VOOR 22:00 BESTELD VOLGENDE WERKDAG IN HUIS  VEILIG BETALEN  SPAAR VOOR EXTRA KORTING  GRATIS VERZENDING BOVEN €55,-*  ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 8,8

Spirulina

spirulina

Wat is spirulina 

Spirulina is een blauwgroene alg die door voedingsdeskundigen de superfood van de toekomst wordt genoemd. 

Je had waarschijnlijk nooit gedacht dat je algenpoeder uit tropische meren zou toevoegen aan je smoothies, maar spirulina is een populaire aanwinst voor veel gezondheidsgerichte eters. Hoewel dit superfood momenteel in de schijnwerpers staat vanwege zijn voedingsstoffen en voedingswaarde is spirulina geen nieuwkomer. Het was al een superfood lang voordat de voedingsdeskundigen in de 21e eeuw begonnen met het toevoegen aan hun smoothies.

Spirulina is misschien wel een van de oudste levensvormen op aarde. De eerste mensen die ooit deze algen als voedselbron hebben gebruikt, zijn onduidelijk, maar Azteken en Afrikaanse inboorlingen hebben de algen vele eeuwen geleden al in hun dagelijkse voeding geconsumeerd.

Inhoudelijk

Gedroogde spirulina bevat ongeveer 60 tot 70 procent eiwit. Het wordt eigenlijk beschouwd als een van de weinige op planten gebaseerde 'compleet eiwit' bronnen, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft, maar niet zelf aanmaakt. Het is ook een goede bron van calcium, ijzer, magnesium en vitamines A, E en K. Spirulina kan meer gunstig zijn voor veganisten of vegetariërs die onvoldoende ijzer in hun dieet hebben. Aangeprezen als een "superfood," gezondheidsclaims rond de blauw-groene algen omvatten het vermogen om de immuniteit te verhogen, allergieën te bestrijden en vermoeidheid te verminderen.

Met zijn hoge nutriëntendichtheid bereiken de voordelen van spirulina ver en wijd. Het is een product dat veelvuldig terug komt in de ingredienten lijst van smoothies 's die worden samengesteld om wat extra energie te produceren, vermoeidheid te verminderen en de eetlust op natuurlijke wijze kan onderdrukken. Grote voordelen die voor veel mensen de vervanging betekent voor het opstart bakkie koffie.

Net als andere superfoods kan spirulina het immuunsysteem versterken, helpen bij de spijsvertering, de pH van het lichaam in evenwicht brengen en ontstekingen verminderen. Kleine studies ondersteunen deze beweringen, maar er is meer onderzoek nodig om te weten of deze beweringen waar zijn.

Spirulina is verkrijgbaar als tabletten of poeders. Logischer wijs is de poeder variant het meest geschikt als je het wilt verwerken in je smoothie of andere "groene" recepten. Spirulina kan een beetje prijzig zijn. Het is altijd belangrijk om bij de keuze voor het Spirulina product altijd te gaan voor gerenomeerde merken zoals Health Force, Marcus Rohrer of de small bulk 1kg verpakkingen van Big Food en het oude vertrouwde Superfoodz omdat er veel producten en leveranciers zijn die het niet zo nauw nemen met de kwaliteit. De producten die wij verkopen bij Plent.nl zijn altijd door een derde partij getest en vrij van besmetting . 

7 artikel(en)

per pagina

 • Superfoodz - Spirulina poeder RAW

  SuperfoodZ
  Superfoodz - Spirulina poeder RAW
  Inhoud: 250 g

  Normale prijs: € 18,95 -5%

  Aanbieding: € 17,95

 • BIG FOOD - Spirulina poeder Bio Raw 100gr

  BIG FOOD

  Try and sea.. Spirulina trekt al 3,6 miljard jaar volle zalen. Wij denken dat Spirulina een blijvertje is.

  Inhoud: 100 gr

  Normale prijs: € 8,95 -55%

  Aanbieding: € 4,00

 • Marcus Rohrer Spirulina - 180 tabletten

  Marcus Rohrer

  Marcus Rohrer Spirulina® is een 100% top kwaliteit Spirulina met meer dan 100 voedingsstoffen en het volledige spectrum van mineralen.

  Het gebruik van Marcus Rohrer Spirulina® geeft je elke dag een extra portie zonne-energie, voor een gezond en actief leven. Vergeet het niet. Bijvoorbeeld op de ontbijttafel of naast je tandenborstel. Simpelweg omdat Spirulina behoort tot je dagelijkse routine.

  Inhoud: 180

  Normale prijs: € 15,95 -6%

  Aanbieding: € 14,95

  Slechts € 14,25

  • 2 voor € 14,25 p/s. en bespaar 5%
 • Marcus Rohrer Spirulina Navulverpaking - 540 tabletten

  Marcus Rohrer

  Marcus Rohrer Spirulina® is een 100% top kwaliteit Spirulina met meer dan 100 voedingsstoffen en het volledige spectrum van mineralen.

  Het gebruik van Marcus Rohrer Spirulina® geeft je elke dag een extra portie zonne-energie, voor een gezond en actief leven. Vergeet het niet. Bijvoorbeeld op de ontbijttafel of naast je tandenborstel. Simpelweg omdat Spirulina behoort tot je dagelijkse routine.

  Inhoud: 540

  Normale prijs: € 34,95 -21%

  Aanbieding: € 27,50

 • Health Force Spirulina Azteca - 500 gram

  Health Force
  Health Force Spirulina Azteca; Een superfood gemaakt van zoetwater algen uit Chili. Spirulina bestaat ook voor 50% uit plantaardige eiwitten.
  Inhoud: 500 gr

  Normale prijs: € 39,95 -5%

  Aanbieding: € 37,95

  Niet in voorraad

 • BIG FOOD - Spirulina poeder Bio Raw 250gr

  BIG FOOD
  Try and sea.. Spirulina trekt al 3,6 miljard jaar volle zalen. Wij denken dat deze natuurlijke multivitamine een blijvertje is.
  Inhoud: 250 gr

  Normale prijs: € 12,95 -39%

  Aanbieding: € 7,95

  Niet in voorraad

 • Spirulina poeder Bio Raw - 1KG

  BIG FOOD

  Big Food Spirulina poeder is de botanische naam voor een spiraalvormige- blauwgroene alg die nauwelijks een halve millimeter lang is. Het Latijnse woord "Spirulina" betekent ‘kleine spiraal’ en verwijst naar de spiraalstructuur van het algje. 

  Inhoud: 1 kg

  • 2 voor € 35,95 p/s. en bespaar 5%
  • 3 voor € 34,95 p/s. en bespaar 7%
  • 5 voor € 33,95 p/s. en bespaar 10%

  Niet in voorraad

7 artikel(en)

per pagina