Moringa

moringa

Als je denkt "Wat is moringa?" Ben je niet de enige. Het is een relatieve nieuwkomer in de reguliere gezondheidsgemeenschap. Het is van oorsprong inheems in de uitlopers van de Himalaya in India, maar tegenwoordig wordt het over de hele wereld gekweekt in de meeste tropische, subtropische en semi-aride gebieden. 

Moringa is een ongelooflijk voedzame superfood! Het heeft zeven keer de hoeveelheid vitamine C als in sinaasappels, vier keer zoveel calcium en het dubbele aantal eiwitten als in melk, vier keer de vitamine A in vergelijking met wortelen en drie keer het kaliumgehalte als in bananen! Moringa-boombladeren registreerden zelfs een hogere ORAC-score (157.000!) Dan de meeste anitoxidante superfoods waar traditioneel over wordt gesproken, zoals Acai-bessen, groene thee, bosbessen, donkere chocolade, knoflook, goji-bessen, granaatappels en rode wijn! Vooral op de plaatsen in de wereld waar mensen het niet breed hebben houden moringa-bomen mensen gezond. Eén bijnaam daarvoor is "vitamineboom" - met goede reden! Het komt in die contreien vaak voor dat de locale mensen de jonge blaadjes eraf trekken en er op kauwen. Het verziet ze van een nieuwe lading van vitaminen en voedingsstoffen in de enkele handvol.
De moringa-familie heeft 13 soorten welke aanwezig zijn in tropische en subtropische klimaten. Ze zien er allemaal heel anders uit, van kleine planten tot hoge bomen. De meest gekweekte soort is Moringa oleifera.

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina