Vegan Omega 3

Plantforce Vegan Omega 3 algenolie is een bijzondere bron van de vitale vetzuren met lange ketens: (EPA) en (DHA). De algen word... Plantforce Vegan Omega 3 algenolie is een bijzondere bron van de vitale vetzuren met lange ketens: (EPA) en (DHA). De algen worden gecontroleerd gekweekt in gistingstanks, wat resulteert in een hoogwaardige, milieuvriendelijke olie die vrij is van verontreinigingen.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Plantf0rce® - Omega 3 (Vegan EPA & DHA) - 120 softgels
  Plantforce® - Omega 3 (Vegan EPA & DHA) - 120 softgels
  Morgen in huis
  Speciale prijs 27,95 29,95 Vanaf 26,00
  (Al vanaf 26,00 p/s)

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

algenolie epa dha

Plantforce Vegan Omega 3 algenolie

Plantforce Vegan Omega 3 algenolie is een uitzonderlijke bron van de vitale vetzuren met lange ketens eicosapentaeenzuur (EPA) & docosahexaeenzuur (DHA). Het heeft als voordeel dat het gecontroleerd wordt gekweekt in omgevingen als fermentatietanks, wat resulteert in een hoogwaardige, milieuvriendelijke, duurzame olie die vrij is van verontreinigingen.

Helaas zijn er geen voedingsbronnen van EPA of DHA voor veganisten. Omdat het lichaam EPA en DHA niet efficiënt kan synthetiseren, is een supplement de enige betrouwbare optie. Alle algenolie in ons assortiment ondergaat geavanceerde testprocedures om de productkwaliteit te waarborgen.

Eicosapentaeenzuur (EPA) in Plantforce Vegan Omega 3

EPA ondersteunt de lokale ontstekingsreacties, als je bijvoorbeeld je enkel hebt verdraaid en deze is gaan ontsteken, biedt EPA lokaal effect bij het enkelgewricht. EPA draagt ook bij tot het handhaven van normale circulerende vetzuurconcentraties en het reguleren van de stemming.

Docosahexaeenzuur (DHA) in Plantforce Vegan Omega 3

DHA is opgenomen in onze celmembranen die zorgen voor structuur en functie. DHA ondersteunt ook de hersenfunctie en de gezondheid van de ogen. Het is absoluut noodzakelijk voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven om voldoende DHA aan te vullen of te verkrijgen door middel van supplementen (200 mg extra per dag bovenop het dieet) om de ontwikkeling van de ogen en de hersenen van de foetus te ondersteunen.

Belangrijke gezondheidsvoordelen van (vegan) omega-3-vetzuren

 1. Algenolie - en meer specifiek omega-3-vetzuren - spelen verschillende rollen in het lichaam en hebben veel gezonde eigenschappen, hieronder is een lijst met het best beschikbare bewijs:
 2. Er is extreem sterk bewijs voor de ontstekingsremmende eigenschappen van omega-3-vetzuren (Bron: Pubmed.gov)
 3. Omega 3 beschermt tegen cognitieve achteruitgang bij volwassenen: betere prestaties bij tests van non-verbaal redeneren en mentale flexibiliteit, werkgeheugen en vocabulaire met een hogere DHA-status (Bron: Pubmed.gov).
 4. Gezonde hersenontwikkeling bij kinderen: interventiestudies hebben aangetoond dat verbeterde DHA-voeding van de moeder het risico op een slechte visuele ontwikkeling vermindert (Bron: Pubmed.gov).
 5. Omega-3-vetzuren versterken de eiwitsynthese: Omega-3 lijkt anabole eigenschappen te hebben bij gezonde jonge volwassenen en volwassenen van middelbare leeftijd (Bron: Pubmed.gov).
 6. EPA & DHA kan vertraagde spierpijn verminderen: met als resultaat het vermogen om de trainingsfrequentie bij ongetrainde mannen te verhogen (Bron: Pubmed.gov).
 7. Omega-3 kan de stemming verbeteren (Bron: Pubmed.gov) .
 8. Vermindert angst (Bron: Pubmed.gov) & inflammatoire markers (Bron: Pubmed.gov): mogelijke anxiolytische effecten bij mensen zonder diagnose van een angststoornis.
 9. Algenolie heeft een laag gehalte aan gifstoffen & verontreinigende stoffen (Bron: Pubmed.gov).

Door de EU goedgekeurde gezondheidsclaims

 1. Gecombineerde inname van 250 mg EPA en DHA per dag draagt bij tot de normale werking van het hart.
 2. DHA draagt bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen bij 250 mg per dag.
 3. DHA draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie bij 250 mg per dag.
 4. DHA draagt bij aan de normale visuele ontwikkeling van zuigelingen tot 12 maanden bij 100 mg per dag.
 5. DHA draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen bij 200 mg per dag.