Kurkuma

Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt dat aanwezig is in kurkuma en is verantwoordelijk voor veel van de aangepreze... Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt dat aanwezig is in kurkuma en is verantwoordelijk voor veel van de aangeprezen voordelen van het kruid. Onze kurkuma-extracten bevatten 95% curcumine, dat wordt geëxtraheerd d.m.v. water in plaats van het veelgebruikte methanol.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Vitals Curcumine SLCP
  Vitals Curcumine SLCP - 60 capsules
  Morgen in huis
  Speciale prijs 32,95 39,95 Vanaf 29,95
  (Al vanaf 29,95 p/s)
 2. Vitals Curcumine SLCP
  Vitals Curcumine SLCP - 120 capsules
  Morgen in huis
  Speciale prijs 59,95 69,95 Vanaf 53,95
  (Al vanaf 53,95 p/s)
 3. plent CURCUMA MET ZWARTE PEPER – 180 CAPSULES
  PLENT CURCUMA MET ZWARTE PEPER – 180 CAPSULES
  Niet op voorraad
  (Al vanaf 29,95 p/s)

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

curcuma poeder

Wat is kurkuma / curcumine

Kurkuma is een heerlijk, natuurlijk specerij dat al eeuwen door oude Indiase culturen wordt gebruikt vanwege de smaakversterkende eigenschappen en voedingsstoffen van het kruid.

Curcumine is het belangrijkste actieve ingrediënt dat aanwezig is in kurkuma en is verantwoordelijk voor veel van de aangeprezen voordelen van het kruid waardoor het ook wel superfood wordt genoemd. Sommige kurkumaproducten op de markt worden echter niet volgens geschikte methodes gewonnen om dit ingrediënt te bewaren.

Onze kurkuma-extracten zijn gestandaardiseerd en bevatten 95% curcumine, dat wordt geëxtraheerd door water als oplosmiddel te gebruiken in plaats van het veelgebruikte methanol.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van curcumine (kurkuma)

Curcumine is het gele pigment dat voornamelijk in kurkuma wordt aangetroffen en dat al duizenden jaren als remedie wordt gebruikt in de Indiase Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Curcumine is een polyfenol met ontstekingsremmende, antioxiderende en enkele potentiële therapeutische eigenschappen bij kankerpreventie.

Curcumine wordt helaas slecht opgenomen in het menselijk lichaam, en men dacht ooit dat dit het therapeutische potentieel verminderde. Een recente studie toonde echter aan dat de toevoeging van piperine - een bestanddeel van zwarte peper - de biologische beschikbaarheid van curcumine met wel 2000% verbeterde (Bron: Pubmed)! Aan ons assortiment kurkumapoeder is 5 gram piperine toegevoegd om een optimale absorptie te garanderen.

Curcumine kan de behandeling van oxidatieve en inflammatoire aandoeningen, metabool syndroom, artritis, angst en hyperlipidemie ondersteunen. Het kan ook helpen bij de behandeling van - door inspanning veroorzaakte - ontsteking en spierpijn, waardoor het herstel en de daaropvolgende prestaties bij actieve mensen verbeteren (Bron: Pubmed). Bovendien kan een relatief lage dosis curcumine al gezondheidsvoordelen opleveren voor mensen bij wie geen gezondheidsproblemen zijn vastgesteld.

Onderzochte potentiële voordelen van curcumine (kurkuma)

Onderzoek dat is uitgevoerd met curcumine suggereerde dat een kleine tot matige vermindering van de symptomen van depressie en angst kan optreden bij regelmatig gebruik (Bron: Pubmed).

Studies naar curcumine voor pijn en functieverlies bij artrose suggereren een opmerkelijk voordeel (Bron: Pubmed).

Een overzichtsstudie meldde dat curcumine LDL-cholesterol en HDL-cholesterol kan verlagen (Bron: Pubmed).

Curcumine kan extra voordelen bieden aan personen met overgewicht of obesitas, voornamelijk vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Ontsteking is een van de kenmerken van overtollig vetweefsel (vet) en speelt een rol bij insulineresistentie, immuunfunctie en het algemeen verstoorde metabolisme dat aanwezig is bij obesitas. Curcumine kan ontstekingsremmende effecten opwekken bij personen met overgewicht en obesitas (Bron: Pubmed).