Leverfunctie

De lever is een groot, vlezig orgaan dat aan de rechterkant van de buik zit. De lever weegt ongeveer 3 kilo, is roodbruin van kl... De lever is een groot, vlezig orgaan dat aan de rechterkant van de buik zit. De lever weegt ongeveer 3 kilo, is roodbruin van kleur en voelt rubberachtig aan. Normaal gesproken voel je de lever niet, omdat deze wordt beschermd door de ribbenkast. De lever heeft twee grote delen, de rech...

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Vitals Curcumine SLCP
  Vitals Curcumine SLCP - 60 capsules
  Morgen in huis
  Speciale prijs 32,95 39,95 Vanaf 29,95
  (Al vanaf 29,95 p/s)
 2. Vitals Curcumine SLCP
  Vitals Curcumine SLCP - 120 capsules
  Morgen in huis
  Speciale prijs 59,95 69,95 Vanaf 53,95
  (Al vanaf 53,95 p/s)
 3. plent CURCUMA MET ZWARTE PEPER – 180 CAPSULES
  PLENT CURCUMA MET ZWARTE PEPER – 180 CAPSULES
  Niet op voorraad
  (Al vanaf 29,95 p/s)

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
De lever is een groot, vlezig orgaan dat aan de rechterkant van de buik zit. De lever weegt ongeveer 3 kilo, is roodbruin van kleur en voelt rubberachtig aan. Normaal gesproken voel je de lever niet, omdat deze wordt beschermd door de ribbenkast.

De lever heeft twee grote delen, de rechter en linker lobben genoemd. De galblaas zit onder de lever, samen met delen van de alvleesklier en darmen. De lever en deze organen werken samen om voedsel te verteren, te absorberen en te verwerken.

De belangrijkste taak van de lever is om het bloed uit het spijsverteringskanaal te filteren, voordat het naar de rest van het lichaam wordt geleid. De lever ontgift ook chemicaliën en metaboliseert medicijnen. Daarbij scheidt de lever gal af die weer in de darmen terechtkomt. De lever maakt ook eiwitten belangrijk voor de bloedstolling en andere functies.