Smaakmakers

Wat is er lekker aan eten? juist... de smaak explosies in je mond. Daar gaat het nu uiteindelijk om.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is er lekker aan eten? juist... de smaak explosies in je mond. Daar gaat het nu uiteindelijk om.

We willen allemaal erg lekker eten maar de overvloed aan smaakmakers (smaakversterkers) loopt misschien wel een beetje uit de hand. Vooral in de wereld van de verwerkte voeding (of is het beter om bewerkte voeding te zeggen) wordt er teveel zout gebruikt. Gemiddeld eten we ongeveer 9 gram zout per dag, en als je bij de Mc Donalds eet is dat zelfs nog meer, en dat mag wel naar beneden naar 6 gram per dag. Dit lijkt een kleine stap maar als je het in procenten uitdrukt maakt het wat meer indruk want dat is een daling van 30%. 

Zout zit tegenwoordig overal in, het is in veel gevallen dus nieteens nodig om het nog toe te voegen maar ongemerkt staat het zoutmolentje toch vaak op tafel en wordt het al toegevoegd voordat we de eerste hap hebben geproefd.

Naast zout hebben we natuurlijk nog zo'n grote boosdoener in de vorm van suiker. Over het teveel aan suiker wordt tegenwoordig erg veel geschreven en gesproken. De regel is dat overal waar te voor staat niet goed is, dus teveel suiker is zeker niet goed. Er zijn heel veel alternatieven voor suiker die minder belastend zijn en minder de bekende sugar rush en de sugar crash veroorzaken. 

Laten we voorop zetten, je hebt absoluut suiker en zout nodig in je dagelijkse voeding, helemaal verbannen uit je voeding is zeker niet aan te raden maar toevoegen is bijna niet nodig. Suiker zit ook al in bijv fruit.

Naast de producten die wij aanbieden in onze webshop zijn er nog legio smaakmakers die je niet moet vergeten, hieronder een aantal die het eten echt een stuk lekkerder maken.

 

- azijn, citroensap
- Kaneel
- knoflook
- sesamzaad, maanzaad, pijnboompitten
- ui
- zelfgemaakt kruidenbuiltje met geurige en smaakvolle groenten.
- verse kruiden als basilicum, bieslook, munt, peterselie en selderij.
- gedroogde kruiden en specerijen, zoals kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder, 
  tijm, oregano en peper