nature lage cadmiumgehalte die niet hoger is dan de de toelaatbare hoeveelheid van 2,5 μg / kg lichaamsgewicht (Bron: VERORDENING (EU) Nr. 488/2014 VAN DE COMMISSIE).
Heerlijke, voedzame cacao, boordevol voedingsstoffen
Ons heerlijke cacaopoeder kan worden gebruikt bij het bakken, in zelfgemaakte chocolade en smoothies en nog veel meer. Het verrijkt je desserts, baksel en lekkernijen met verschillende antioxidanten en voedingsstoffen:
- Flavonoïden
- Magnesium
- IJzer
- Kalium
- Cafeïne
- Epicatechine
- Procyanidinen
Belangrijkste gezondheidsvoordelen van Big Food Biologische Cacaopoeder
Onze cacao is 100% biologisch zonder toegevoegde ingrediënten. De cacaoboon wordt subtiel koud geperst en vermalen tot een zeer fijn poeder om de krachtige voedingswaarde te behouden.
Cacao en de hartgezondheid
Wat cacaopoeder nog geliefder maakt, is dat het het hart en de bloedvaten positief kan beïnvloeden. Onderstaande antioxidanten helpen bij het therapeutische effect van cacaopoeder:
Flavonoïden
Flavonoïden zijn een groep plantaardige chemicaliën die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Het zijn geen vitaminen of mineralen. Beschouw ze als extra componenten die alleen in plantaardig voedsel voorkomen en de algehele gezondheid ten goede kan komen.
Flavonoïden helpen de doordringbaarheid van bloedvaten te verminderen waardoor er minder risico is op bloedingen, dus over het algemeen beter functionerende aderen en slagaders.
Flavanolen
Flavanolen zijn een subset van flavonoïden en komen sterk geconcentreerd voor in cacaopoeder. Deze verbazingwekkende plantaardige stoffen zijn ook te vinden in thee, bonen, fruit, bessen en rode wijn. Ze hebben antioxiderende en vaatverwijdende (verhoogde bloedstroom) eigenschappen, die beide kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart, waargenomen in eerdere studies.
Epicatechine
De belangrijkste flavanol gevonden in cacaopoeder is epicatechine. Dit wordt in hoge concentraties aangetroffen in cacaopoeder in vergelijking met andere plantaardige voedingsmiddelen. Epicatechine kan de productie van stikstofmonoxide verhogen, een molecuul dat ervoor zorgt dat bloedvaten verwijden en daardoor mogelijk de bloedstroom verbeteren en de bloeddruk verlagen.
Het effect van cacao op spierbehoud en spiergroei
Cacaopoeder is een goede bron van magnesium, dat een essentiële rol speelt in een breed scala aan biologische functies die nodig zijn voor een goede gezondheid. Magnesium ondersteunt de spierfunctie en helpt tegelijkertijd bij het verminderen van vermoeidheid en vermoeide spieren.
Bovendien bevat cacaopoeder kalium dat is bestudeerd om te helpen bij de spierfunctie, normale bloeddruk en groei in spiermassa.
(Bron: Eur-lex)
Het effect van cacao op de hersenen en immuunfunctie
Cacao bevat ijzer, een essentieel mineraal, dat het zuurstoftransport door het lichaam reguleert. Dit helpt een gezonde immuun- en hersenfunctie te ondersteunen.
(Bron: Eur-lex)
-
Laviesage - Skin Boost & Lift - 3x31 Doseringen - 3 potten VoordeelpakketNiet op voorraad€ 355,08
€ 443,85(Al vanaf 355,08 p/s)