Zoete aardappel

Zoete aardappel wordt wel een van de meest voedzame voedingsmiddelen in het menselijke dieet genoemd. Het zit boordevol verschil... Zoete aardappel wordt wel een van de meest voedzame voedingsmiddelen in het menselijke dieet genoemd. Het zit boordevol verschillende voedingsstoffen en zorgt voor langdurige energie voor training en prestatie. Ons poeder is een sterk geconcentreerd supplement, boordevol bètacaroteen en e...

Geen producten gevonden voor deze selectie.

zoete aardappelpoeder

Wat is zoete aardappel

De zoete aardappel (Ipomoea batatas L.) is een heerlijk knolgewas met een divers voedingsprofiel. Dit krachtige voedsel is een hoofdbestanddeel in het dieet van veel populaties in Midden- en Zuid-Amerika, Japan, Afrika en het Caribisch gebied (Bron: NCBI.com).

Ons assortiment zoete aardappelpoeder bevat alle voedingswaarde van de groente in een licht verteerbaar, voedzaam poeder. 100g van ons biologische zoete aardappelpoeder is bijvoorbeeld gelijk aan 700g rauwe zoete aardappelen. Het is een sterk geconcentreerd supplement, boordevol bètacaroteen en een reeks flavonoïden en polyfenolen.

Ons poederassortiment biedt alle voordelen van de zoete aardappel, zonder wassen, schillen, hakken en koken!

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van zoete aardappel

Zoete aardappel wordt wel een van de meest voedzame voedingsmiddelen in het menselijke dieet genoemd. Het zit boordevol verschillende voedingsstoffen en zorgt voor langdurige energie voor training en prestatie.

Complexe koolhydraten in zoete aardappel

Van zoete aardappel is bekend dat ze een zeer lage glycemische impact heeft in het lichaam. Dit betekent dat het in vergelijking met vergelijkbare koolhydraatbronnen (aardappelen, rijst, pasta) een zeer minimale invloed heeft op het verhogen van de bloedsuikerspiegel.

Om die reden is het een fantastische bron van langdurige koolhydraten die je kunnen helpen bij het ondersteunen van je training en prestaties.

Vitamine A in zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn een van de rijkste natuurlijke bronnen van bètacaroteen, dat bekend staat als pro-vitamine. In het lichaam wordt deze provitamine vervolgens omgezet in vitamine A, wat essentieel is voor gezondheid en bescherming van de ogen, cellulaire interacties en immuunfunctie (Bron: NCBI.com).

Interessant genoeg is het deze provitamine A die zoete aardappel en andere groenten hun geel-oranje kleur geeft.

Vitamine C in zoete aardappel

Een andere vitamine die bijdraagt ​​aan de tropische kleur van zoete aardappel is die van vitamine C. Dit is een essentiële antioxidant en draagt ​​bij aan een gezond immuunsysteem. Het is belangrijk om te onthouden dat vitamine C hoogstwaarschijnlijk niet voorkomt dat verkoudheden en griep voorkomen. Het kan echter helpen om de duur dat u hieraan lijdt te verminderen, een effect dat vooral bij atleten opvalt.

Essentiële mineralen in zoete aardappel

Zoete aardappel is ook een natuurlijke bron van verschillende belangrijke mineralen zoals mangaan, koper, kalium en ijzer. Dit zijn anorganische elementen die in zeer kleine hoeveelheden in het lichaam nodig zijn. Zonder dit zou ons lichaam het vermogen verliezen om energie te produceren, zuurstof te transporteren en te genezen van wonden.

Antioxidanten in zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn rijk aan een klasse fytonutriënten die bekend staan ​​als carotenoïden en in feite valt bètacaroteen ook in deze klasse! Dit zijn krachtige antioxidanten in het lichaam en helpen bij het opruimen van vrije radicalen, die schadelijk zijn in het lichaam.

Vrije radicalen zijn ontstekingsmoleculen die onze bloedvaten en weefsels kunnen beschadigen wanneer ze zich ophopen. Antioxidanten helpen deze uit te roeien en de schadelijke interacties die ze hebben met onze weefsels te voorkomen.