D-Ribose

Ribose wordt in ons lichaam geproduceerd uit glucose. In sommige situaties wordt er minder aangemaakt dan het lichaam nodig heef... Ribose wordt in ons lichaam geproduceerd uit glucose. In sommige situaties wordt er minder aangemaakt dan het lichaam nodig heeft of is de behoefte tijdelijk hoger. Ribose is onder meer een bouwstof van nucleotiden. Nucleotiden spelen een rol bij de productie van adenosinetrifosfaat (ATP)....

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Doctor's Best - D-Ribose poeder - 250gr
    Doctor's Best - D-Ribose poeder - 250gr
    Niet op voorraad
    (Al vanaf 36,95 p/s)

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Ribose wordt in ons lichaam geproduceerd uit glucose. In sommige situaties wordt er minder aangemaakt dan het lichaam nodig heeft of is de behoefte tijdelijk hoger. Ribose is onder meer een bouwstof van nucleotiden. Nucleotiden spelen een rol bij de productie van adenosinetrifosfaat (ATP). ATP speelt een rol in de energievoorziening. Ribose kan het beste worden ingenomen voor het sporten of een inspannende activiteit, of in de avond ruim na het eten. 

D-Ribose synergieën

D-ribose is de actieve vorm van ribose. Ribose werkt goed samen met stoffen die een rol spelen in de energieproductie van de cel zoals L-carnitine, creatine, coenzyme Q10, ubiquinol, PQQ en R-alfa liponzuur. Q10, L-carnitine en D-ribose worden samen ook wel het energietrio genoemd. Ondanks dat ribose een enkelvoudige suiker is, blijft na inname de bloedsuikerspiegel gelijk.