Kokosolie

Kokosolie is een nutritionele krachtpatser met eigenschappen die niet te vergelijken zijn met enig ander vet dat we consumeren. ... Kokosolie is een nutritionele krachtpatser met eigenschappen die niet te vergelijken zijn met enig ander vet dat we consumeren. Kokosolie is het hoofdvoedsel van verschillende eilandbewoners in de zuidelijke Stille Oceaan, waarvan de meeste bekend staan ​​om hun opmerkelijke gezondheid...

Geen producten gevonden voor deze selectie.

kokosolie biologisch online kopen

Plent kokosolie

Kokosolie staat bekend als de ‘melk’ van de Cocos Nucifera of Coconut, waarvan het afkomstig is. Kokosolie is het hoofdvoedsel van verschillende eilandbewoners in de zuidelijke Stille Oceaan, waarvan de meeste bekend staan ​​om hun opmerkelijke gezondheid en lange leven.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van kokosolie

Efficiënte energie uit kokosolie

De MCT's in kokosolie worden gemakkelijk verteerd en komen rechtstreeks in de lever terecht, waar ze vervolgens naar de cellen worden getransporteerd, omdat ze vanwege hun kleinere structuur gemakkelijker de celmembranen kunnen passeren. Eenmaal in de cel kunnen ze worden gebruikt om energie op te wekken.

Snelle vertering van kokosolie

Zoals gezegd zijn MCT's die rijk zijn aan kokosolie korter, maar ook beter oplosbaar en vloeibaar bij kamertemperatuur. Wat betekent dit?

Wanneer MCT's worden ingenomen, hebben ze minder werk en tijd nodig om te verteren en te absorberen, vergeleken met vetzuren met een langere keten. Dit kan helpen om de opslag van koolhydraten (glycogeen) te verminderen, wat het begin van oververmoeidheid kan helpen vertragen.

Minder opslag van vet

Omdat de MCT's in kokosolie snel beschikbaar zijn om energie te produceren, worden ze mogelijk niet goed in het lichaam opgeslagen en worden ze daarom vaak gebruikt als vervanging voor andere soorten vet. Het is om deze reden dat MCT's in kokosolie worden gebruikt bij het verminderen van gewicht en lichaamsvet.

Essentiële vetzuren in kokosolie

Vetten zijn essentiële voedingsstoffen, wat betekent dat ze nodig zijn voor het dagelijks leven. Behalve dat vetten het grootste deel van de opgeslagen energie in het lichaam vormen, zijn ze ook essentieel voor de opname van micronutriënten. Vanwege hun hoge verteerbaarheid kunnen MCT's in kokosolie daarom de opname van vitamines en mineralen in de darm bevorderen.

Sport en prestaties

Als je gedurende langere tijd traint, raakt de opslag van koolhydraten uitgeput. Als je vervolgens doorgaat met trainen, maakt ons lichaam een ​​overgang naar het afbreken van vetten voor de benodigde energie. Hoewel deze vetzuren rijker zijn en meer energie produceren dan koolhydraten, is het een langzamer proces.

Hier komt MCT in kokosolie goed van pas! De ketens met een kleinere lengte worden direct in de bloedbaan afgezet en worden vervolgens sneller afgebroken om energie te leveren. Dit is een van de redenen waarom veel atleten supplementen met MCT gebruiken.

Is kokosolie ongezond?

Kokosolie is in het verleden negatief in de media gekomen, meestal vanwege het hoge vetgehalte dat het bevat (> 99% vet). Dit is niet onjuist; de olie is rijk aan middellange vetzuren (MCT's). Van deze MCT's is echter aangetoond dat ze een reeks gezondheidsvoordelen bieden wanneer ze worden opgenomen in een energie-uitgebalanceerd dieet. Een recent onderzoek heeft zelfs aangetoond dat kokosolie verschillende voordelen kan bieden voor de vitaliteit van de huid en lichaamsgewicht (Bron: Pubmed.gov).

Waarvoor kan kokosolie worden gebruikt?

Onze 100% biologische kokosolie wordt gewonnen uit kokosnoot zonder gebruik te maken chemicaliën. De romige olie kan gebruikt worden voor verschillende doelienden zoals koken, tanden poetsen, als smeerpasta en bij het bakken.