Kelp

Kelp is een onderwateralg die diepgroen van kleur is en boordevol krachtige voedingsstoffen zit. Deze superfood is familie van z... Kelp is een onderwateralg die diepgroen van kleur is en boordevol krachtige voedingsstoffen zit. Deze superfood is familie van zeewier die groeit in kelpbossen in het ondiepe water van de oceanen over de hele wereld.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. 8719689933524 Kelp poeder - 500 gram
    Big Food - Kelp poeder - 500 gram
    Morgen in huis
    Speciale prijs 14,95 19,95

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

kelp poeder

Wat is kelp?

Kelp is een onderwateralg die diepgroen van kleur is en boordevol krachtige voedingsstoffen zit. Deze supergreen is familie van zeewier die groeit in kelpbossen in het ondiepe water van de oceanen over de hele wereld (Bron: Sanctuaries.gov). Onze biologische kelppoeder wordt geteeld in de koele ondiepten langs de Canadese kust en kan worden toegevoegd aan een breed scala drankjes en gerechten.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van kelp

Jodium

Jodium is een sporenelement, wat betekent dat het slechts in zeer kleine hoeveelheden nodig is. Het is echter nog steeds essentieel en we kunnen het niet zelf in het lichaam produceren. Jodium is het meest cruciaal voor een gezonde schildklierfunctie, de klier in onze keel die reageert op het reguleren van de stofwisseling. Kelp is een van de rijkste bronnen van jodium die beschikbaar zijn (Bron: Ods.od.nih.gov).

Calcium

Calcium is een ander essentieel mineraal, dat vereist is voor het behoud van gezonde botten, bloedstolling, spiercontractie en hartfunctie (Bron: www.nof.org). Veel mensen halen hun dagelijkse behoefte aan calcium niet met als gevolg een ontwikkeling van artritis en osteoporose op oudere leeftijd. Slechts één kleine theelepel (3 g) van onze biologische kelppoeder voorziet in 33% van uw aanbevolen dagelijkse calciumbehoefte.

Magnesium

Kelp is een natuurlijke bron van een ander belangrijk mineraal, magnesium. Dit mineraal werkt als cofactor voor meer dan 300 cellulaire reacties in het lichaam (Bron: Ods.od.nih.gov). Zonder dit kunnen deze reacties niet plaatsvinden en energieniveaus, eiwitsynthese en zenuwfunctie kunnen hieronder lijden (Bron: www.jle.com). Magnesium speelt ook een rol bij het verlagen van de bloeddruk (Bron: Pubmed), waardoor de slaapkwaliteit wordt verbeterd en het risico op osteoporose wordt verlaagd (Bron: www.jle.com en Pubmed)

Kalium

Kelp is van nature rijk aan kalium, een belangrijk mineraal en een van de elektrolyten, samen met natrium en magnesium, die we nodig hebben voor de vochtbalans. Als we niet genoeg van deze mineralen binnenkrijgen, raakt de verhouding van water binnen en buiten onze cellen uit balans en dit leidt tot uitdroging. Daarnaast is kalium ook een belangrijke cofactor, vergelijkbaar met magnesium, voor een reeks interacties in het lichaam.

Hoe kelp te gebruiken

Onze biologische kelppoeder kan alleen worden ingenomen met vloeistoffen of als onderdeel van een maaltijd. Het is een geweldige vervanger voor zout en kan worden gebruikt om je favoriete gerechten te kruiden. Je kunt deze supergreen ook mengen in een sap naar keuze en roeren tot het volledig gemengd is. Neem één of twee keer per dag één theelepel kelppoeder (3 g) en overschrijd de aanbevolen hoeveelheid niet.