Kurkuma

Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt dat aanwezig is in kurkuma en is verantwoordelijk voor veel van de aangepreze... Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt dat aanwezig is in kurkuma en is verantwoordelijk voor veel van de aangeprezen voordelen van het kruid. Onze kurkuma-extracten bevatten 95% curcumine, dat wordt geëxtraheerd d.m.v. water in plaats van het veelgebruikte methanol.

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Doctor's Best - Curcumine Fytosoom - Meriva® - 180 v-caps
  Doctor's Best - Curcumine Fytosoom - Meriva® - 180 v-caps (500mg)
  Morgen in huis
  Speciale prijs 67,95 69,95 Vanaf 59,46
  (Al vanaf 59,46 p/s)
 2. Doctor’s Best - Curcumin C3 Complex® - 120 tabletten
  Doctor’s Best - Curcumin C3 Complex® - 120 tabletten (1000mg)
  Morgen in huis
  Speciale prijs 81,95 99,95 Vanaf 75,00
  (Al vanaf 75,00 p/s)
 3. Tested - Curcumin+ - 120 caps (510mg)
  Tested - Curcumin+ - 120 caps (510mg)
  Morgen in huis
  (Al vanaf 18,95 p/s)
 4. NOW - Curcumin - 60 softgels
  Now Foods - Curcumin - 60 softgels
  Morgen in huis
  (Al vanaf 19,76 p/s)
 5. Vitals Curcumine SLCP
  Vitals Curcumine SLCP - 60 capsules
  Morgen in huis
  Speciale prijs 32,95 39,95 Vanaf 29,95
  (Al vanaf 29,95 p/s)
 6. Vitals Curcumine SLCP
  Vitals Curcumine SLCP - 120 capsules
  Morgen in huis
  Speciale prijs 59,95 69,95 Vanaf 53,95
  (Al vanaf 53,95 p/s)
 7. plent CURCUMA MET ZWARTE PEPER – 180 CAPSULES
  PLENT CURCUMA MET ZWARTE PEPER – 180 CAPSULES
  Niet op voorraad
  (Al vanaf 29,95 p/s)

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

curcuma poeder

Curcumine

Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt dat aanwezig is in kurkuma en is verantwoordelijk voor veel van de aangeprezen voordelen van het kruid. Sommige kurkumaproducten op de markt zijn echter mogelijk niet de optimale methode om dit ingrediënt te bewaren. Kurkuma is een heerlijke, natuurlijke specerij die al eeuwen door oude Indiase culturen wordt gebruikt vanwege de smaakversterkende eigenschappen en voedingsstoffen van het kruid.

Ons PLENT-kurkumapoeder bevat tandardized om 95% curcumine te bevatten, dat wordt geëxtraheerd door water als oplosmiddel te gebruiken in plaats van de veelgebruikte methanol.

Wat is het verschil tussen kurkuma en curcumine?

Geweldige vraag! Hoewel ze niet hetzelfde zijn, is curcumine de bioactieve stof die in de kruidkurkuma zit. Soms kunnen deze door elkaar worden gebruikt, maar onthoud altijd dat kurkuma de bestelwagen is en curcumine het pakket!

Waarom wordt er zwarte peper toegevoegd?

Curcumine wordt helaas slecht geabsorbeerd in het menselijk lichaam, en men dacht ooit dat dit het therapeutische potentieel verminderde. Een recente studie toonde echter aan dat de toevoeging van piperine, een bestanddeel van zwarte peper, de biologische beschikbaarheid van curcumine met wel 2000%! We hebben 5 gram piperine toegevoegd aan ons assortiment kurkumapoeder om een optimale absorptie te garanderen (Bron: NCBI .


Wat is het beste curcuminesupplement?

Zoals altijd wilt u er zeker van zijn dat het product dat u overweegt van een vertrouwd en gerenommeerd merk is. PLENT is hier altijd een veilige optie, maar u kunt er ook gerust op zijn dat elk merk dat we op onze webshop verkopen een van onze vertrouwde partners is.

Met dat gezegd, kunnen er bepaalde dingen zijn waar je op moet letten bij het kopen van kurkuma / curcuminesupplementen. Een daarvan is de toevoeging van zwarte peper-extracten om de biologische beschikbaarheid te vergroten, zoals hierboven uitgelegd. Sommige andere merken zullen ook aanvullende benaderingen volgen om de absorptie en biologische beschikbaarheid te verbeteren. Vitals (product hieronder) heeft bijvoorbeeld een geavanceerd product vervaardigd dat de curcumine-deeltjes verpakt in vetdruppeltjes, die vervolgens de bioactieve stof in het bloed kunnen transporteren.

Belangrijkste gezondheidsaspecten van curcumine

Curcumine is het gele pigment dat voornamelijk wordt aangetroffen in kurkuma, dat al duizenden jaren als remedie wordt gebruikt in de Indiase Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Een polyfenol met ontstekingsremmende, antioxiderende en mogelijke therapeutische eigenschappen bij kankerpreventie.

Curcumine kan de behandeling van oxidatieve en inflammatoire aandoeningen, metabool syndroom, artritis, angst en hyperlipidemie ondersteunen. Het kan ook helpen bij het beheersen van door inspanning geïnduceerde ontsteking en spierpijn, waardoor het herstel en de daaropvolgende prestaties bij actieve mensen worden verbeterd (Bron: NCBI). Bovendien kan een relatief lage dosis gezondheidsvoordelen opleveren voor mensen die geen gediagnosticeerde gezondheidstoestand hebben (Bron: NCBI).

Recente onderzoeksresultaten

Onderzoek uitgevoerd met curcumine suggereerde dat een kleine tot matige vermindering van de symptomen van depressie en angst kan optreden (Bron: NCBI)

Studies naar curcumine voor pijn en functie bij artrose suggereren een opmerkelijk voordeel (Bron: NCBI)

Een overzichtsonderzoek meldde dat curcumine LDL-cholesterol en HDL-cholesterol kan verbeteren (Bron: NCBI).

Curcumine kan extra voordelen bieden aan personen met overgewicht of obesitas, voornamelijk vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Ontsteking is een van de kenmerken van overtollig vetweefsel (vet) en speelt een rol bij insulineresistentie, immuunfunctie en het algemeen verstoorde metabolisme dat aanwezig is bij obesitas. Curcumine kan ontstekingsremmende effecten veroorzaken bij personen met overgewicht en obesitas (Bron: NCBI)