Hennep-proteïne

Ons hennep-eiwit is een uitstekend alternatief voor wei-proteïne, met een vleugje verteerbare eiwitten, om je te helpen je trai... Ons hennep-eiwit is een uitstekend alternatief voor wei-proteïne, met een vleugje verteerbare eiwitten, om je te helpen je trainingsdoelen te bereiken. Vanwege het delicate verwerkingsproces bevat ons eiwit extra vezels en omega-3-vetzuren.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

hennepproteïne

Wat is hennep-proteïne?

Ons hennep-proteïnepoeder is een uitstekend alternatief voor wei-proteïne, met een vleugje verteerbare proteïne, om je te helpen je trainingsdoelen te behalen. Vanwege het delicate verwerkingsproces bevat ons hennep-eiwit extra vezels en omega-3-vetzuren.

De hennepplant is familie van de marihuanaplant, maar bevat geen psychoactieve eigenschappen (Bron: Examine).

Voordelen van hennep-proteïne

  • Bevat veel eiwitten
  • Bevat veel vezels
  • Bevat omega-3-vetzuren
  • Bevat essentiële mineralen

Onze hennep-proteïne vermengt zich perfect met water of melk en voegt eenvoudig extra eiwitten toe aan je smoothie of drankje. Wij voegen geen smaakstoffen of conserveermiddelen toe en daarom heeft het poeder een aardse, natuurlijke smaak.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van hennep-proteïne

Onze biologische hennep-proteïne is een perfect alternatief voor dierlijke proteïne, zoals wei-proteïne of caseïne. Het bevat alle essentiële aminozuren naast een gezonde dosis vezels en vegan omega-3-vetzuren.

Heeft hennep-proteïne een hoog eiwitgehalte?

Hennep is een van de weinige plantaardige bronnen met zo'n gunstig eiwitgehalte en een hoge verteerbaarheid. Wat betekent dit allemaal? Welnu, veel plantaardig voedsel heeft een lage verteerbaarheid, wat betekent dat de vezels en andere verbindingen de opname van enkele van de belangrijke voedingsstoffen die ze bevatten, blokkeren.

Is hennep-proteïne goed verteerbaar?

In plaats daarvan heeft ons hennep-proteïnepoeder een uitzonderlijk hoge verteerbaarheid waardoor de meeste, zo niet alle proteïnen in het lichaam kunnen worden opgenomen en gebruikt. Dit zal je helpen je doelstellingen voor de training sneller te bereiken!

Bevat hennep-proteïne veel vezels?

Een van de extra voordelen van onze plantaardige hennep-proteïne ten opzichte van wei, is het hoge vezelgehalte. In feite bevat een kleine scoop van 20g maar liefst 4,6 g vezels! Dit is een aanzienlijk deel van onze dagelijkse behoefte van 25-30 gram.

Kan hennep-proteïne helpen bij het afvallen?

Hennep bevat veel vezels. Vezels zijn een essentiële voedingsstof die door veel volwassenen te weinig wordt gegeten. Vezels dragen bij aan een gezond spijsverteringssysteem, diverse bacteriën in de dikke darm, gunstige cholesterolwaarden en kunnen helpen bij het afvallen.

Bevat hennep-eiwit omega 3-vetzuren?

Een ander bijkomend voordeel van ons hennep-eiwit is de samenstelling van essentiële vetzuren, vooral omega-3. Dit zijn de bouwstenen voor de aanmaak van ontstekingsremmende stoffen in het lichaam.

Waar zijn omega 3-vetzuren goed voor?

Omega-3-vetzuren zijn ook essentieel voor bescherming tegen achteruitgang van de ogen (Bron: Pubmed) en de hersenen, optimale hartfunctie (Bron: NCBI) en geestelijke gezondheid (Bron: Pubmed).

Welke mineralen bevat Hennepproteïne?

Hennep is een natuurlijke bron van magnesium, calcium, ijzer, mangaan, zink en koper (Bron: Pubmed). Dit zijn essentiële voedingsstoffen die in zeer kleine hoeveelheden nodig zijn, maar toch cruciaal. Er zijn maar heel weinig studies die het effect van verwerking op deze mineralen in hennep hebben onderzocht. Bij PLENT gebruiken we alleen de meest efficiënte en veiligste methoden om het voedingswaardeprofiel zo goed mogelijk te behouden.

Magnesium is een belangrijke cofactor voor de energieafgevende interacties in het lichaam, ijzer voor het transport van zuurstof door het lichaam en zink voor de immuunfunctie en wondgenezing.