Kruiden

In het algemeen zijn kruiden planten met hartige of aromatische eigenschappen die worden gebruikt voor het aromatiseren en ver... In het algemeen zijn kruiden planten met hartige of aromatische eigenschappen die worden gebruikt voor het aromatiseren en versieren van voedsel, voor medicinale doeleinden of voor geurstoffen; exclusief groenten en andere planten die worden geconsumeerd voor macronutriënten. Culinair o...

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Vitals Curcumine SLCP
  Vitals Curcumine SLCP - 60 capsules
  Morgen in huis
  Speciale prijs 32,95 39,95 Vanaf 29,95
  (Al vanaf 29,95 p/s)
 2. BERBERINE 500 MG
  ARG BERBERINE 500 x 60 v-Capsules
  Morgen in huis
  (Al vanaf 28,95 p/s)
 3. vitals COLLAGEENFORMULE PRO 60 CAPSULES
  vitals COLLAGEENFORMULE PRO 60 CAPSULES
  Morgen in huis
  Speciale prijs 49,95 59,95 Vanaf 47,95
  (Al vanaf 47,95 p/s)
 4. vitals BOSWELLIA-AF 60 CAPSULES
  vitals BOSWELLIA-AF 60 CAPSULES
  Morgen in huis
  Speciale prijs 24,95 26,95 Vanaf 23,95
  (Al vanaf 23,95 p/s)
 5. vitals BERBERINE 500 MG 60 CAPSULES
  vitals BERBERINE 500 MG 60 CAPSULES
  Morgen in huis
  Speciale prijs 29,95 34,95 Vanaf 26,95
  (Al vanaf 26,95 p/s)
 6. Vitals Curcumine SLCP
  Vitals Curcumine SLCP - 120 capsules
  Morgen in huis
  Speciale prijs 59,95 69,95 Vanaf 53,95
  (Al vanaf 53,95 p/s)
 7. Vitals ASHWAGANDHA-KSM BIOLOGISCH 60 CAPSULES
  Vitals ASHWAGANDHA-KSM BIO - 60 CAPSULES
  Morgen in huis
  (Al vanaf 22,50 p/s)

Gratis verzending v.a. € 45,- in NL & BE

Voor 22u besteld op werkdagen = zelfde dag verzonden

 1. Sunwarrior Collageen Chocolade - 500 gram
  Sunwarrior Collageen Building Protein Peptides Chocolade - 500 gram
  Waardering:
  90%
  Morgen in huis
  Speciale prijs 35,50 37,95 Vanaf 34,95
  (Al vanaf 34,95 p/s)
 2. plent CURCUMA MET ZWARTE PEPER – 180 CAPSULES
  PLENT CURCUMA MET ZWARTE PEPER – 180 CAPSULES
  Niet op voorraad
  (Al vanaf 29,95 p/s)

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is het assortiment Plent-kruiden?

Op dit moment werken we aan ons assortiment voedingsrijke kruiden en specerijen. Hierdoor hebben we maar één product beschikbaar van ons eigen merk, Turmeric. Dat gezegd hebbende, zijn we van plan dit in de komende maanden uit te breiden en zullen er binnenkort nog veel meer beschikbaar zijn! Voorlopig hebben we tal van andere merken beschikbaar, samen met natuurlijk onze eigen kurkuma!

Wat is kurkuma?

Kurkuma is een heerlijke, natuurlijke specerij die al eeuwen door oude Indiase culturen wordt gebruikt vanwege de smaakversterkende eigenschappen en voedingsstoffen van de specerij.

Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt dat aanwezig is in kurkuma en is verantwoordelijk voor veel van de aangeprezen voordelen van het kruid. Sommige kurkumaproducten op de markt zijn echter mogelijk niet de optimale methode om dit ingrediënt te bewaren.

Onze kurkuma-extracten zijn gestandaardiseerd en bevatten 95% curcumine, dat wordt geëxtraheerd door water als oplosmiddel te gebruiken in plaats van de veelgebruikte methanol.

Wat is het verschil tussen kurkuma en curcumine?

Geweldige vraag! Hoewel ze niet hetzelfde zijn, is curcumine de bioactieve stof die in de kruidkurkuma zit. Soms kunnen deze door elkaar worden gebruikt, maar onthoud altijd dat kurkuma de bestelwagen is en curcumine het pakket!

Waarom wordt er zwarte peper toegevoegd?

Curcumine wordt helaas slecht geabsorbeerd in het menselijk lichaam, en men dacht ooit dat dit het therapeutische potentieel verminderde. Een recente studie toonde echter aan dat de toevoeging van piperine, een bestanddeel van zwarte peper, de biologische beschikbaarheid van curcumine met wel 2000% kan verhogen (Bron: NCBI)! We hebben 5 gram piperine toegevoegd aan ons assortiment kurkumapoeder om een ​​optimale absorptie te garanderen.


Wat is het beste kurkuma / curcuminesupplement?

Zoals altijd wilt u er zeker van zijn dat het product dat u overweegt van een vertrouwd en gerenommeerd merk is. PLENT is hier altijd een veilige optie, maar u kunt er ook gerust op zijn dat elk merk dat we op onze webshop verkopen een van onze vertrouwde partners is.

Met dat gezegd, kunnen er bepaalde dingen zijn waar je op moet letten bij het kopen van kurkuma / curcuminesupplementen. Een daarvan is de toevoeging van extracten van zwarte peper om de biologische beschikbaarheid te vergroten, zoals hierboven uitgelegd. Sommige andere merken zullen ook aanvullende benaderingen volgen om de absorptie en biologische beschikbaarheid te verbeteren. Vitals (product hieronder) heeft bijvoorbeeld een hypermodern product vervaardigd dat de curcumine-deeltjes verpakt in vetdruppeltjes, die de bioactieve stof vervolgens naar het bloed kunnen transporteren.

Belangrijkste gezondheidsaspecten van curcumine (kurkuma)

Curcumine is het gele pigment dat voornamelijk in kurkuma wordt aangetroffen en dat al duizenden jaren als remedie wordt gebruikt in de Indiase Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Een polyfenol met ontstekingsremmende, antioxiderende en enkele potentiële therapeutische eigenschappen bij kankerpreventie.

Curcumine kan de behandeling van oxidatieve en inflammatoire aandoeningen, metabool syndroom, artritis, angst en hyperlipidemie ondersteunen. Het kan ook helpen bij het behandelen van door inspanning veroorzaakte ontstekingen en spierpijn, waardoor het herstel en de daaropvolgende prestaties bij actieve mensen worden verbeterd. Bovendien kan een relatief lage dosis gezondheidsvoordelen opleveren voor mensen die geen gediagnosticeerde gezondheidstoestand hebben (bron: NCBI NCBI).

Recente onderzoeksresultaten

Onderzoek uitgevoerd met curcumine suggereerde dat er een kleine tot matige vermindering van de symptomen van depressie en angst kan optreden (Bron: NCBI).

Studies naar curcumine voor pijn en functie bij artrose suggereren een opmerkelijk voordeel (Bron: NCBI).

Eén overzichtsonderzoek meldde dat curcumine LDL-cholesterol en HDL-cholesterol kan verbeteren (Bron: NCBI).

Curcumine kan extra voordelen bieden aan personen met overgewicht of obesitas, voornamelijk vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Ontsteking is een van de kenmerken van overtollig vetweefsel (vet) en speelt een rol bij insulineresistentie, immuunfunctie en het algemeen verstoorde metabolisme dat aanwezig is bij obesitas. Curcumine kan ontstekingsremmende effecten veroorzaken bij personen met overgewicht en obesitas (Bron: NCBI).