Zoetmiddelen

Zoetstoffen zijn stoffen die worden gebruikt om de smakelijkheid en houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren. De zoetheid... Zoetstoffen zijn stoffen die worden gebruikt om de smakelijkheid en houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren. De zoetheid brengt bitterheid, zuurheid en zoutheid in evenwicht, en de meeste mensen geven de voorkeur aan zoete smaken.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Doctor's Best - D-Ribose poeder - 250gr
  Doctor's Best - D-Ribose poeder - 250gr
  Niet op voorraad
  (Al vanaf 36,95 p/s)
 2. Bragg apple cider azijn met honing - 473 ml
  Bragg apple cider azijn met honing - 473 ml
  Morgen in huis
  Speciale prijs 12,95 14,95 Vanaf 12,00
  (Al vanaf 12,00 p/s)

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Het is misschien een beetje gek maar als ik aan zoetmiddelen denk moet ik altijd denken aan een qoute uit een film ; Snatch 

- Do you use Sugar ?  

- No, I am sweet enough !

Wat zijn nu eigenlijk zoetmiddelen  of ook wel zoetstoffen genoemd 

Zoetstoffen zijn stoffen die worden gebruikt om de smakelijkheid en houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren.
De zoetheid brengt bitterheid, zuurheid en zoutheid in evenwicht, en de meeste mensen geven de voorkeur aan zoete smaken.
De osmolariteit (de opgeloste concentratie) van zoetstoffen betekent dat ze meestal de groei van bacteriën en schimmels remmen.
Suikers komen van nature voor in veel plantaardig voedsel; we krijgen de meest voorkomende zoetstoffen door deze planten te verwerken (zoals agave cactussen, esdoorns, suikerriet, kokospalmen, suikerbieten en maïs) om de suikers te extraheren en condenseren. In het geval van honing doen bijen het werk van het extraheren en verwerken van bloemnectar voor ons.
bij
We maken bijvoorbeeld ahornsiroop door boomsap te tappen wanneer het in de lente warmer wordt. Daarna koken we het grootste deel van de vloeistof af tot we een sterk gecondenseerde suikeroplossing hebben. We kunnen ook esdoornsuiker maken (met andere woorden gekristalliseerde siroop) door simpelweg alle vloeistof helemaal te verwijderen.
Wij verkopen natuurlijk voorkomende zoetstoffen (d.w.z. geraffineerd uit plantaardige bronnen) in plaats van kunstmatige zoetstoffen (dat wil zeggen gemaakt in een laboratorium). Meestal betekent dit een combinatie van glucose, fructose of sucrose.

Waarom zijn zoetstoffen zo belangrijk?

De zoetstofconsumptie in het verleden was beperkt tot fruit en honing, hoewel mensen in tropische regio's ook suikerriet konden consumeren.
Sinds 1970 is er een toename van 14% in het totale energieverbruik van alle zoetstoffen. Nu maakt toegevoegde zoetstoffen bijna 20% uit van onze voeding. Inderdaad!  dit betekent dat bijna 1/5e van het voedsel en de drank die we innemen toegevoegde kunstmatige zoetstoffen bevatten.

Suiker is zeker niet altijd slecht en je hebt het ook nodig voor de enrgie verbranding in je lichaam maar het kan zeker geen kwaad om stil te staan bij de inname van suikers in het algemeen.