MSM

MSM werd eind 1900 populair vanwege de hoge antioxidantcapaciteit en het ontstekingsremmende potentieel van de verbinding. Sinds... MSM werd eind 1900 populair vanwege de hoge antioxidantcapaciteit en het ontstekingsremmende potentieel van de verbinding. Sindsdien is er een reeks extra potentiële voordelen gekoppeld aan het MSM, dat daardoor nog meer in populariteit is gegroeid.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Plantforce - MSM Poeder - 200gram
  Plantforce - MSM Poeder - 200gram
  Morgen in huis
  (Al vanaf 17,96 p/s)
 2. plantforce MSM capsules
  Plantforce - MSM - 180 capsules
  Morgen in huis
  (Al vanaf 17,96 p/s)

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

msm poeder

MSM-poeder

Methylsulfonylmethaan, of MSM, is een natuurlijk voorkomende zwavelverbinding die wordt aangetroffen in mensen, dieren en planten. Het kan ook synthetisch worden geproduceerd in de vorm van een voedingssupplement. In ons lichaam is MSM geconcentreerd in onze nagels en haar. MSM werd eind 1900 populair vanwege de hoge antioxidantcapaciteit en het ontstekingsremmende potentieel van de verbinding. Sindsdien is er een reeks extra potentiële voordelen gekoppeld aan het supplement, dat in populariteit is gegroeid.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van MSM

Helaas bevindt het onderzoek naar MSM - als voedingssupplement - zich in de beginfase. MSM is een natuurlijk voorkomende verbinding met een krachtig antioxidantprofiel, waarvan wordt aangenomen dat het verlichting en ontstekingsremmende effecten in het lichaam biedt.

Antioxiderende effecten

Het algemeen aanvaarde gebruik van MSM als voedingssupplement was te danken aan de antioxiderende capaciteit, vooral na inspanning. Hoewel lichaamsbeweging gezond is, slaan we ook moleculen op in het lichaam die bekend staan ​​als reactieve zuurstofsoorten wanneer we ons inspannen. Dit kan het herstel belemmeren en de algehele aanpassing van de training verminderen (Bron: Examine.com).

In één onderzoek, waarbij 50 mg MSM-poeder per dag werd gebruikt gedurende 10 dagen leidde tot verminderde oxidatieve stressmarkers na inspanning (Bron: NCBI.com). In een andere vergelijkbare studie, waarbij als aanvulling 50 mg MSM per dag werd gebruikt, gedurende 10 dagen leidde tot een verhoogde algehele antioxidantactiviteit. Dit resulteerde ook in een verminderde algehele schade aan de spier (Bron: Pubmed.gov).

Ontsteking

Ontsteking is een natuurlijke reactie in het lichaam, die wordt aangestuurd door moleculen die bekend staan ​​als cytokinen. Een van de in het laboratorium bestudeerde effecten van MSM is de rol die het kan spelen op het ontstaan van ontstekingen (Bron: Examine.com). In één onderzoek onder 40 actieve mannen, die een dieet kregen dat was aangevuld met 3.000 mg MSM, verminderde de afgifte van inflammatoire cytokines na intensieve inspanning (Bron: NCBI.com).

MSM in vergelijking met glucosamine

MSM is vergeleken met glucosamine vanwege de potentiële voordelen die het kan bieden bij gewrichtspijn en -ontsteking. Uit één onderzoek bleek dat bij oudere patiënten die 1200 mg MSM per dag kregen - gedurende 12 weken - leidde tot verminderde gewrichtspijn en stijfheid (Bron: NCBI.com).