Tarwegras

Tarwegraspoeder is rijk aan voedingsstoffen en duurzaam gekweekt uit de jonge bladeren van de tarweplant. Voor het drogen worden... Tarwegraspoeder is rijk aan voedingsstoffen en duurzaam gekweekt uit de jonge bladeren van de tarweplant. Voor het drogen worden lage temperaturen gebruikt om het rijke voedingsprofiel optimaal te behouden.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

tarwegras poeder

Wat is tarwegras?

Ons tarwegraspoeder is rijk aan voedingsstoffen en duurzaam gekweekt uit de jonge bladeren van de tarweplant, Triticum aestivum. Na het oogsten en drogen worden de bladeren vermalen tot een fijn poeder. Voor het drogen worden lage temperaturen gebruikt om het rijke voedingsprofiel optimaal te behouden.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van tarwegras

Vitamine C

Slechts een kleine theelepel van ons gezonde tarwegraspoeder levert meer dan tweemaal van de dagelijkse vitamine C-behoefte, een essentiële in water oplosbare vitamine die een antioxidant in het lichaam is. Vitamine C kan ook helpen om de duur van verkoudheid te verkorten (Bron: Examine). En hoewel het de frequentie van verkoudheid onder de algemene bevolking misschien niet vermindert, kan het een beschermend effect bieden bij atleten (Bron: Examine).

IJzer

Tarwegras is ook een natuurlijke bron van ijzer, een cruciaal mineraal waar veel mensen niet genoeg van binnenkrijgen. IJzer is een mineraal dat wordt opgenomen in hemoglobine, de zuurstoftransportcellen van ons lichaam. Het is essentieel voor de efficiënte levering van zuurstof aan alle weefsels en dus voor de energieproductie.

Onoplosbare vezels

Ons biologische tarwegraspoeder is een rijke bron van vezels, en meer specifiek onoplosbare vezels. Het sap wordt meestal gebruikt om de onoplosbare vezels van de bladeren te verwijderen tijdens de verwerking van de meeste groene poeders. Deze stap hebben wij uit het proces van verwerken gehaald. We kunnen deze vorm van vezels namelijk niet verteren, en daarom kan het bijdragen aan een verbeterde spijsvertering, verlaagd cholesterol en verminderd hongergevoel (Bron: Jandonline).

Actieve enzymen

Hoewel het om een voorlopig onderzoek gaat, is gebleken dat tarwegras een divers scala aan actieve enzymen bevat met krachtige anti-oxiderende eigenschappen (Bron: Fazos.hr). In het bijzonder staan superoxide dismutase en cytochroom oxidase bekend om hun anti-oxiderende vermogen. Wat betekent dit?

We hebben te allen tijde schadelijke moleculen, vrije radicalen genaamd, in ons lichaam. Deze worden echter geneutraliseerd door antioxidatieve fytonutriënten die we consumeren via een uitgebalanceerd dieet. Denk aan het chemisch onschadelijk maken van deze moleculen.

Chlorofyl

Een andere reden voor de uitzonderlijke populariteit van tarwegras is het chlorofylgehalte van het superfood. Een studie meldde dat tarwegras meer dan 9 keer meer chlorofyl bevat dan broccoli (Bron: Sajeb)!

Chlorofyl is een pigment dat alleen in planten voorkomt en dat nodig is om voedingsstoffen te produceren door fotosynthese. Hoewel mensen het niet voor dit doel kunnen gebruiken, kan chlorofyl wél helpen om schadelijke stoffen in het lichaam te ontgiften. Er wordt ook aangenomen dat het huidherstel en zuurstoftoevoer bevordert en de bloedsuikerspiegel reguleert.

Hoe tarwegraspoeder te gebruiken

Ons tarwegraspoeder kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt het poeder mengen met water, sap of toevoegen aan je ontbijt zoals pap of yoghurt.

Het wordt aanbevolen om te beginnen met een halve theelepel per portie en geleidelijk op te bouwen tot een theelepel. Het tarwegraspoeder kan worden gemengd met verschillende dranken, hoewel het wordt aangeraden om te mengen met fruit- of groentesap.