Chaga

Chaga, nonotus obliquus, is een zeer voedzame paddenstoel die groeit op berkenbomen in de gematigde klimaten van Europa, Rusland... Chaga, nonotus obliquus, is een zeer voedzame paddenstoel die groeit op berkenbomen in de gematigde klimaten van Europa, Rusland, Canada en Siberië. De paddenstoel wordt al eeuwenlang als traditionele remedie en medicijn gebruikt om ziekten en aandoeningen te voorkomen.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Big Food Chaga Poeder 175 gram
  Big Food - Chaga Poeder - 175 gram
  Morgen in huis
  (Al vanaf 14,95 p/s)
 2. Big Food Chaga Poeder 350 gram
  Big Food Chaga poeder RAW - 350g
  Morgen in huis
  (Al vanaf 24,95 p/s)

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

chaga poeder

Chaga-poeder

Chaga, nonotus obliquus, is een zeer voedzame paddenstoel die groeit op berkenbomen in de gematigde klimaten van Europa, Rusland, Canada en Siberië. De paddenstoel wordt al vele eeuwen gebruikt als traditionele remedie en medicijn ter voorkoming van ziekten (Bron: Healthline).

Er zijn relatief veel mensen die niet van paddenstoelen houden. Het kan ook lastig zijn om veel paddenstoelen te eten, omdat het vezelrijk is en behoorlijk vult. We hebben een geconcentreerd poeder samengesteld van deze superfood met alle krachtige voedingsstoffen in slechts één lepel.

Belangrijke voedingsstoffen in chaga:

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van chaga

Antioxidanten

Omdat chaga pas onlangs is geïntroduceerd als een krachtig superfood, is er niet veel onderzoek gedaan naar de paddenstoel bij mensen. Er is echter een overvloed aan studies bij dieren en met geïsoleerd menselijk weefsel. Hieruit is naar voren gekomen dat chaga een van de meest diverse en uitgebreide range van antioxidanten bevat die beschikbaar is en dat deze beschermende voordelen voor het lichaam kunnen bieden (Bron: NCBI).

Antioxidanten helpen om schadelijke moleculen die zich in ons lichaam ophopen te op te ruimen. Dit kan mogelijk helpen om te voorkomen dat we ziekten en aandoeningen oplopen, zoals hart- en vaatziekten en kanker.

Rijk aan vezels - spijsvertering, gewichtsverlies

Een van de belangrijkste redenen waarom ons chagapoeder zo populair is, is het vezelgehalte. Bij het formuleren van ons voedzame poeder hebben we ervoor gezorgd dat het vezelgehalte intact bleef.

Vezels staan ​​bekend als het deel van plantaardig voedsel dat we niet kunnen afbreken en verteren. Dit komt omdat we niet de spijsverteringsenzymen hebben om dit te doen. Vezels zijn echter nog steeds erg belangrijk voor het verdikken van de ontlasting, het voeden van de goede bacteriën in de darmen, het voorkomen van gewichtstoename en voor de algehele peristaltiek van de spijsvertering.

B-vitaminen in chaga

B-vitamines zijn onder meer thiamine, niacine, riboflavine, foliumzuur en cobalamine (B12). Dit is de familie van vitamines waarvan bekend is dat ze de productie van energie uit het voedsel dat we eten vergemakkelijken. Chaga is een natuurlijke bron van verschillende van deze B-vitamines.

Mineralen in chaga

Naast de B-vitamines is chaga ook een bron van verschillende essentiële mineralen. Essentieel betekent simpelweg dat we ze niet in het lichaam kunnen produceren en ze via ons voedsel moeten binnenkrijgen. Mineralen zijn anorganische elementen in het lichaam die we in kleine hoeveelheden nodig hebben voor verschillende functies. Chaga bevat bronnen van koper, selenium, zink en magnesium.